ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Translate

Κυριακή, 25 Αυγούστου 2013

Εργοδότης έστειλε τους υπαλλήλους για διακοπές και μετέφερε κρυφά το εργοστάσιο σε άλλη χώρα

Τους ευχήθηκε καλές διακοπές και τους είπε να επιστρέψουν στη δουλειά σε τρεις εβδομάδες. Το ίδιο βράδυ...
ο Φαμπρίτσιο Πεδρόνι έδωσε εντολή να αρχίσει η αποσυναρμολόγηση του εργοστασίου του. Είχε αποφασίσει να το μεταφέρει από την Ιταλία στην Πολωνία, χωρίς να πει λέξη στους εργαζομένους.
Δεν πρόλαβε όμως να ολοκληρώσει το πλάνο του. Κάποιοι υπάλληλοι παρατήρησαν την κινητικότητα γύρω από το εργοστάσιο και έσπευσαν προλαβαίνοντας να μπλοκάρουν τα τελευταία 20 φορτηγά με τον εξοπλισμό. Και τότε ξέσπασε ο πόλεμος.
«Αν τους είχα πει νωρίτερα τα σχέδια μου για τη μεταφορά της μονάδας στο εξωτερικό, θα είχαν κάνει κατάληψη στο εργοστάσιο», είπε ο εργοδότης στο Bloomberg. «Η μόνη αλήθεια είναι πως ήθελα να επιβιώσει η επιχείρησή μου και στην Ιταλία δεν υπάρχουν πλέον οι κατάλληλες συνθήκες», εξήγησε ο Πεδρόνι.
Βέβαια τα επιχειρήματά του δεν έπεισαν τους εργαζομένους. Ηδη ο εργοστασιάρχης έχει δεχθεί απειλές για τη ζωή του, αλλά επιμένει πως δεν αλλάζει άποψη. Αλλωστε, ήδη άρχισε να λειτουργεί η μονάδα στην Πολωνία. Οσο για το ιταλικό παράρτημα, θα συνεχίσει να υπάρχει τυπικά, απασχολώντας δέκα υπαλλήλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα σχόλια κάτω από κάθε ανάρτηση εκφράζουν ΜΟΝΟ τις απόψεις των αναγνωστών που τις δημοσιεύουν.
Το ΄΄Πολύδροσος Παρνασσού΄΄ σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά προτιμά τα ελληνικά και όχι τα greeklish, το χιούμορ και όχι τις ύβρεις.
Επίσης, επειδή πιστεύει στη δύναμη του διαλόγου, αλλά όχι στην εμπαθή και στείρα αντιπαράθεση μόνο για το θεαθήναι, διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά σχόλια που είναι υπέρ το δέον υβριστικά ή άσχετα με το άρθρο.