Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Επιστολή της Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας για ένταξη στις σεισμόπληκτες περιοχές των οικισμών Πολυδρόσου, Άνω Πολυδρόσου και Λιβάδι

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: Επιστολή της Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας κας Παναγιώτας Γαζή προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κο Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για ένταξη στις σεισμόπληκτες περιοχές των οικισμών Πολυδρόσου, Άνω Πολυδρόσου και Λιβάδι...


Επιστολή στον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων απέστειλε η Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας κα Παναγιώτα Γαζή, μετά την έξαρση των σεισμικών φαινομένων και τις εκτεταμένες ζημιές που έχουν υποστεί κτίρια στα χωριά Πολύδροσος, Άνω Πολύδροσος και Λιβάδι. Η Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας ζητά την ένταξη αυτών των οικισμών στις σεισμόπληκτες περιοχές και αναφέρει τα εξής:
«Κύριε Υπουργέ,
Μετά την τελευταία έξαρση σεισμικών φαινομένων στην περιοχή της Αμφίκλειας, θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι έχουν σημειωθεί σημαντικές υλικές κι εκτεταμένες ζημιές σε πολλά κτίρια στα χωριά Πολύδροσος, Άνω Πολύδροσος και Λιβάδι.
            Χαρακτηριστικό είναι ότι κατά την Α’ Φάση των ελέγχων (ταχείας αυτοψίας) που πραγματοποιήθηκε από της 9 Αυγούστου από Κλιμάκια Τεχνικών (Τ.Α.Σ. Αχαΐας) της Υ.Α.Σ. του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων από τα 148 κτίρια που εξετάστηκαν τα 27 είναι μη κατοικήσιμα (σε αυτά περιλαμβάνονται 1 δημοτικό κτίριο και 1 Ιερός ναός) και 121 κατοικήσιμα μεν με σημαντικές όμως ρηγματώσεις εσωτερικά και εξωτερικά δε. Σημειωτέων, πολλά κτίρια τα οποία έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές δεν έχουν δηλωθεί ακόμη για αυτοψία, οπότε δεν γνωρίζουμε τον ακριβή τους αριθμό.
            Οι ζημιές αυτές καταλαβαίνετε ότι έχουν επιπτώσεις τόσο οικονομικές όσο και κοινωνικές για την περιοχή. Στην δύσκολη οικονομική συγκυρία την οποία βιώνουμε, οι πληγέντες από τα σεισμικά φαινόμενα δεν μπορούν να επωμιστούν εξολοκλήρου το βάρος της αποκατάστασης των κτιρίων και θα ήταν αναγκαία και απαραίτητη η κρατική αρωγή.
            Για τους παραπάνω λόγους και ύστερα από αίτημα της Τοπικής Κοινότητας Πολυδρόσου οι παραπάνω οικισμοί της Τοπικής Κοινότητας Πολυδρόσου (Πολύδροσος, Άνω Πολύδροσος και Λιβάδι) να ενταχθούν στις σεισμόπληκτες περιοχές, ώστε να τύχουν των πλεονεκτημάτων που θα παράσχει η Κυβέρνηση με την υπό έκδοση Κ.Υ.Α.»

       Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ


   ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΓΑΖΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου