Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Φοβούνται ισχυρό σεισμό στη κεντρική Ελλάδα

 Αρκετοί είναι οι κάτοικοι της κεντρικής Ελλάδας, οι οποίοι φοβούνται πως σε όχι και πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, θα γίνει ένας ισχυρός σεισμός στη περιοχή που κατοικούν.
Ο λόγος φυσικά είναι η πολύ έντονη σεισμική δραστηριότητα που επικρατεί στη βόρεια Πελοπόννησο αλλά και στη Στερεά Ελλάδα, με σεισμούς που μπορεί να είναι σχετικά μικρού μεγέθους, έχουν ωστόσο και μικρό εστιακό βάθος, που τους κάνει... πολύ αισθητούς στην επιφάνεια του εδάφους.
Είχαμε πολλές αναφορές και από το σεισμό που σημειώθηκε στην Αθήνα τα ξημερώματα της Τρίτης 4 Ιουνίου, ότι έγινε πολύ πιο αισθητός από το αρχικό μέγεθος που έδωσαν τα γεωδυναμικά ινστιτούτα. Οι ίδιοι οι σεισμολόγοι με δηλώσεις που κάνουν, φαίνονται και αυτοί ανήσυχοι, λέγοντας πως όντως τις μεγαλύτερες πιθανότητες για να σημειωθεί ισχυρός σεισμός στη χώρα μας, τις έχουν περιοχές της κεντρικής Ελλάδας και κυρίως της Πελοποννήσου.
Βέβαια όπως όλοι μας γνωρίζουμε, δεν θα είναι και απίθανο όπως σας έχουμε πει και εμείς σε παλαιότερο άρθρο μας, να γίνει ένας μεγάλος σεισμός σε κάποια άλλη περιοχή της χώρας μας με πολύ μικρή σεισμικότητα. Το κακό σε τέτοιες περιπτώσεις, είναι ότι οι σεισμοί δεν μπορούν να προβλεφθούν, έτσι ώστε κάποιος να είναι 100% σίγουρος πως ένας ισχυρός σεισμός θα χτυπήσει στη κεντρική Ελλάδα.
Οι σεισμολόγοι πάντως ερευνούν αρκετά τα ρήγματα της βόρειας Πελοποννήσου αλλά και της ανατολικής Στερεάς, ενώ ο κύριος Άκης Τσελέντης συνιστά στους κατοίκους κυρίως των περιοχών που είναι σεισμογενής, να κάνουν κάποιους ελέγχους στα σπίτια τους για καλό και για κακό.

ΑΠΟ : http://karteria1.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου