Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Ο Φωκικός κατάφερε στις καθυστερήσεις να πάρει τη νίκη με 2-1 απέναντι στην Επισκοπή

Το γκολ του Άλβαρεζ στις καθυστερήσεις διαμόρφωσε το τελικό 2-1 υπέρ του Φωκικού στην Άμφισσα όπου η ομάδα του Γιώργου Κούτση υποδέχτηκε την Επισκοπή, την οποία «έπιασε» στους 14 βαθμούς..... «Γεμάτο» το πρώτο ημίχρονο, αλλά η έντονη βροχόπτωση στην επανάληψη λειτούργησε ανασταλτικά για το θέαμα, παρά τις διαθέσεις των παικτών, με τις φάσεις να είναι ελάχιστες.
 
Με τις δυο ομάδες να δείχνουν διατεθειμένες να παίξουν ανοικτά δίνοντας γρήγορο ρυθμό στο ματς, από τα πρώτα λεπτά η αναμέτρηση στην Άμφισσα είχε ενδιαφέρον και το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με 2 γκολ και ισάριθμα δοκάρια. Η αρχή έγινε στο 5’ με τον Ράντι να κάνει το σουτ και τον Καλογεράκη να διώχνει σε κόρνερ, ενώ η απάντηση ήρθε στο 11’ όταν ο Σουμπασάκης κατάφερε να περάσει και τον Λανζάνο αλλά το πλασέ που επιχείρησε πέρασε άουτ, με τους φιλοξενούμενους να βρίσκονται μια ανάσα από το 0-1.
 
Ο Φωκικός αντέδρασε άμεσα και μόλις 2 λεπτά αργότερα κατάφερε να ανοίξει το σκορ όταν ο Τζέκος ύστερα από σέντρα του Φράγκου έκανε την μπαλιά στον Θέο που έπιασε το πλασέ και νικώντας τον Καλογεράκη έγραψε το 1-0. Το τέρμα του Θέου έδωσε ακόμη μεγαλύτερη ώθηση στην ομάδα της Άμφισσας που βρέθηκε πολύ κοντά και σε δεύτερο γκολ αλλά στο 20’ ο Φράγκος στην προσπάθειά του να «κρεμάσει» τον πορτιέρο των Κρητικών είδε την μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι.
 
Ωστόσο, οι παίκτες του Κώστα Ανυφαντάκη παρά τις ευκαιρίες και το γκολ του Φωκικού κατάφεραν να διατηρήσουν τη συγκέντρωσή τους και με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσια. Συγκεκριμένα, μετά από φάση διαρκείας ο Μανουσάκης έκανε το πλασέ για να διώξει προσωρινά ο Λανζάνο και ο Γκονζάλες στην επαναφορά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.
 
Αυτή όμως ήταν ουσιαστικά και η τελευταία καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους στο πρώτο μέρος, καθώς στο 35’ ο Καλογεράκης έδιωξε με δυσκολία το σουτ του Σκαρίμπα, ενώ είχε σωστή αντίδραση και 1 λεπτό αργότερα σε προσπάθεια του Άλβαρεζ. Λίγο πριν το σφύριγμα για την ανάπαυλα του ημιχρόνου οι γηπεδούχοι στάθηκαν άτυχοι για δεύτερη φορά καθώς στο 44’ ο Τζέκος έκανε το δυνατό σουτ με τον Καλογεράκη να παρεμβαίνει στην πορεία της μπάλας που χτύπησε και στο οριζόντιο δοκάρι.
 
Σε αντίθεση με τον ρυθμό και τις φάσεις που ήταν αρκετές στο πρώτο μέρος, το δεύτερο 45λεπτο είχε εντελώς διαφορετική όψη καθώς η καταρρακτώδης βροχή αποτελούσε ανασταλτικό παράγοντα όχι μόνο στην προσπάθεια των παικτών να προσφέρουν θέαμα αλλά να κάνουν ακόμη και τα βασικά.
 
Έτσι, οι αξιόλογες φάσεις μπροστά από τις δυο εστίες ήταν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού. Η αρχή έγινε στο 47’ με τον Ράντι να απειλεί τον Καλογεράκη που είδε την μπάλα μετά το σουτ του πρώτου να περνάει άουτ. Για την επόμενη καλή στιγμή χρειάστηκε να περάσουν 20 λεπτά καθώς στο 67’ ο Φωκικός έφτασε μια ανάσα από το 2-1 αλλά μετά το σουτ που επιχείρησε ο Φράγκος, ο πορτιέρο της Επισκοπής έδιωξε με μεγάλη δυσκολία διατηρώντας το 1-1.
 
Όσο κυλούσαν τα λεπτά ο αγωνιστικός χώρος γινόταν όλο και πιο «αφιλόξενος» για τη διεξαγωγή του αγώνα με τους ποδοσφαιριστές να δυσκολεύονται ιδιαίτερα. Τελικά, στην τελευταία αξιοσημείωτη προσπάθεια του ματς, οι γηπεδούχοι κατάφεραν στις καθυστερήσεις να πάρουν τη νίκη καθώς ο Βιδάλης έκανε τη σέντρα, ο Άλβαρεζ έπιασε το κοντινό πλασέ και νικώντας τον Καλογεράκη έγραψε το τελικό 2-1, με τους Κρητικούς πάντως να μην έχουν ούτε μια αξιόλογη στιγμή στην επανάληψη.
 
ΦΩΚΙΚΟΣ (Γιώργος Κούτσης): Λανζάνο, Πεχλιβανόπουλος, Καλαγκάνης, Άλλα, Θέος (87' Πολυχρονάκης), Σκαρίμπας, Άλβαρεζ, Φράγκος (80' Γεωργουσόπουλος), Τζέκος, Ασίγκμπα, Ράντι (87' Ζαχαρόπουλος).
 
ΕΠΙΣΚΟΠΗ (Κώστας Ανυφαντάκης): Καλογεράκης, Μανουσάκης, Βιδάλης, Βουρβαχάκης, Σπαθάρας, Φραντζεσκάκης, Δελήμπασης, Γκονζάλες (81' Ανωγειανάκης), Σουμπασάκης (77' Πουλάκης), Βελονάκης (61' Μαρτσάκης), Τάντιτς.
a-sports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου