Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Κλειστοί σήμερα οι δήμοι της χώρας

 


Μετά τη συνάντηση της ΚΕΔΕ με τον υπ. Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, το μεσημέρι, στην οποία θα παραβρεθεί και ο υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, το προεδρείο της ΚΕΔΕ και οι επικεφαλείς των παρατάξεων θα αξιολογήσουν τα δεδομένα που θα προκύψουν και θα αποφασίσουν για την περαιτερω στάση τους.
Την πρόταση του προέδρου ης ΚΕΔΕ, Κώστα Ασκούνη, υποστήριξε και ο επικεφαλής της παράταξης που πρόσκειται στη Ν.Δ., δήμαρχος Λαρισαίων Κώστας Τζανακούλης. Από την πλευρά τους, οι επικεφαλής των παρατάξεων που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ και στη ΔΗΜΑΡ, Σ. Τζόκας και Γ. Ιωακειμίδης υποστήριξαν ότι οι δήμαρχοι πρέπει να πάνε αποφασισμένοι στη συνάντηση και σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, να κηρύξουν απεργία διαρκείας.
Όπως υποστήριξε ο Γ. Ιωακειμίδης, η αναλογία των ΟΤΑ, για ένταξη σε κινητικότητα συγκριτικά με τους υπόλοιπους φορείς της Δημόσιας Διοίκησης είναι 1.100 - 1.200 άτομα. Και είπε χαρακτηριστικά: «Να ψάξουμε να τα βρούμε αυτά τα άτομα. Να ματώσουμε. Αλλά να ματώσουμε λίγο». Και επισήμανε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση, αιρετοί και εργαζόμενοι «έπρεπε να είναι ένα από την αρχή. Αλλά δεν το κάναμε». Ο κ. Τζόκας σημείωσε ότι πλέον «ο κίνδυνος δεν είναι μια καχεκτική Αυτοδιοίκηση, αλλά μια "κλινικά νεκρή" Αυτοδιοίκηση.
Πρόκειται για «κοινωνικό κανιβαλισμό» και κατηγόρησε για «γκεμπελισμό τα ΜΜΕ που έχουν προχωρήσει σε επιχείρηση συκοφάντησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» και, όπως ανέφερε, «μιλούν για ανθρώπους με νούμερα, λες και είναι κρέας. Δεν έχει τέλος αυτή η κατάσταση. Δεν υπάρχει όριο στην παρακμή». Κατέληξε λέγοντας: «Να πάμε σε σύγκρουση. Αν δε σε σέβεται κάποιος, πρέπει να σε φοβάται. Πρέπει κάποια στιγμή να δείξουμε το ανάστημά μας. Δεν συμφωνώ με απολύσεις. Δεν μπορώ να συμφωνήσω άνθρωποι να μείνουν άνεργοι και να μην έχουν αύριο να θρέψουν την οικογένειά τους».Κατά τη συνεδρίαση, παρεμβάσεις έκαναν οι πρόεδροι της ΠΟΕ-ΟΤΑ και η ΠΟΠ- ΟΤΑ, καθώς και ο αντιπρόεδρος του Σωματείου των Δημοτικών Αστυνόμων του Δήμου Αθηναίων, Θ. Τάτσης. Από τις παρεμβάσεις των δημάρχων, ιδιαίτερη ένταση προκλήθηκε με την παρέμβαση του δήμαρχου Αθηναίων κ. Γ. Καμίνη, ο οποίος και προπηλακίσθηκε, κατά την αποχώρησή του, από τις εκατοντάδες των εργαζομένων που είχαν συγκεντρωθεί στην ΚΕΔΕ.

Μετά τη λήξη της έκτακτης συνεδρίασης, ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θέμης Μπαλασόπουλος δήλωσε ότι «η σημερινή συνάντηση αποτελεί το πρώτο ουσιαστικό βήμα, διότι συμπορεύονται οι δήμαρχοι και οι εργαζόμενοι». Και πρόσθεσε: «Είναι στο χέρι μας να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση.Νωρίτερα, η ΠΟΕ-ΟΤΑ εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία κατηγορεί τον υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι «καταφέρθηκε εναντίον των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση χρησιμοποιώντας φράσεις απαράδεκτες και απαξιωτικές». Η ΠΟΕ-ΟΤΑ κατηγορεί την κυβέρνηση και τον κ. Μητσοτάκη ότι «θέλουν να διαιρέσουν τους εργαζομένους στο Δημόσιο για να μπορέσουν να επιτύχουν τις απολύσεις που η τρόικα απαιτεί και οι υποτακτικοί της στην Ελλάδα τρέχουν να εκτελέσουν, είτε με τη «διαθεσιμότητα», είτε με την «κινητικότητα». 
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου