Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Καζαμίας 2014: Τι θα συμβεί στη χρονιά που αρχίζει. Προβλέψεις με φαντασία, χιούμορ και ειρωνεία

Γράφει ο Γιώργος Διαμάντης
Ιανουάριος
O Αντώνης Σαμαράς με την ευκαιρία της ανάληψης των νέων του καθηκόντων ως προέδρου της Eυρωπαϊκής Ένωσης δηλώνει ότι επαναχορηγεί το δώρο σε μισθωτούς και...


συνταξιούχους του Δημοσίου. Η πρώτη δόση θα δοθεί στις 29 Φεβρουαρίου του 2014.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος πιάνει το σταυρό στη γιορτή των Θεοφανείων στη λίμνη της Καστοριάς. Φυσικά η ακριτική πόλη πλημμυρίζει.

Ο Γιάννης Στουρνάρας επιβάλλει φόρο στους συνονόματούς του εορτάζοντες κατόχους κινητών τηλεφώνων και τελικά τον φόρο εισπράττει η Ανγκέλα Μέρκελ.

Φεβρουάριος

Ο Αλέξης δηλώνει ότι δεν θα ξαναμιλήσει για εκλογές. Αυτοδιαψεύδεται όμως όταν μιλάει για τριπλές (Αυτοδιοικητικές, Ευρωπαϊκές και Εθνικές τον Μάιο).

Σύμφωνα με εκτιμήσεις έγκυρων διεθνών οικονομικών αναλυτών , η Ελλάδα θα επανακάμψει στις διεθνείς ομολογιακές αγορές, το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών θα φτάσει στις 2.500 μονάδες και οι εξαγωγές ελληνικών προϊόντων θα μεγαλουργήσουν. Ας σπεύσουμε όλοι λοιπόν, με την αγορά άυλων τίτλων, για τη δημιουργία μιας οικονομικοχρηματιστηριακής φούσκας, όχι μόνο εφάμιλλης αυτής του 1999 αλλά και ακόμη μεγαλύτερης.

Η Δέσποινα Μοιραράκη σταματά να πουλά χαλιά. Πολιτεύεται με τους ΑΝΕΛ και θα ασχολείται με τα χάλια της Ελλάδος.

Μάρτιος

Δώρον άδωρον. Σύμφωνα με διοικητική απόφαση του υπουργού Οικονομίας Γιάννη Στουρνάρα οι προσαυξήσεις των ληξιπρόθεσμων χρεών διαγράφονται, αλλά λόγω των υψηλών φορολογικών προστίμων που επιβάλλονται δημιουργούνται νέα ακόμη μεγαλύτερα.

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής επιτέλους «σπάει» τη σιωπή του και δηλώνει: «η σιωπή είναι χρυσός».

Απρίλιος

Η Πρωταπριλιά θεσμοθετείται ως η «Ημέρα του Πολιτικού».Τιμής ένεκεν, πρεσβευτές καλής θέλησης για τη συγκεκριμένη μέρα, ανακηρύσσονται οι Έλληνες πολιτικοί ηγέτες.

Ο Λάκης Γαβαλάς φυλακίζεται.

Με την εφαρμογή του μέτρου νοσηλείας των 25€ στα δημόσια νοσοκομεία, η τουριστική κίνηση προς τις όμορες Βαλκανικές χώρες απογειώνεται. Οι κυβερνήσεις των Σκοπίων, της Αλβανίας και της Βουλγαρίας αναθέτουν τα υπουργεία τουρισμού τους στην Όλγα Κεφαλογιάννη, τιμής ένεκεν.

Μάιος


Ο εορτασμός της εργατικής Πρωτομαγιάς δεν πραγματοποιήται αφού με την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική δεν έμεινε εργαζόμενος για εργαζόμενος.

Filapoli. (αρκτικόλεξο, φυλακισμένοι πολιτικοί) . Μια πολιτική κίνηση των φυλακισμένων πολιτικών (για μίζες και συνωμοσίες). Κόβουν τη βασιλόπιτα στον Κορυδαλλό. Φλουρί δεν βρίσκεται γιατί εκλάπη στην παρασκευή της πίτας.

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης σταματά τις τηλεοπτικοπαραθυρικές δηλώσεις στα εγχώρια κανάλια. Πλέον θα εμφανίζεται μόνο στο CNN και στο BBC.

Ο Λάκης Γαβαλάς αποφυλακίζεται.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας χορηγεί αμνηστία στον επικεφαλής της Χρυσής Αυγής Νίκο Μιχαλολιάκο ο οποίος κατεβαίνει υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων και κερδίζει τις εκλογές.

Καταργούνται οι Πανελλήνιες Εξετάσεις για εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Σύμφωνα τα με το σκεπτικό του υπουργού Παιδείας αφού το πτυχίο οδηγεί στην ανεργία οικονομικοί λόγοι οδηγούν στην κατάργησή τους. Πλέον οι μαθητές θα εισάγονται σε Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και Κολλέγια του εξωτερικού, φυσικά με έξοδα των γονέων.

Ιούνιος

Στους 11 Ανεξάρτητους Δημοκρατικούς Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου που συγκρότησαν την Κοινοβουλευτική Ομάδα προστίθενται οι : Βύρων Πολύδωρας, Θεοδώρα Τζάκρη και Ραχήλ Μακρή. Λόγω ιδεολογικοπολιτικής ασυμφωνίας καταφεύγουν σε εταιρείες δημοσκοπήσεων για εξεύρεση ονόματος και επικεφαλής. Οι δημοσκόποι προτείνουν για όνομα το «Πολιτική Βαβέλ» και για επικεφαλής τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη.

Ιούλιος

Η Ανγκέλα Μέρκελ σε δηλώσεις της τονίζει ότι η Ελλάδα προβιβάστηκε από την Α΄ Δημοτικού στη Β΄. Μέχρι την αποφοίτησή της από το Λύκειο δεν θα μείνει Έλληνας για Έλληνας.

Η Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου κατακτά το mundial της Βραζιλίας, αλλά το βαρύτιμο κύπελλο κατάσχεται για ομολογιακά εθνικά χρέη.

Ρούλα Κορομηλά και Ελένη Μενεγάκη συνεργάζονται για πρώτη φορά μαζί στο νυχτερινό μεταμεσονύχτιο talkshow της ΝΕΡΙΤ με προσωρινό τίτλο: «νυχτερινός φραπές».

Αύγουστος

Το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) ανοίγει μόνο για τον Δεκαπενταύγουστο για χάρη της Παναγιάς.

ΑΕΚ και Παναθηναϊκός συγχωνεύονται. Κάνουν μια νέα αρχή από το τοπικό των Γρεβενών. Αναβάλλονται τα σχέδια για γήπεδα στο Βοτανικό και στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Σεπτέμβριος

Ο Ολυμπιακός ξεκινά το πρωτάθλημα με αφαίρεση 20 βαθμών όχι λόγω τιμωρίας αλλά για να είναι συναγωνήσιμος με τις άλλες ομάδες.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αυτοπροτείνεται για Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας της περιόδου 2015-2020.

Οκτώβριος


Ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου αγνοείται. Πληροφορίες αναφέρουν πως δίνει διαλέξεις σε χώρες της υποσαχάριας Αφρικής για τη σημασία της τήξης των πάγων στην Αρκτική και στην Ανταρκτική.

Εγκρίνεται από ευρωπαϊκά κοινοτικά κονδύλια η επιχορήγηση για δημιουργία βιομηχανικής μονάδας κατασκευής πινακίδων για όλα τα οχήματα που κυκλοφορούν στη ελληνική επικράτεια. Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας αναλαμβάνει ο Μιχάλης Λιάπης.

Νέες ιδεολογικοπολιτικές κινήσεις στην Κεντροαριστερά. Μετά τους «58» οι «59», «60», «61»….

Νοέμβριος


Η ΔΗΜΑΡ επιστρέφει στην κυβέρνηση ενώ με ανακοίνωσή της τονίζει ότι θα αποχωρήσει στο τέλος του 2014.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανακοινώνει ότι το επίδομα θέρμανσης θα δίνεται μόνο στους μετανάστες αφού οι Έλληνες πολίτες είναι μειοψηφία.

Δεκέμβριος

Η τρόικα φεύγει από την Αθήνα , αλλά δημιουργεί ανώνυμη εταιρεία «Τρόικα ΑΕ» και εγκαθιστά παραρτήματα σε κάθε νομό της Ελλάδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου