Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

ΓΙΑΤΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΔΕΝ ΠΑΡΙΣΤΑΤΑΙ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ...

Ευρωπαϊκές διαστάσεις λαμβάνει πλέον η πολιτική αντιπαράθεση κυβέρνησης - αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά την απόφαση Τσίπρα να μην παραστεί στις σημερινές εκδηλώσεις για την έναρξη της ελληνικής προεδρίας στην Ε.Ε.,  λόγω της αναβολής της επίσκεψης στη χώρα μας των δύο ευρωβουλευτών-ελεγκτών της τρόικας....

Η απόφαση αυτή του κ. Τσίπρα, (ελήφθη το μεσημέρι της Τρίτης στη συνεδρίαση του προεδρείου της κοινοβουλευτικής ομάδας) σε συνδυασμό με την ενέργεια του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, να καλύψει πλήρως τον Έλληνα Πρωθυπουργό, λέγοντας πως η αναβολή της έλευσης των ελεγκτών ήταν δική του απόφαση, επί της ουσίας σηματοδοτεί την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας για την προεδρία της Κομισιόν, υποψήφιος για την οποία, με το κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, είναι και ο κ. Τσίπρας.   
Το γεγονός μάλιστα προκάλεσε και κόντρα στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο μεταξύ της Αριστεράς και των Σοσιαλδημοκρατών με την πρόεδρο του ΚΕΑ Γκάμπι Τσίμερ, να ζητά εξηγήσεις από τον κ. Σουλτς, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αυτό δεν ήταν ένα καλό ξεκίνημα για την ελληνική προεδρία».
Η κόντρα, σύμφωνα με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, θα έχει και συνέχεια. Για τα εν λόγω στελέχη, παρά τις αναφορές του κ. Σούλτς, είναι βέβαιο ότι την αναβολή την επιδίωξε και τελικά την πέτυχε η ελληνική κυβέρνηση η οποία δεν επιθυμούσε η έλευση των δύο ευρωβουλευτών-ελεγκτών να συμπέσει με τις σημερινές εκδηλώσεις στο Ζάππειο και στο Μέγαρο Μουσικής.
Στην Κουμουνδούρου έχουν στη διάθεσή τους ένα δεύτερο e-mail της Γραμματείας της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, το οποίο απαντά σε ευρωβουλευτές της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και των Πρασίνων που ζητούσαν να μάθουν γιατί δεν τηρήθηκε ο αρχικός προγραμματισμός.
Όπως αναφέρεται στο νέο e-mail, το οποίο δημοσιεύει σήμερα η «Αυγή», «την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος Σουλτς τηλεφώνησε στον Πρωθυπουργό Σαμαρά, προκειμένου να του ζητήσει συγγνώμη για το ότι δεν θα μπορούσε να παρευρεθεί στην τελετή έναρξης της ελληνικής Προεδρίας στις 8 Ιανουαρίου.
Ακολούθως, ο κ. Σαμαράς βρήκε την αφορμή να επισημάνει το κακό timing έλευσης της αντιπροσωπείας. Αφού συμβουλεύτηκε τους συνεισηγητές, ο πρόεδρος Σουλτς πρότεινε την αναβολή επίσκεψης της αντιπροσωπείας».
Ενισχυτικά, λένε στην Κουμουνδούρου, λειτουργεί και η χθεσινή απόφαση του κ. Σαμαρά και του κ. Δένδια, να απαγορεύσουν τις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας και στο Ελευθέριος Βενιζέλος.
Σε κάθε περίπτωση πρόθεση της Κουμουνδούρου είναι να καταστήσει το ελληνικό πρόβλημα μέρος του ευρωπαϊκού προβλήματος.  Θυμίζουν μάλιστα την πρόσφατη συνάντηση με τον κ. Σουλτς στις Βρυξέλλες όταν ο τελευταίος είχε δηλώσει ότι αυτός και ο κ. Τσίπρας είναι αριστεροί πολιτικοί, έχοντας κάποιες διαφορές μεταξύ τους.
«Δεν ξέρω ποιος από τους δυο μας πρέπει να διορθωθεί. Είναι βέβαιο, όμως, ότι πρέπει να διορθωθεί και μάλιστα ριζικά η εφαρμοζόμενη πολιτική στην Ελλάδα», είχε καταλήξει τότε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Πηγή : naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου