Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Τα ΟΔΥΣΣΕΙΑ είναι πλέον θεσμός για την Τιθορέα και την ευρύτερη περιοχή.


Με ιδιαίτερη επιτυχία το Σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκαν στην Τιθορέα τα «ΟΔΥΣΣΕΙΑ», εκδηλώσεις που οργανώνει κάθε χρόνο ο ΕΤΜΟΤ αφιερωμένες στον ΟΔΥΣΣΕΑ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟ που έχει συνδέσει το ένδοξο όνομα του με την Τιθορέα με μια απόρθητη σπηλιά....
γνωστή ως «Μαύρη Τρούπα».
Τέτοιου είδους εκδηλώσεις έχουν ιδιαίτερη αξία στην εποχή που ζούμε γιατί ζωντανεύουν ιστορικές μνήμες στη ψυχή όλων και ιδιαίτερα της νέας γενιάς που έχει ανάγκη από υγιή πρότυπα όπως αυτό του Οδυσσέα Ανδρούτσου για να διαμορφώσουν μια δυναμική προσωπικότητα ικανή να αντεπεξέλθει στις προκλήσεις και τα αδιέξοδα των καιρών.

Την ομιλία στο Πνευματικό Μνημόσυνο έκανε ο διακεκριμένος Γλύπτης Μιχάλης Κάσσης, ο οποίος εξήρε το ήθος, την μόρφωση, την ευφυΐα και την αντρειοσύνη του ένδοξου Αγωνιστή της Ρούμελης καθώς και την προσφορά του στον Απελευθερωτικό Αγώνα των Ελλήνων. Ξετύλιξε στιγμές από τη ζωή του ήρωα και τη σχέση του με τη Βελίτσα και την Μαύρη Τρούπα και περιέγραψε με λεπτομέρειες το τραγικό τέλος του ήρωα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο σύλλογος «Φίλων του Μουσείου Μιχάλη Κάσση», ο σύλλογος Γυναικών Αμφίκλειας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ελάτειας, ο σύλλογος Γυναικών Πολύδροσου, ο σύλλογος Λιβανατών «ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΣ», όλοι οι σύλλογοι της Τιθορέας καθώς και οι κάτοικοι της Τιθορέας και της ευρύτερης περιοχής.

Ιδιαίτερη ήταν η παρουσία του Ανδρέα Τσαούση παλαίμαχου τραγουδιστή Δημοτικών τραγουδιών. Ο ΕΤΜΟΤ απένειμε αναμνηστική πλακέτα στον Ανδρέα Τσαούση και στο Γιάννη Τσαπρούνη για την προσφορά τους στο δημοτικό τραγούδι.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε μέχρι τις πρωινές ώρες με δημοτικά τραγούδια και χορό.

Την Κυριακή έκλεισαν οι εκδηλώσεις με δοξολογία και κατάθεση στεφάνων.

Τα ΟΔΥΣΣΕΙΑ είναι πλέον θεσμός για την Τιθορέα και την ευρύτερη περιοχή.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου