Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.ΣΚ.ΑΜΦΙΣΣΑΣ Ο ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 18

Από την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014 ο Δημήτρης Παπακωνσταντίνου είναι ο νέοςΠρωταθλητής Ελλάδος στην κατηγορία Εφήβων κάτω των 18.
Είναι η  σημαντικότερη διάκριση για την πόλη μας και το σύλλογό μας,  σε ατομικό επίπεδο......
Το Πρωτάθλημα διεξήχθη στην Θεσσαλονίκη από 2 έως 8 Ιανουαρίου 2014 σε αίθουσα του Δημαρχείου της πόλης με συν-διοργανωτές το Δήμο Θεσσαλονίκης και την Ε.Σ. Θεσσαλονίκης και είχε ενταχθεί στις εκδηλώσεις «Θεσσαλονίκη – Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014»
Κατέκτησε την 1η θέση με 7 βαθμούς, νικώντας στην τελευταία παρτίδα τον αθλητή του Α.Ο. Ζήνωνα Γλυφάδας Ηλία Ροϊνό και πήρε το βαρύτιμο τίτλο, παίζοντας με σιγουριά και αυτοπεποίθηση, στοιχεία  που πρέπει να έχει ένας αθλητής όταν φτάνει σε αυτό το σημείο .
Δεν είναι εύκολο να αποτυπώσεις σε λέξεις τα συναισθήματα, την ικανοποίηση, την χαρά την επιβράβευση κυρίως όμως να ανατρέξεις στο παρελθόν για να διακρίνεις πως μπορεί να φτάσει ένας αθλητής σε τέτοια επιτυχία. Λέμε παρελθόν γιατί η διαδρομή μέχρι την κορυφή είναι μακριά, δύσκολη, επίπονη και επίμονη.

Πρωταθλητής δεν γίνεσαι σε μία νύχτα ούτε τυχαία... 

Ο Δημήτρης Παπακωνσταντίνου ξεκίνησε το σκάκι σε ηλικία έξι ετών, ανδρώθηκε σκακιστικά στο σύλλογό μας και τώρα αγωνίζεται για δεύτερη συνεχή χρονιά στον Πανιώνιο Γ.Σ. 
Σημαντικό ρόλο σε αυτή του την επιτυχία έπαιξαν οι προπονητές του: ο αείμνηστος Νίκος Καραπάνος , του οποίου είναι σκακιστικό «τέκνο» και  που αν τον "παρακολουθεί" από κάπου θα νιώθει  αυτές τις στιγμές ιδιαίτερα υπερήφανος, ο Αντώνης Βραγοτέρης, ο Γιάννης Παπαϊωάννου και ο τωρινός προπονητής τουΣπύρος Καπνίσης.

Συντελεστές της επιτυχίας του αναμφίβολα είναι οι γονείς του και  όλο το σκακιστικό περιβάλλον της  Άμφισσας, της ευρύτερης περιοχής αλλά και όλη η σκακιστική οικογένεια.

Η επιτυχία του Δημήτρη, κάνει υπερήφανη όλη τη σκακιστική οικογένεια της Άμφισσας , αποδεικνύει την καλή και ποιοτική δουλειά που γίνεται από το σύλλογό μας  και έρχεται σαν συνέχεια των  παλαιοτέρων επιτυχιών του σκακιού της Άμφισσας…. όπως : 3η θέση στο  Ομαδικό Σχολικό Πρωτάθλημα 2009 (Μαγκλάρας Θ.-Παπακωνσταντίνου Δ.-Στεργίου Μιχ.-Καλλία Βασιλική-Τσαμαντάνη Έλλη) 3η θέση, στο Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα 2010  Β΄ Δημοτικού (Παπακωνσταντίνου Γεώργιος)  3η θέση Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα Εφήβων έως 18 ετών 2011  (Κωστής Μεγαλιός) 1η θέση Ατομικό Σχολικό Πρωτάθλημα 2012, κατηγορία Λύκεια (Κωστής Μεγαλιός) , αλλά και τις πολλές και καλές εμφανίσεις αθλητών μας σε Πανελλήνιες Διοργανώσεις της ΕΣΟ και Διεθνή Τουρνουά. Επιπλέον ,  την συμμετοχή της ομάδας μας στοfinal 8 του Κυπέλλου Ελλάδος και την συμμετοχή της στο Πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής επί τέσσερα έτη με αποκορύφωμα την 8η θέση που κατέκτησε το 2011.

Θερμά συγχαρητήρια στο νεαρό αθλητή και πολλές ευχές για να συνεχίσει την πορεία του με ακόμα μεγαλύτερες διακρίσεις.
Το Δ.Σ. της Ε.ΣΚ.Α.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου