Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Λαμία: Τα πετζετέλ προσγειώθηκαν αλλά για πόσο; Η Περιφέρεια Στερεάς χάνει ένα σημαντικό όπλο στον πόλεμο της πυρόσβεσης

Για 60 ημέρες θα βρίσκονται τα δύο πετζετέλ στο αεροδρόμιο της Λαμίας αφού δεν έχουν εγκριθεί τα απαραίτητα κονδύλια για τα εκτός έδρας των τεχνικών. Εάν υπογραφεί εγκαίρως η...

σχετική κοινή υπουργική απόφαση η παραμονή των πυροσβεστικών αεροσκαφών θα παραταθεί για ακόμη 40 ημέρες.

Σε κάθε περίπτωση όμως η περιφέρεια Στερεάς λόγω των μνημονιακών περικοπών χάνει ένα σημαντικό όπλο στον πόλεμο της πυρόσβεσης για το μεγαλύτερο μέρος της αντιπυρικής περιόδου.

Την αποκάλυψη κάνει ο κ.Μιχάλης Νάκος ο άνθρωπος που είχε πρώτος χτυπήσει το καμπανάκι του κινδύνου για τα σχέδια μεταφοράς του κλιμακίου στο αεροδρόμιο της Αγχιάλου.

«Τα πετζετέλ προσγειώθηκαν 3 Ιουνίου γιατί κάποιοι άνθρωποι κινητοποιήθηκαν» εξηγεί ο κ.Νάκος στο Σταρ Κεντρικής Ελλάδας και ζητά από τον αναπληρωτή υπουργό Χρήστο Σταικούρα που κατάγεται από την Φθιώτιδα να εγκριθεί το απαραίτητο κονδύλι για τους 50 εργαζομένους στα πυροσβεστικά αεροσκάφη και να μην ισχύσει ότι προβλέπεται από τον νόμο για τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους.

Ο κ.Νάκος δηλώνει πως τα πετζετέλ πετούν με απόλυτη ασφάλεια ενώ η συντήρηση γίνεται με ελάχιστα κονδύλια χάρις στην εμπειρία των τεχνικών.

Ικανοποιημένος για την λειτουργία του κλιμακίου της ΜΑΕΔΥ στο αεροδρόμιο της Λαμίας και ο Διοικητής Γιάννης Νταής.Η παρουσία των αεροσκαφών αυτών κρίνεται απαραίτητη λόγω της επιχειρησιακής τους ετοιμότητας αφού ο χρόνος για απογείωσή τους δεν ξεπερνά τα 10 λεπτά με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζονται οι πυρκαγιές στην έναρξή τους ενώ καλύπτουν μια τεράστια σε πέντε νομούς της Στερεάς.Κάθε πετζετέλ πραγματοποιεί ρίψη νερού 2 τόνων ενώ ο ανεφοδιασμός γίνεται μέσα σε δύο λεπτά.


lamiastar.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου