Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

ΕΠΤΑΛΟΦΟΣ: Πανωχωρίσια νέα …. Και παλιά


Οι γιορτές ήρθαν και έφυγαν και άντε πάλι στη γνωστή καθημερινότητά μας. Μας άφησαν όμως μια μικρή μελαγχολία τόσο στην καρδιά όσο και στην τσέπη....

Θα περάσει κι’ αυτό….Καλή χρονιά σε όλους.
Το χωριό μας φέτος βούλιαξε από τον κόσμο. Είχαμε χρόνια να δούμε τέτοια εικόνα. Το ποτάμι άφριζε από το πολύ νερό. Ο καταρράκτης ήταν εντυπωσιακός, βοήθησε και ο καιρός και δεν μπορούσες να διασχίσεις την πλατεία. Βέβαια μέσα στην πλατεία εκτός από τον κόσμο υπήρχαν παρκαρισμένα πολλά αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού.
Σκέπτομαι: Δεν ήταν καλύτερα τα αυτοκίνητα να είναι στους χώρους στάθμευσης, στην πλατεία να τρέχουν και να παίζουν τα παιδιά και οι γονείς να τρώνε πιο ήσυχα στις διπλανές ταβέρνες ; Στα μείον επίσης και τα μονίμως γεμάτα καλάθια απορριμμάτων. Όμως τα μαγαζιά ήταν στολισμένα και ιδιαίτερα τα βράδια ήταν πολύ όμορφα. Πιστεύω ότι έμειναν ευχαριστημένοι και οι επισκέπτες και οι χωριανοί.
Εγώ πάλι αλλιώς φαντάζομαι τις γιορτές στο χωριό. Με χιόνι πολύ με κρύο και μουχλάνταρο…..μόνο έτσι δεν θα βλέπω τα σκοτεινά σπίτια του χωριού που κάθε χρόνο γίνονται και περισσότερα. Άμα δε τα βλέπω τα σκέπτομαι γεμάτα, να μη λείπει κανένας. Τέτοιες μέρες τους θυμάμαι όλους. Γλέντια φαγοπότι στα σπίτια, μπακλαβάδες, γέλια και φωνές, ευχές, γεμάτη η γειτονιά, γεμάτο το χωριό.
Θυμάμαι ….μετράω….λείπουν…..Μάλλον γερνάω….άλλωστε τα καλύτερα έρχονται.
Καλή χρονιά για όλους μας.

   -   Φέτος έχουμε αντιδήμαρχο απ’ το χωριό μας το Λουκά το Λύτρα.
Νομίζω πως δικαιούμασταν μια αντιδημαρχία και σίγουρα ο Λουκάς ξέρει από αυτά.. Συγχαρητήρια και καλή δουλειά. Τώρα λοιπόν ξέρετε που θα κάνετε τα παράπονά σας, μια και ο Δήμαρχος πέφτει λίγο μακριά.
Εγώ πάντως τον ρώτησα, αν οι ιώσεις που αρρώστησαν σχεδόν όλα το χωριό, οφείλονταν σε μολυσμένο νερό. Με βεβαίωσε ότι γίνονται μετρήσεις και έλεγχοι συχνά και είναι πολύ αυστηροί.
Το νερό δεν έχει πρόβλημα.
Πρόβλημα έχουν οι λογαριασμοί του νερού.
Σχεδόν όλοι έχουν λάθη.
Σίγουρα δεν ευθύνεται ο αντιδήμαρχος γι’ αυτό.
Μπλόκαρε το σύστημα που δεν πήρε όλα τα στοιχεία.
Με λίγη υπομονή και με τη βοήθεια του Λαγού και του Λουκά θα βρεθεί η άκρη.
-          Οι γυναίκες του Συλλόγου δεν ησυχάζουμε.
Ξηλώσαμε το Λαογραφικό Μουσείο από το υπόγειο και το ανεβάσαμε στον πρώτο όροφο όχι βέβαια χωρίς λόγο. Χωρίς θέρμανση τα περισσότερα εκθέματα κινδυνεύουν να καταστραφούν από την υγρασία. Δεν υπήρχε άλλη λύση από τη μεταφορά. Ζητήσαμε την άδεια του Τοπικού Συμβουλίου και του υπεύθυνου αντιδημάρχου και τους ευχαριστούμε πολύ για την παραχώρηση.
Τώρα χρειάζεται αρκετή δουλειά για να ξαναστηθεί το Μουσείο.
Κάθε προσφορά βοήθειας είναι καλοδεχούμενη. Είναι επίσης μια ευκαιρία για όσους έχουν πράγματα να δώσουν, να επικοινωνήσουν μαζί μας.
Υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα.
-          Εκεί προς το τέλος του Νοέμβρη έγινε λέει γλέντι τρικούβερτο στην ταβέρνα της Φρόσως και του Γιάννη. Ο δάσκαλος παραδοσιακών χορών Χ. Βακράκης έφερε στο χωριό συνεργάτες και μαθητές από τα χορευτικά τμήματα της Αθήνας. Μαζί με το χορευτικό του χωριού έφαγαν, ήπιαν και γλέντησαν μέχρι τις πρωινές ώρες. Υπεύθυνοι της μουσικής ο Παναγιώτης Λάλεζας και η παρέα του. Μήπως γίνεται να καλούμαστε και εμείς που αγαπάμε την καλή παραδοσιακή μουσική σε τέτοιες εκδηλώσεις;
Z.B

Από τα ΄΄ΑΓΟΡΙΑΝΙΤΙΚΑ ΝΕΑ΄΄

1 σχόλιο:

  1. ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΕ ΞΕΡΩ ,ΕΙΣΑΙ ΟΝΕΙΡΟΠΟΛΑ ,ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ,ΜΑΖΙ ΒΕΒΑΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ,ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ.
    ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΡΕΛΑΙΝΟΝΤΑΙ.....ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ..ΤΕΤΟΙΕΣ ΦΩΝΕΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ

    ΕΝΑΣ ΣΟΥΒΑΛΙΩΤΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟ ,ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΤΟΥ ΛΥΠΗ.......

    ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή