Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 18 Απριλίου σήμερα......

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Προφυλακιστέος ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος

Προφυλακιστέος κρίθηκε με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτών και εισαγγελέων ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα κι ενώ είχε προηγηθεί η εξάωρη απολογία του, καθώς και αυτή του Γιώργου Πατέλη....

Οι ανακριτές της υπόθεσης με τη σύμφωνη γνώμη και των δυο εισαγγελέων επεφύλαξαν την ίδια ποινική μεταχείριση και στον πυρηνάρχη της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.
Τόσο ο Μιχαλολιάκος όσο και ο πυρηνάρχης της Χρυσής Αυγής έχουν μεταφερθεί στη ΓΑΔΑ έως ότου αποφασιστεί σε ποιες φυλακές θα κρατηθούν. Παρούσες στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων κατά την απολογία του Γενικού Γραμματέα της Χρυσής Αυγής ήταν η γυναίκα και η κόρη καθώς επίσης και περίπου 50 οπαδοί της Χρυσής Αυγής.
Η κατάθεση του πυρηνάρχη της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια ήταν κλειδί, αφού ανακριτές και εισαγγελείς θέλησαν να ακούσουν την εκδοχή του, για τα τηλεφωνήματα που έκανε μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Τι υποστήριξε ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής

Ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής κατά τη διάρκεια της μαραθώνιας απολογίας του, αρνήθηκε την κατηγορία για ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής υποστηρίζει ότι οι καταγεγραμμένες τηλεφωνικές κλήσεις, από τον πυρηνάρχη της τοπικής οργάνωσης σε σταθερά τηλέφωνα, που έγιναν μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, αφορούσαν αριθμούς που ο ίδιος έχει παραχωρήσει στα γραφεία του κόμματος και επομένως, σύμφωνα με την υπεράσπισή του, δεν αποδεικνύεται ότι ο κατηγορούμενος πυρηνάρχης συνομίλησε με τον Γενικό Γραμματέα της Χρυσής Αυγής.
Για το λόγο αυτό, σύμφωνα με τους συνηγόρους του, ο ΓΓ της Χρυσής Αυγής φέρεται να ζήτησε από την ανάκριση να προχωρήσει σε άρση του «ουσιαστικού απόρρητου» ώστε να παραδοθούν εφόσον υπάρχουν καταγεγραμμένες συνομιλίες. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας «κατά το χρονικό διάστημα από την 10:13 π.μ., της 18/9/2013 (το πρωί μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα) έως και την 12:37 μ.μ. σταθερή τηλεφωνική σύνδεση που ανήκει στον κ. Μιχαλολιάκο, λαμβάνει πλήθος εισερχόμενων κλήσεων από τηλέφωνο που ανήκει στον πυρηνάρχη.

Σειρά του Χρήστου Παππά

Σήμερα το πρωί στις 11 θα πραγματοποιηθεί η μεταγωγή στην Ευελπίδων, του συλληφθέντα κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής και φερόμενου ως υπαρχηγού της οργάνωσης, Χρήστου Παππά.
Μία ώρα αργότερα θα μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού ο βουλευτής Γιάννης Λαγός, όπως και η υπαστυνόμος Πόπορη.
Αργά το βράδυ συνελήφθη και η 50χρονη υποψήφια βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Θέμις Σκορδέλη που αναζητείτο για εμπλοκή στην υπόθεση για την οποία συνελήφθη προχθές και ο πρώην διοικητής του αστυνομικού τμήματος Αγίου Παντελεήμονα.


newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου