Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 18 Απριλίου σήμερα......

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΙΡΡΑΣ (2/7/2013)

ΥΠΟ ΙΔΡΥΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΙΡΡΑΣ
Επειδή το καλό πράγμα αργεί να γίνει έτσι άργησε και η ίδρυση του νέου συλλόγου  Κίρρας που συζητήθηκε από τέλη Μαρτίου. Οι διεργασίες πάντως συνεχίζονται. Προετοιμάζεται η έδρα του συλλόγου, επιλέχθηκε η ονομασία, και φιλοτεχνείται το σήμα , το οποίο και απεικονίζει πολλές πτυχές της Κιρρας.
 Εντός των ημερών θα γίνει η κατάθεση του καταστατικού στο Πρωτοδικείο. Τα ιδρυτικά μέλη μπορούν να επικοινωνήσουν.... με την προσωρινή Διοικούσα επιτροπή για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων τους ή για περισσότερες πληροφορίες. 
ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ ΚΙΡΡΑΣ
Οι κάτοικοι της Κίρρας περιμένουν εναγωνίως την έναρξη του υποέργου Ολοκλήρωση Αποχετευτικού Δικτύου Κίρρας. Ελπίζουν πως σύντομα θα λύσουν το αποχετευτικό τους πρόβλημα. Η Πρόεδρος της Κίρρας απεύθυνε ερώτημα προς τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου για την πορεία  του θέματος.
Είναι τουλάχιστον ,απογοητευτικό ότι εν έτη 2013 βιώνουν τριτοκοσμικές καταστάσεις στην Κιρρα,  όπου  η οικονομική αδυναμία των πολιτών επιδεινώνει τα προβλήματα επιβαρύνοντας τον υδροφόρο ορίζοντα.
Κάποιοι καμαρώνουν για το παραθαλάσσιο θέρετρο. Κάποιοι καμαρώνουν για την αρχαία ιστορία του. Το μισό χωριό όμως ανέχεται και υποφέρει με τα λήμματα  ελεύθερης όδευσης και κυκλοφορίας, με όλες τις άλλες αρνητικές συνέπειες τους.
ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ
Σε προσωρινή παύση εργασιών βρίσκεται το έργο "ανακατασκευή  πεζοδρομίων" στον κεντρικό δρόμο της Κίρρας .Έπειτα από τακτοποίηση μέρους  των οικονομικών υποχρεώσεων  από το Δήμο Δελφών  αναμένεται εντός των ημερών η λήψη υλικών και η συνέχιση και ολοκλήρωση του έργου.
ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ
Το Τοπικό Συμβούλιο Κίρρας  συμφώνησε, σε έκτακτη συνεδρίαση,  τον προσωρινό αποκλεισμό διέλευσης  αγροτικού δρόμου, έπειτα από αίτημα της  Ι΄ΕΠΚΑ , προκειμένου να προστατευτούν τα αρχαιολογικά ευρήματα των ρωμαϊκών  χρόνων που αποκαλύφθηκαν  έπειτα από τις ανασκαφές του έργου « Αρδευτικό έργο ελαιώνα Άμφισσας» . Ο αποκλεισμός του δρόμου υπολογίζεται να διαρκέσει 1,5- 2 μήνες. Αναμένεται η τελική απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο της 3/7/2013.
ΠΑΓΙΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ
Από 17/5/2013 έγινε αίτημα της Τοπικής Κοινότητας Κίρρας  για τη λήψη της Πάγιας προκαταβολής .Από την πάγια προκαταβολή μπορεί να πληρώνεται οποιαδήποτε δαπάνη σχετίζεται με τις αρμοδιότητες που απονέμει ο νόμος 3852/2010 στις τοπικές κοινότητες  και κυρίως για  άμεσες  και επείγουσες ζημιές , βλάβες, εργασίες επισκευής  .Ο υπόλογος (ο εκάστοτε Πρόεδρος) διενεργεί τις πληρωμές χωρίς να απαιτούνται έγγραφες εντολές του Δημάρχου. Οι υποχρεώσεις και οι ευθύνες των υπολόγων διέπονται από την κείμενη νομοθεσία.        
Αναμένεται η θετική ανταπόκριση του Δήμου Δελφών, με την προτροπή του θέματος στην οικονομική επιτροπή για έκδοση  απόφασης. Κατόπιν επικοινωνίας της Προέδρου της Κίρρας με την αρμόδια Οικονομική Υπηρεσία ΟΤΑ του Υπ. Εσωτερικών, διευκρινίσθηκε ότι η λήψη και χρήση της Πάγιας  προκαταβολής   είναι υποχρεωτική και δεν επαφίεται στην διακριτική ευχέρεια των  Δημάρχων . Ο Δήμαρχος Δελφών  εξέφρασε θετική άποψη επί του θέματος.
ΦΕΣΤΙΒΑΛ  « ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΠΟΤΆΜΙ»
Συνεχίζεται η διοργάνωση του φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη χρονιά στην παραλία ΑΙ-Γιάννη στην Κιρρα δίπλα στο ποτάμι.
Οι σύλλογοι (ΚΑΡΤΕΡΙΑ- ΚΡΙΣΑΙΟΣ) , εμπλουτίζουν, βελτιώνουν, τροποποιούν ή αλλάζουν  (π.χ. ημερομηνία) και καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να πετύχουν και φέτος  ένα ευχάριστο , χορευτικό, διασκεδαστικό  διήμερο.
Πρωτοτυπία ο χώρος που οριοθετείται  από τη θάλασσα, από  ένα ποτάμι (που στράβωσε ) και ένα εξωκκλήσι!   Πλεονέκτημα , η δωρεάν είσοδος σε διήμερο φεστιβάλ  Μοναδικότητα , ακίνδυνο βραδινό μπάνιο σε αβαθή νερά  Στόχος, η ικανοποίηση  , η διασκέδαση  περισσότερων , Απώτερος σκοπός  να γίνει  «το  γεγονός»   κάθε καλοκαιριού .
ΚΟΥΙΖ

Ποιός παράγοντας του Δήμου ή ποιοι , είναι αυτοί που "κλείνουν τα αυτιά τους" ( και τα τηλεφωνά τους) στα αιτήματα της Τοπικής Κοινότητας Κίρρας; Δεν έχουμε και πλάτανο όπως το Χρισό να τα κολλήσουμε εκεί! Μήπως να βρούμε ένα;
http://karteria1.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου