Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 18 Απριλίου σήμερα......

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Βαβέλ το Δημοτικό Συμβούλιο Δελφών για το θέμα της ύδρευσης

- Παράνομη χαρακτήρισε τη χρήση εργολάβων στις συνδέσεις και μετρήσεις 
ο κ. Γ. Δρακάκης
-Μπήκε επιτέλους σε τάξη, επεσήμανε ο Αντιδήμαρχος Στ. Μαντζώρος
- Τη μείωση της εγγύησης σύνδεσης ζήτησαν Λαΐνη και Ασημακόπουλος

Μαλλιά κουβάρια έγιναν ο αντιδήμαρχος κ. Στάθης Μαντζώρος με τον σύμβουλο της μειοψηφίας κ. Γιώργο Δρακάκη κατά την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δελφών, για την ύδρευση....

Παραθέτοντας πληθώρα ερωτημάτων σχετικά με την χρησιμοποίηση εργολάβων για τις συνδέσεις και τις μετρήσεις στην ύδρευση, ο κ. Δρακάκης κατήγγειλε τη Δημοτική Αρχή για παρανομία από τη στιγμή που έχει συσταθεί ανάλογη υπηρεσία, ενώ τόνισε πως ο Δήμος με αυτόν τον τρόπο επιβαρύνει τους Δημότες με περιττά έξοδα.
Ωστόσο ο κ. Μαντζώρος διέψευσε κάθε λέξη του Δημοτικού Συμβούλου της μειοψηφίας, ξεκαθαρίζοντας πως η ύδρευση με τον καλλικρατικό δήμο μπήκε σε μία τάξη, ενώ κατηγόρησε τον κ. Δρακάκη για τοπικιστική συμπεριφορά, επειδή έκανε συνεχείς αναφορές στη Δημοτική Ενότητα Ιτέας.
Μαντζώρος VS Δρακάκης
Πιο συγκεκριμένα με ερώτησή του προς τον αρμόδιο αντιδήμαρχο και τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος, ο κ. Δρακάκης ζήτησε να ενημερωθεί αρχικά από πού προκύπτει και με ποιο νόμιμο δικαίωμα ο δήμος χρησιμοποιεί εργολάβους για να καλύπτει υπηρεσίες ύδρευσης που έχουν να κάνουν με συνδέσεις και μετρήσεις. Χαρακτήρισε δε παράνομες αυτές τις εργασίες από τη στιγμή που ο δήμος διαθέτει οργανωμένη υπηρεσία ύδρευσης.
Απαντώντας ο κ. Μαντζώρος ξεκαθάρισε πως η κατάσταση στον τομέα της ύδρευσης μέχρι το 2010 ήταν τραγική αφού εκκρεμούσαν αιτήσεις ακόμα και επί ένα έτος.
Τόνισε δε πως μπορεί να υπάρχουν ισχυρισμοί ότι ο δήμος διαθέτει μια πάρα πολύ καλή υπηρεσία ύδρευσης, όμως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι αφού υπάρχει τεράστια έλλειψη προσωπικού και γι’ αυτό οι αιτήσεις παρέμεναν στοιβαγμένες κατά εκατοντάδες. Για τον λόγο αυτό, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, αποφάσισαν να ανατεθεί η συγκεκριμένη εργασία σε
εργολάβο, προκειμένου να εξυπηρετείται ο πολίτης άμεσα. Το ποσό αυτό έχει ενταχθεί στον προϋπολογισμό, υπάρχει απόφαση ανάθεσης, υπάρχει έγκριση της επιτρόπου η οποία καταρχάς κοιτάει αν όντως μπορεί να παρέχει την υπηρεσία ο δήμος η όχι. Οι αιτήσεις πλέον υλοποιούνται από 5 έως 10 μέρες. Όμως το πιο σημαντικό είναι πως ότι κακοφτιαγμένο υπάρχει σήμερα, προέκυψε επειδή οι προηγούμενες δημοτικές αρχές είχαν δώσει τη δυνατότητα στον οποιοδήποτε δημότη να σκάβει όπου θέλει, να χρησιμοποιεί ότι υλικά θέλει και ότι υδρόμετρα θέλει. Αυτό δημιούργησε σοβαρά προβλήματα και γνωρίζετε πολύ καλά κ. Δρακάκη ότι οι περισσότερες βλάβες προέρχονται από παροχές που έχουν βάλει ιδιώτες. Με αυτόν τον τρόπο έγινε ξεκάθαρο ότι δικαίωμα εκσκαφής για τοποθέτηση υδρόμετρου δεν έχουν
πλέον οι δημότες, τόνισε ο κ. Μαντζώρος.
Ανταπαντώντας ο κ. Δρακάκης επεσήμανε πως δεν ισχύει τίποτε από αυτά που είπε ο
 κ. Μαντζώρος, πληροφορώντας το Σώμα ότι στον καποδιστριακό δήμο Ιτέας μέσα σε διάστημα μόλις τριών ημερών όποιος πολίτης ήθελε είχε ύδρευση.
Δεν δικαιολογείται η ενεργοποίηση εργολάβου για τέτοιες εργασίες, τη στιγμή που υπάρχει υπηρεσία στο δήμο είναι παράνομο. Η εγκατάσταση ύδρευσης
στον πρώην δήμο Ιτέας κόστιζε 200 ευρώ και τώρα κοστίζει μία παροχή πάνω από 550 ευρώ ενώ η δεύτερη παροχή 670 ευρώ τόνισε ο κ. Δρακάκης.
΄΄Η Ώρα της Φωκίδας΄΄

1 σχόλιο:

  1. " ...οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές είχαν δώσει το δικαίωμα στους ιδιώτες να σκάβουν όπου θέλουν και να χρησιμοποιούν ότι υλικά θέλουν..."!!
    Απόλυτο δίκαιο έχει ο κ. Ματζώρος !!!!
    Αυτό όμως που δεν επισημαίνεται είναι η αγωνία και ο στόχος των εκάστοτε Δημοτικών Αρχών ήταν και είναι η εξυπηρέτηση των Δημοτών.
    Οι "παροικούντες την Ιερουσαλίμ" γνωρίζουν ποιος φταίει και σε τι...
    Ο κ. Δρακάκης μιλάει και τοποθετείται λες και προέρχεται από ...παρθενογέννηση, λες και δεν έχει στο παρελθόν η σήμερα γνώση του αντικειμένου.
    Επί της ουσίας όμως μου δίνεται η δυνατότητα να τοποθετηθώ ότι ήδη βρισκόμαστε στην θερινή περίοδο και στην Δημοτική Ενότητα Παρνασσού και στα τρια διαμερίσματα η ανάθεση σε εργολάβο αποκαταστάσεις και οι συνδέσεις δικτύων είναι αναγκαιότητα !!!
    Διαφορετικά την αντιμετώπιση της καθημερινότητας σε θέματα ύδρευσης θα την χάσει η Δημοτική Αρχή!
    Συνεπώς καλά κάνει ο Δήμος Δελφών !
    Αρκεί να λειτουργεί εγκαίρως στα προβλήματα και τα αιτήματα των δημοτών!!
    ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΗΦ. ΠΑΛΛΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή