Προσφατες Αναρτησεις

Translate

Κυριακή, 25 Αυγούστου 2013

«Και κούρεμα και τρίτο πακέτο»

Σε συνέντευξη που δημοσιεύεται αύριο στην εφημερίδα Saarbrücker Zeitung, ο Φρανκ Σέφλερ, Γερμανός βουλευτής των Φιλελευθέρων...
εκφράζει την άποψη ότι θα γίνει και κούρεμα του ελληνικού χρέους και θα δοθεί τρίτο πακέτο «σε βάρος των φορολογουμένων».
«Τώρα θα προσπαθήσουν να μαζέψουν με νύχια και με δόντια ποσά από διάφορα ταμεία για να αποτρέψουν κούρεμα. Τα χρήματα που λείπουν είναι πολύ περισσότερα από τα 11 δις που έχει υπολογίσει το ΔΝΤ. Αντί να συγκεντρώσει η Ελλάδα 50 δις από ιδιωτικοποιήσεις, πήρε μόνο 2 δις. Οι τόκοι από την επιμήκυνση στο πλαίσιο του δεύτερου πακέτου ξεπερνούν τα 40 δις».
Ο Σέφλερ ζήτησε να ειπωθεί η αλήθεια για την κατάσταση στην Ελλάδα στον προεκλογικό αγώνα προσθέτοντας ότι οι περισσότεροι δεν πιστεύουν πια στις ωραιοποιήσεις. Κατά την άποψή του η Ελλάδα μετά από ένα δεύτερο κούρεμα θα πρέπει να βγει από τον μηχανισμό στήριξης και να ξεκαθαρίσει μόνη της αν θέλει να μείνει στην ευρωζώνη. «Δεν λειτουργεί η εκπαίδευση δημοκρατικά εκλεγμένων κυβερνήσεων με πιέσεις».

Πηγή: Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Tο ΄΄Πολύδροσος Παρνασσού΄΄ δημοσιεύει τα σχόλια των αναγνωστών του. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι βγάζουμε τα απωθημένα μας ανώνυμα και τα φορτώνουμε στη πλάτη του διαχειριστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας.Σε επώνυμα σχόλια η δημοσιεύματα απαντήσεις ή σχολιασμοί δημοσιεύονται μόνο τα επώνυμα.