Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Κυριακή 20 Απρλίου σήμερα.....

Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013

«Κάλαντα», το νέο σχέδιο της κυβέρνησης για ενίσχυση της οικονομίας

Μια καινοτόμος και ταυτόχρονα παραδοσιακή ιδέα έπεσε στο τραπέζι στα πλαίσια της χθεσινής συνάντησης των επικεφαλής της τρόικας με τον Έλληνα υπουργό οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα. Σύμφωνα με τους οικονομικούς αναλυτές,...
  η ιδέα αυτή μπορεί να βγάλει την οικονομία της Ελλάδας από την δυσχερή κατάσταση στην οποία βρίσκεται και παράλληλα να δώσει «ανάσα ζωής» στα χαμηλά οικονομικά στρώματα.
Συγκεκριμένα, υψηλόβαθμο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου της τρόικας παρουσίασε το «Jingle Plan», ελληνιστί «σχέδιο κάλαντα», το οποίο προτείνει σε όλους τους Έλληνες να πούνε τα κάλαντα προκειμένου να ενισχύσουν τα βαλάντια τους. Με ιδιαίτερη ικανοποίηση μάλιστα οι εκπρόσωποι της τρόικας ενημερώθηκαν πως ήδη αποτελεί παράδοση να λέγονται τα κάλαντα τρεις φορές κατά τη διάρκεια των χριστουγεννιάτικων εορτών.
Θετικές ήταν οι αντιδράσεις του Γιάννη Στουρνάρα στην πολλά υποσχόμενη ιδέα της Τρόικας αφού μετά την συνάντηση δήλωσε: «Γνωρίζω πως πολλοί δεν λαμβάνουν χριστουγεννιάτικα επιδόματα πλέον, αλλά το «σχέδιο κάλαντα» μπορεί να γυρίσει το ταμπλό. Πρέπει ο κόσμος να δραστηριοποιηθεί ώστε να επιτευχθεί η επανεκκίνηση της οικονομίας.» Μάλιστα, οι τροϊκανοί αναλυτές, «έτρεξαν» διάφορα σενάρια σε πρόγραμμα προσομοίωσης και παρήγαγαν ένα χάρτη με τα σημεία στα οποία οι κάτοικοι της κάθε περιοχής πρέπει να λένε τα κάλαντα ώστε να επιτευχθεί το βέλτιστο αποτέλεσμα. Ενδεικτικά, οι κάτοικοι Μοσχάτου, Καλλιθέας, Αλίμου, Νέας Σμύρνης και των γύρω περιοχών θα πηγαίνουν να «τα λένε» στο Παλαιό Φάληρο, ενώ αντίστοιχα οι κάτοικοι Εξαρχείων, Παγκρατίου, Καισαριανής θα συγκεντρώνονται να «τα πούνε» στο Κολωνάκι. Σύντομα αναμένεται επίσημη ανακοίνωση η οποία θα περιλαμβάνει όλες τις περιοχές των Αθηνών αλλά και της επαρχίας.
Ο δήμος Αθηναίων θέλοντας να «αγκαλιάσει» την πρόταση της Τρόικας διοργανώνει ήδη  μαθήματα καλάντων δωρεάν για όλους τους πολίτες. Τα περιπλανώμενα συνεργεία εκμάθησης του δήμου, θα αποτελούνται από δάσκαλους μουσικής αλλά και ταχυδακτυλουργούς/ζογκλέρ σε μια προσπάθεια να εκπαιδεύσουν τους ενδιαφερόμενους στο πως να ψυχαγωγούν παράλληλα το κοινό τους, μιας και κατά κοινή ομολογία τα κάλαντα από μόνα τους θεωρούνται πολύ βαρετά. Τα μαθήματα αυτά θα είναι συγχρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Εκπρόσωπος του ομίλου Standard & Poor’s μιλώντας «στο Κουλούρι» τόνισε πως ερευνάται πυρετωδώς η αύξηση του rating της Ελλάδας από τότε που ήρθε στο φως της δημοσιότητας το «σχέδιο κάλαντα», ενώ οι ξένοι επενδυτές βρίσκονται και πάλι στο κατώφλι για την αύξηση των επενδύσεων τους στη χώρα μας. Κλείνοντας, τόνισε πως στους καιρούς που ζούμε πρέπει να σκεφτόμαστε έξω από τα τετριμμένα για να λύνουμε τα προβλήματα του κόσμου μας και ελπίζει ο ελληνικός λαός να ανταποκριθεί θετικά σε αυτή την αξιέπαινη πρωτοβουλία.
 tokoulouri.com

2 σχόλια:

  1. Ραπ δίσκο με το παρατσούκλι «Μπιγκ Νικ» ετοιμάζει ο Νίκος Μιχαλολιάκος μέσα από τη φυλακή

    να μην απομακρυνθεί από το κοινό του βρήκε ο ο έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού, Νίκος Μιχαλολιάκος.

    Ο άπλετος ελεύθερος χρόνος που έχει μέσα στην φυλακή ο ηγέτης της Χρυσής Αυγής, του έδωσε την ευκαιρία να συμφιλιωθεί με την καλλιτεχνική του πλευρά και να ανακαλύψει νέους τρόπους προκειμένου να εκφράσει τις σκέψεις του και τα βιωματά του, στην προσπάθεια του να τα διοχετεύσει και να τα μοιραστεί με τον «έξω κόσμο». Πιο συγκεκριμένα, ο Νίκος Μιχαλολιάκος έχει ξεκινήσει ήδη τη σύνθεση τραγουδιών ραπ μουσικής πραγματοποιώντας μάλιστα και δοκιμαστικές ηχογραφήσεις μέσω τηλεφώνου. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για σπάνιο ταλέντο και δυνατούς στίχους από τον «Μπιγκ Νικ» όπως τον αποκαλούν οι συγκρατούμενοι του και είναι πλέον το καλλιτεχνικό του ψευδώνυμο.

    Οι ηχογραφήσεις θα λάβουν χώρα στα στούντιο του καναλιού που διατηρεί η Χρυσή Αυγή και ήδη έχουν ξεκινήσει οι διεργασίες για τη δημιουργία του παρθενικού του άλμπουμ. Ο ίδιος έχει έρθει σε συμφωνία με άλλους καλλιτέχνες για συνεργασίες με πρώτο και καλύτερο τον Νότη Σφακιανάκη ο οποίος ενθουσιάστηκε όταν ενημερώθηκε για την καλλιτεχνική στροφή του «Μπιγκ Νικ» αλλά και για το ενδεχόμενο συνεργασίας τους. Σε επικοινωνία με το «Κουλούρι», ο Νότης δήλωσε ότι μια τέτοια προσωπικότητα έχει πολλά να δώσει στην καλλιτεχνική κοινότητα και ότι ο ίδιος αισθάνεται έτοιμος να εξερευνήσει νέα μουσικά μονοπάτια όπως αυτά της ραπ μουσικής.

    Το μουσικό ντεμπούτο του «Μπιγκ Νικ» αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο χώρο της μουσικής και όχι μόνο, ωστόσο περαιτέρω λεπτομέρειες φυλάσσονται σαν επτασφράγιστο μυστικό τόσο από τον καλλιτέχνη όσο και από τον μανατζέρ του, Ηλία Κασιδιάρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΑΛΟΣ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ!15 Δεκεμβρίου 2013 στις 10:06 μ.μ.

    Σάλος στην ιατρική κοινότητα: ανακαλύφθηκε γυναίκα που είχε αληθινό «μαλακομαγνήτη»


    Μια ακόμα απίστευτη ανακάλυψη έρχεται να κλυδωνίσει τη παγκόσμια ιατρική κοινότητα, καθώς ομάδα επιστημόνων διαπίστωσε την ύπαρξη του πρώτου αληθινού «μαλακομαγνήτη».

    Όλα ξεκίνησαν όταν η 31χρονη Ελένη από το Μπραχάμι αποφάσισε μαζί με τις φίλες της να πραγματοποιήσει το πρώτο της ταξίδι στο εξωτερικό με σκοπό να ξεπεράσει τον πρόσφατο χωρισμό της με τον Νίκο, με τον οποίο διατηρούσαν σχέση τους τελευταίους δύο μήνες. Ήταν και η πιο πρόσφατη από μια σειρά από πολλών μικρών και αποτυχημένων σχέσεων που δεν προχωρούσαν λόγω του ότι -όπως μας εκμυστηρεύεται γλαφυρά η Γεωργία, καρδιακή φίλη της Ελένης «με όσους πήγαινε και έμπλεκε, έβγαιναν μαλάκες».

    Όλα ήταν έτοιμα για να αναχωρήσει η παρέα για τον προορισμό της, ωστόσο κατά τη διάρκεια των τυπικών ελέγχων ασφαλείας του αεροδρομίου, η Ελένη περνώντας από τον ανιχνευτή μετάλλων ενεργοποιούσε διαρκώς τον συναγερμό. Οι ενδελεχείς σωματικοί έλεγχοι δεν έφεραν κάποιο αποτέλεσμα καθώς δεν βρισκόταν τίποτε μεταλλικό πάνω στην νεαρή, παρ’όλα αυτά δεν της επετράπη να επιβιβαστεί τελικά στην πτήση, προς μεγάλη της απογοήτευση. Ανήσυχη η 32χρονη, μετέβη εσπευσμένα στο Κ.Α.Τ. για εξετάσεις και ακτινογραφίες υπό το φόβο κάποιας σοβαρής πάθησης.

    Εκεί, οι γιατροί αντίκρισαν ένα πρωτοφανές θέαμα στα ιατρικά χρονικά. Στην Ελένη εντοπίστηκε ένα μεταλλικό στοιχείο μικρών διαστάσεων στην βουβωνική χώρα, το οποίο αφαιρέθηκε άμεσα και στάλθηκε σε ειδικά εργαστήρια για ανάλυση. Τα αποτελέσματα έδειξαν πως επρόκειτο για ένα είδος μαγνήτη το οποίο τραβούσε ακατάλληλους συντρόφους, ο επονομαζόμενος στην ιατρική αργκώ «μαλακομαγνήτης».

    «Είναι μια πρωτόγνωρη και μοναδική ανακάλυψη» δηλώνει στο «Κουλούρι» ο Δρ. Πετρόπουλος, καθηγητής μεταλλειολογίας του πανεπιστημίου Πελοποννήσου, για να προσθέσει: «Εδώ και χρόνια ακούγαμε για τον μαλακομαγνήτη αλλά τον θεωρούσαμε έναν αστικό μύθο τον οποίο χρησιμοποιούσαν κοπέλες που δεν ήταν αρκετά έξυπνες, ώριμες ή όμορφες ώστε να κρατήσουν το ενδιαφέρον των ανδρών που τους άρεσαν. Τελικά αποδεικνύεται πως πρόκειται για κάτι αληθινό και μάλιστα πολύ σοβαρό, μιας και δεν εντοπίζεται με τις συνήθεις αιματολογικές εξετάσεις αφήνοντας έτσι πιθανότατα πολλές γυναίκες χωρίς τη δυνατότητα διάγνωσης».

    Περιχαρής η Ελένη, στο στάδιο της αποθεραπείας πλέον ύστερα από την αφαίρεση του μαλακομαγνήτη, δήλωσε στο «Κουλούρι»: «Επιτέλους τώρα μπορώ να ζήσω την ζωή μου και να βρώ τον αληθινό έρωτα που θα με ολοκληρώσει. Πάνω που σκεφτόμουν να πάρω γάτα. Πάλι καλά γιατί δεν τις πολυσυμπαθώ. Ελπίζω η ιστορία μου να βοηθήσει όλες τις γυναίκες οι οποίες υποφέρουν ακόμα από την άδικη αυτή πάθηση».

    ΑπάντησηΔιαγραφή