Προσφατες Αναρτησεις

Translate

Κυριακή, 25 Αυγούστου 2013

Εργοδότης έστειλε τους υπαλλήλους για διακοπές και μετέφερε κρυφά το εργοστάσιο σε άλλη χώρα

Τους ευχήθηκε καλές διακοπές και τους είπε να επιστρέψουν στη δουλειά σε τρεις εβδομάδες. Το ίδιο βράδυ...
ο Φαμπρίτσιο Πεδρόνι έδωσε εντολή να αρχίσει η αποσυναρμολόγηση του εργοστασίου του. Είχε αποφασίσει να το μεταφέρει από την Ιταλία στην Πολωνία, χωρίς να πει λέξη στους εργαζομένους.
Δεν πρόλαβε όμως να ολοκληρώσει το πλάνο του. Κάποιοι υπάλληλοι παρατήρησαν την κινητικότητα γύρω από το εργοστάσιο και έσπευσαν προλαβαίνοντας να μπλοκάρουν τα τελευταία 20 φορτηγά με τον εξοπλισμό. Και τότε ξέσπασε ο πόλεμος.
«Αν τους είχα πει νωρίτερα τα σχέδια μου για τη μεταφορά της μονάδας στο εξωτερικό, θα είχαν κάνει κατάληψη στο εργοστάσιο», είπε ο εργοδότης στο Bloomberg. «Η μόνη αλήθεια είναι πως ήθελα να επιβιώσει η επιχείρησή μου και στην Ιταλία δεν υπάρχουν πλέον οι κατάλληλες συνθήκες», εξήγησε ο Πεδρόνι.
Βέβαια τα επιχειρήματά του δεν έπεισαν τους εργαζομένους. Ηδη ο εργοστασιάρχης έχει δεχθεί απειλές για τη ζωή του, αλλά επιμένει πως δεν αλλάζει άποψη. Αλλωστε, ήδη άρχισε να λειτουργεί η μονάδα στην Πολωνία. Οσο για το ιταλικό παράρτημα, θα συνεχίσει να υπάρχει τυπικά, απασχολώντας δέκα υπαλλήλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


Tο ΄΄Πολύδροσος Παρνασσού΄΄ δημοσιεύει τα σχόλια των αναγνωστών του. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι βγάζουμε τα απωθημένα μας ανώνυμα και τα φορτώνουμε στη πλάτη του διαχειριστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια ΔΕΝ δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας.Σε επώνυμα σχόλια η δημοσιεύματα απαντήσεις ή σχολιασμοί δημοσιεύονται μόνο τα επώνυμα.