Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

ΤΟ ΚΡΟΚΥΛΕΙΟ ΦΩΚΙΔΑΣ ΕΚΠΕΜΠΕΙ SOS!!!




Δεν αποτελεί στην πραγματικότητα είδηση μιας και μάλλον το έργο σχετικά με το συγκεκριμένο διαμέρισμα του Νομού Φωκίδας έχει δρομολογηθεί.
Το Κροκύλειο Φωκίδας Πεθαίνει και μαζί με αυτό και όλη η σημαντική λαογραφία , το Μουσείο του και τα αφιερώματα στον ακατάπαυστο Πολεμιστή Μακρυγιάννη , που οι ιστορικές μνήμες έδιναν ζήση στο χωριό......

Στην ιστορία της Πόλεως της Αμφίσσης σε Απόδοση Κωνσταντίνας Βάρσου και έτος έκδοσης 1997 , ο Πέτρος Καλονάρος σημειώνει στην απογραφή που πραγματοποιήθηκε για την πληθυσμιακή κατάταξη του Νομού το Κροκύλειο να απαρτίζεται από 383 κατοίκους.
Σήμερα εν έτη 2013 , υπό τον μανδύα της Ευρωπαϊκής Ένωσης , το Καλλικρατικό Σύστημα και τον διαχωρισμό των Δύο Δήμων οι επίσημοι και μόνιμοι κάτοικοι του Χωριού καταμετρώνται σε 35 όπως μας ανέφερε ο νέος Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου του Δημοτικού Διαμερίσματος του Κροκυλείου σε συνέντευξή του στον Γαλαξία fm 92,1 στις 24 Αυγούστου στην Εκπομπή «Προβληματισμοί» με τον Χάρη Μαρκάτο ,με καταγγελτικό χαρακτήρα.
Σπαρακτικές ήταν οι κραυγές απόγνωσης ενός διασυρμένου Πολιτιστικού Συλλόγου που έχει να σηκώσει τεράστια βάρη μιας και αποτελεί την ουσιαστική φωνή του Χωριού , ο οποίος ενδοδιοικητικά φαίνεται να περνάει μία μεγάλη κρίση που φαίνεται να προέρχεται της Γενικότερης που επικρατεί στον Χώρο.
Καλό είναι εκ των έσω πρώτα να μπορέσει να επέλθει σύντομα μία λύση , γιατί εάν δεν δράσουμε εμείς που είμαστε μέσα , πώς θα δώσουμε και θα δείξουμε στους έξω την αγάπη για τον τόπο μας και την διάθεση για ζωή και δημιουργία;
Τα τεράστια ερωτήματα ως αναφορά το κοινοτικό ιατρείο αλλά και την ΠΑΝΤΕΛΗ ΑΠΟΥΣΙΑ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ όχι απλώς επισκιάζουν αλλά ΣΥΝΟΜΟΛΟΓΟΥΝ ΟΜΟΝΥΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΒΥΘΙΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ. Η ΕΠΙΤΥΜΒΙΑ ΣΤΗΛΗ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ.
Το Κροκύλειο χάνεται. Μέσα σε αυτό και διάφορά άλλα χωριά που πιθανότατα στο μέλλον να ακολουθήσουν την πορεία αυτού του χαρακτηριστικού παραδείγματος περιθωριοποίησης. Οι 35 κάτοικοι του χειμώνα , του δύσκολου χειμώνα που θα έρθουν με όλα τα συνακόλουθα «κουρέματα» που επιφέρουν τα νέα μέτρα του κράτους με το υπέρογκο ποσό του χρέους των 321 δις, θα θέλει αυτούς τους κατοίκους εξαθλιωμένους και απομονωμένους στην ίδια τους την απομόνωση.
ΕΑΝ ΔΕΝ ΛΗΦΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ , ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ .
ΕΜΕΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΕΛΗΣΗΣ ΤΟΥ , ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΣΠΕΥΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ , ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΩΣ ΜΟΥΣΕΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΧΩΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΠΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΟΙΚΙΣΙΜΟΣ ΜΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΒΙΩΣΙΜΕΣ.
ΤΕΛΟΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥΣ ΕΓΩΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΑΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΕΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ ΤΟΥ.
Για τον Γαλαξία fm 92,1
Βιβή Μαρκάτου
Βιβλιογραφία :
Ιστορία της Πόλεως Αμφίσσης , Πέτρου Καλονάρου Απόδοσης Κωνσταντίνας Βαρσού ,Έτος έκδοσης 1997 Άμφισσα
To Βήμα της Κυριακής , Β’ Έκδοση ,Έτος 92ο ,Αριθμ. 16311, 25-8-2013,Αθήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου