Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Αποκατάσταση οδοστρώματος της Ε.Ο. Ιτέας-Ναυπάκτου



Ολοκληρώθηκε το έργο «Αποκατάσταση οδοστρώματος της Ε.Ο. Ιτέας – Ναυπάκτου κατά τμήματα (Β’ Φάση)» προϋπολογισμού 1.300.000,00€...


Ολοκληρώθηκε το έργο της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας «Αποκατάσταση οδοστρώματος της Ε.Ο. Ιτέας – Ναυπάκτου κατά τμήματα (Β’ Φάση)» προϋπολογισμού 1.300.000,00€ το οποίο αφορούσε επεμβάσεις συνολικού μήκους 4.600μ.
Πρόκειται για τμήμα ενός οδικού άξονα μεγάλης σημασίας που αποτελεί τμήμα του Διευρωπαϊκού Οδικού Άξονα Ε65 και συνδέει την Κεντρική Ελλάδα με τη Νοτιοδυτική και την Πελοπόννησο. Με την υλοποίηση δε των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων, καλείται να παίξει συνδετήριο ρόλο μεταξύ της Π.Α.Θ.Ε και του Ε65.

Συνεισφέρει επίσης στην επικοινωνία και την οικονομική ανάπτυξη των περιοχών της Στερεάς Ελλάδας αφού είναι τμήμα του μοναδικού δρόμου με αποδεκτά χαρακτηριστικά που συνδέει τη Φθιώτιδα, τη Φωκίδα με τις Νότιες περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας και την Πάτρα.
Άμεση κι επιτακτική ανάγκη ήταν η βελτίωση του δρόμου που βρισκόταν σε απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση και εγκυμονούσε κινδύνους για την ασφάλεια των διακινούμενων πολιτών. Άλλωστε, πρόκειται για έναν οδικό άξονα που παρουσιάζει μεγάλο αριθμό κυκλοφοριακών φόρτων καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας κι εξυπηρετεί όχι μόνο συμβατικά αλλά και βαρέα οχήματα.
Με την ολοκλήρωση του έργου πραγματοποιήθηκαν εργασίες στην περιοχή του Γαλαξιδίου (στη στροφή και μετά την γέφυρα εξόδου), στην περιοχή του Πανόρμου, στην περιοχή του Αγίου Νικολάου, στην περιοχή των Χανίων μετά τον κόμβο της Γλυφάδας, πριν και μετά την είσοδο του Μοναστηρακίου, στις εισόδους της Χιλιαδούς και του Καστρακίου και μέχρι τα όρια του Νομού προς την Αιτωλοακαρνανία.
Στα ως άνω τμήματα πραγματοποιήθηκαν εργασίες φρεζαρίσματος της προϋπάρχουσας στρώσης, καλύφθηκαν οι λακκούβες, έγινε ασφαλτική προεπάλειψη, και τοποθετήθηκε ισοπεδωτική στρώση κι εν συνεχεία αντιολησθηρός τάπητας. Πλέον πραγματοποιούνται εργασίες για την πλήρη διαγράμμιση των τμημάτων.

       Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

   ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΓΑΖΗ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου