Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εγγύησης 60.000 € στο βουλευτή Ευρυτανίας της ΝΔ Κώστα Κοντογεώργου

Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και καταβολή εγγυήσεων επέβαλαν ανακριτής και εισαγγελέας στα μέλη του νομαρχιακού συμβουλίου Ευρυτανίας αλλά και σε βουλευτή της ΝΔ που εμπλέκονται σε δάνειο μαμούθ  4,7εκατ. ευρώ....

Περισσότερο από τέσσερα χρόνια ερευνά η δικαιοσύνη τον τρόπο με τον οποίο η άλλοτε νομαρχία Ευρυτανίας παρείχε εγγύηση σε εταιρεία της για να πάρει δάνειο 4,7 εκατ. ευρώ από το ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Ο ανακριτής και ο εισαγγελέας στο Καρπενήσι ολοκλήρωσαν τις διαδικασίες της ανάκρισης και αποφάσισαν να επιβάλουν απαγόρευση εξόδου από τη χώρα στα 18 μέλη του Νομαρχιακού Συμβουλίου που κλήθηκαν σε απολογία, δηλαδή το σύνολο της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας που υπηρετούσε έως 31/12/2010. Σε ένα μέλος του να αντικαταστήσουν την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα με εγγυοδοσία 3000 €, ενώ στον πρώην νομάρχη και νυν βουλευτή της Ν.Δ. στην Ευρυτανία, Κώστα Κοντογεώργο που απολογήθηκε τελευταίος, επέβαλαν την καταβολή εγγύησης 60.000 €.
Ο βουλευτής Κώστας Κοντογεώργος ζήτησε και πήρε την άρση της ασυλίας του από την Βουλή. Όλη αυτή η διαδικασία κράτησε περισσότερο από τέσσερα χρόνια και εξελίσσεται καθώς η δικαστική έρευνα συνεχίζεται.
Όλοι τους αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες, όπως απιστία ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.
Από τη σύνθεση του νομαρχιακού συμβουλίου όλων των πλευρών μόνο δύο δεν πέρασαν το κατώφλι του ανακριτή, καθώς δεν μετείχαν σ' αυτή την απόφαση.
Πρόκειται για μια απόφαση η οποία έχει προκαλέσει σοκ στην Ευρυτανία, καθώς η δικαστική έρευνα σ' αυτή τη φάση είναι προσανατολισμένη μόνο στο επίπεδο λήψης του δανείου και στην παροχή εγγύησης 100% από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ευρυτανίας.
Η ανακριτική έρευνα επεκτείνεται όμως περαιτέρω ως προς τα μέλη του Δ.Σ. της εταιρίας «ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΑΕ» που πήραν αποφάσεις διάθεσης των χρημάτων από το δάνειο μαμούθ 4,7 εκατομμυρίων ευρώ αλλά και σε αυτούς που εισέπραξαν χρήματα, όπου ερευνάται αν νομίμως εισέπραξαν χρήματα ή όχι.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι υπάρχουν τεράστιες εκκρεμότητες ακόμη και με το ελληνικό δημόσιο, καθώς η συγκεκριμένη εταιρεία δεν ανταποκρίθηκε ποτέ στις δόσεις του δανείου και πλέον καλείται η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ως διάδοχος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ευρυτανίας να καταβάλλει κάθε χρόνο τις δόσεις του δανείου ως μοναδικός εγγυητής του.
Παράλληλα, έχει δημιουργηθεί ένα πλέγμα εταιριών στις οποίες συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο η ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ ΑΕ με ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά. Πρόκειται για "εταιρείες-φαντάσματα" που παράγουν συνεχώς μεγάλες ζημιές την τελευταία δεκαετία, με εργαζόμενους που έχουν προσφύγει στη δικαιοσύνη για αξιώσεις ετών παρά το γεγονός, ότι οι συγκεκριμένες εταιρείες έχουν καταρρεύσει ουσιαστικά προ πολλού και παραμένουν ουσιαστικά κλειστές.
Η ιδιαίτερα υψηλή εγγυοδοσία για τον πρώην νομάρχη και νυν βουλευτή της ΝΔ Κώστα Κοντογεώργο έχει προκαλέσει πανικό στην περιοχή, ενώ αναμένεται προσφυγή των δικηγόρων του κ. Κοντογεώργου στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Ευρυτανίας μέχρι τις αρχές της ερχόμενης βδομάδας για μείωση ή εξάλειψη της εγγυοδοσίας.
Με τη συγκεκριμένη υπόθεση έχουν ασχοληθεί σε επίπεδο έρευνας τόσο ο Ελεγκτής Δημόσιας Διοίκησης όπως επίσης και Οικονομικοί Επιθεωρητές του υπουργείου Οικονομικών κι έχει συνταχθεί πόρισμα το οποίο πήγε στη δικαιοσύνη. 
Πλέον η υπόθεση μεταβιβάζεται στον Εισαγγελέα Εφετών της Λαμίας, οποίος θα κρίνει αν το ζήτημα θα τεθεί στο ακροατήριο ή θα πρέπει να εισηγηθεί στο Συμβούλιο Εφετών της Λαμίας την απαλλαγή όλων με βούλευμα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου