Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

ΔΗΜΟΣ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ - ΕΛΑΤΕΙΑΣ: Ο μεσαίωνας των σκουπιδιών τελείωσε !!!

                                                        Φωτογραφία αρχείου
Δήμος Αμφίκλειας – Ελάτειας  - Τιθορέας  
18  Ιουνίου 2015 
Σε συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα βραβεύθηκε χθες ο Δήμος μας  ως ο καλύτερος στην Ελλάδα στην διαχείριση των σκουπιδιών ! 
Η βράβευση πραγματοποιήθηκε από τον ίδιο τον υπουργό περιβάλλοντος....
 ο οποίος θέλησε με την παρουσία του και τον σύντομο χαιρετισμό του να τονίσει την βαρύτητα που δίνει η κυβέρνηση στο θέμα αυτό. 
Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Δήμαρχος ο οποίος τόνισε την καθολική συμμετοχή των πολιτών, οι οποίοι είναι ουσιαστικά οι αφανείς ήρωες που βρίσκονται πίσω από αυτή την βράβευση. 
Επίσης περιέγραψε την μέθοδο με την οποία μέσα στους πρώτους 12 μήνες της θητείας της νέας δημοτικής αρχής ανατράπηκε η παρανοϊκή κατάσταση που επικρατούσε. 
Η ανακύκλωση των συσκευασιών αγγίζει το 100% ! Παρομοίως τα συστήματα ανακύκλωσης μπαταριών, ηλεκτρικών συσκευών, ελαστικών και μετάλλων υποστηρίζονται θερμά από τους πολίτες και τον Δήμο.

Όλα τα οργανικά υπολείμματα κομποστοποιούνται ή γίνονται τροφή σε οικόσιτα ζώα.

Τα ελάχιστα μη ανακυκλώσιμα σκουπίδια που απομένουν συλλέγονται από το δίκτυο των πράσινων κάδων. Όλοι οι κάδοι πλένονται κάθε εβδομάδα από τα δύο πλυντήρια κάδων του δήμου.

Στο τέλος της εκδήλωσης κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα ανακυκλώσιμα που η προηγούμενη δημοτική αρχή εν αγνοία των πολιτών πετούσε μαζί με τα κοινά σκουπίδια.

Οι πολίτες (όσοι δεν το είχαν καταλάβει) εξοργίστηκαν όταν συνειδητοποίησαν ότι όλος ο κόπος που έκαναν για την ανακύκλωση κατέληγε στην χωματερή.

Η εποχή αυτή 2011 – 2014 θα μείνει στην ιστορία του Δήμου μας ως ο «μεσαίωνας των σκουπιδιών».

Μήπως θα μπορούσαμε να τον είχαμε αποφύγει ;



Γιάννης Ε.  Πανουργιάς 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου