Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Παύλιανη: Ενημέρωσαν τους ηλικιωμένους για τη νόσο του Alzheimer

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε ακόμη μια ενημερωτική εκδήλωση στην Κοινότητα της Παύλιανης με θέμα: «Τρίτη ηλικία και Νόσος Alzheimer»...


Την δραστηριότητα συνδιοργάνωσαν οι εργαζόμενες του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» σε συνεργασία με το «Σωματείο Στήριξης Ασθενών Νόσου Alzheimer- Συναφών διαταραχών & Υπερήλικων Ν. Φθιώτιδας»

Την εισήγηση του θέματος έκανε ο κος Γάτος Κων/νος, νευρολόγος- ψυχίατρος, νευροφυσίατρος, ειδικευμένος στην άνοια και μέλος της παγκόσμιας οργάνωσης ψυχικής υγείας..

Οι επωφελούμενοι του προγράμματος και λοιποί κάτοικοι της Κοινότητας παρακολούθησαν με ενδιαφέρον τα νέα επιστημονικά ευρήματα γύρω από την νόσο ενώ τους δόθηκε η δυνατότητα να εκφράσουν τις δικές τους απορίες και να εκθέσουν προσωπικά τους βιώματα..

Ο κος Γάτος εξήγησε πως η ισορροπημένη διατροφή και η άσκηση βοηθούν στην καθυστέρηση εμφάνισης της νόσου ενώ επισήμανε πόσο σημαντική είναι η ενασχόληση με διάφορες δραστηριότητες για την βελτίωση της μνήμης…

Τέλος έγινε αναφορά στον δύσκολο ρόλο του φροντιστή και της οικογένειας των ανοικών ασθενών.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Δημοτικός Σύμβουλος Δ. Λαμιέων και Πρόεδρος της Αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας της Αυτοδιοίκησης «Παρέμβαση» κος Τελώνης Δημήτριος και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Παύλιανης κος Ρηγάκης Γεώργιος.

Το «Σωματείο Στήριξης ασθενών νόσου Alzheimer- Συναφών διαταραχών & Υπερήλικων Ν.Φθ/δας» και οι εργαζόμενες του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» της Κοινότητας Παύλιανης ευχαριστούν θερμά την κα Κατσίμπα Παναγιώτα ιδιοκτήτρια του καταστήματος στην Α.Παύλιανη για την θερμή φιλοξενία της εκδήλωσης και την συμβολή της στην άρτια οργάνωση..









 lamiareport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου