Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 18 Απριλίου σήμερα......

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

ΚΑΣΤΡΟ Αλληλεγγύης - Χωρίς Μεσάζοντες ΛΑΜΙΑΣ: Απολογισμός 3ης διάθεσης - Συνέχεια δράσεων

Η τρίτη απευθείας διάθεση προϊόντων Χωρίς Μεσάζοντες πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο parking της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας το Σάββατο 6 Ιουλίου. Περιλάμβανε τα εξής προϊόντα: Τυρί Λαμίας φέτα και γίδινο, αλεύρι Λαμίας σκληρό και μαλακό, χαρτί υγείας, χαρτί κουζίνας, σκόνη πλυντηρίου, υγρό πιάτων και χλωρίνη παχύρευστη, με τα χαρτικά και τα απορρυπαντικά να είναι ελληνικής εταιρίας από την Πιερία. Όλα επιλεγμένα ντόπια ή ευρύτερα ελληνικά προϊόντα, άριστης ποιότητας και σε εξαιρετικές τιμές ειδικά για το κίνημα Χωρίς Μεσάζοντες.
Ταυτόχρονα έγινε η καθιερωμένη....
συλλογή φαρμάκων για το Κοινωνικό Ιατρείο της πόλης μας και προσφέρθηκε ποσοστό προϊόντων τα οποία θα δωρίσουμε σε ίδρυμα της Λαμίας.
Και αυτή τη φορά, διατέθηκαν περισσότερα προϊόντα από όσα ζητήθηκαν με παραγγελίες. Επίσης, παρατηρήθηκε το φαινόμενο να δίνονται οι παραγγελίες την τελευταία στιγμή. Ενδεικτικά, από τις δυο εβδομάδες της προθεσμίας, περισσότερες από τις μισές παραγγελίες δόθηκαν τις τελευταίες πέντε ημέρες. Αυτά δυσκολεύουν την άρτια προετοιμασία της διάθεσης.
Θα επαναλάβουμε αυτό που συνεχώς τονίζουμε, ότι η έγκαιρη παραγγελία του καθενός από μας, βοηθάει την κίνηση να οργανώσει τις διαθέσεις καλύτερα, εξασφαλίζοντας τις καλύτερες δυνατές τιμές, τον απαιτούμενο αριθμό εθελοντών και επαρκείς ποσότητες προϊόντων για όλους.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους στηρίζουν και προωθούν την κίνηση με τη συμμετοχή τους στις διαθέσεις και με την προβολή της. Μέσα σε τρεις μήνες από την ίδρυσή μας, έχουμε μια καλά οργανωμένη πρωτοβουλία, με συμμετοχή στο πανελλαδικό δίκτυο Χωρίς Μεσάζοντες και με τρεις επιτυχημένες διαθέσεις προϊόντων, συνοδευμένες με προσφορές σε ιδρύματα της πόλης μας.
Η συνεχώς αυξανόμενη ανταπόκριση του κόσμου, μας δίνει δύναμη να πετύχουμε τους στόχους μας για μια κίνηση ανοιχτή σε όλους, ανεξάρτητη από οποιονδήποτε πολιτικό ή άλλο φορέα, που αποσκοπεί μέσω της εθελοντικής προσφοράς στην πραγμάτωση βιώσιμων δομών αλληλεγγύης, στη στήριξη της ντόπιας παραγωγής και στην εξασφάλιση φθηνών ποιοτικών προϊόντων για όλους ανεξαιρέτως. Τα πρώτα αποφασιστικά βήματα έγιναν, έτσι και καλύτερα θα συνεχίσουμε.
Η διεύρυνση του κινήματος Χωρίς Μεσάζοντες, θα δώσει τη δυνατότητα ανάπτυξης πολλών άλλων δράσεων αλληλεγγύης, οι οποίες λείπουν και είναι απαραίτητες στην περιοχή μας.
Το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Αυγούστου θα το αφιερώσουμε στην οργανωτική βελτίωση της κίνησης, στην προβολή της και στην έρευνα της αγοράς για την προετοιμασία της επόμενης διάθεσης, που την προγραμματίζουμε για τον Σεπτέμβριο. Σύντομα θα ξεκινήσει και ηλεκτρονική δημοσκόπηση στην ιστοσελίδα μας για την επιλογή των προϊόντων που θα περιλαμβάνει.
Στην ιστοσελίδα μας kastrolamias.gr υπάρχει συνεχώς ενημέρωση για τις δράσεις μας και εκεί είναι διαθέσιμες οι ηλεκτρονικές Φόρμες για δηλώσεις συμμετοχής Εθελοντών στις εργασίες και Παραγωγών με τις προσφορές τους. Επίσης, το email XMLamias@gmail.com και το τηλέφωνο 6985603574, είναι στη διάθεση όλων για εκτενέστερη και άμεση επικοινωνία με την κίνηση.
Καλό καλοκαίρι, με αλληλεγγύη και αγώνα για την ανατροπή όλων όσων μας καταπιέζουν!
Η Συντονιστική Ομάδα

Επικοινωνία: XMLamias@gmail.com
Ιστοσελίδα  : http://www.kastrolamias.gr

Τηλέφωνο   : 6985603574

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου