Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 18 Απριλίου σήμερα......

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

ΠΟΛΙΤΕΣ στο προσκήνιο - ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ – ζωή ποδήλατο

Κραυγαλέα ενδεικτικό του πως αντιλαμβάνεται ο Δήμαρχος Δελφών  και η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου  την ορθολογική διαχείριση των πενιχρών πλέον οικονομικών πόρων του Δήμου μας, είναι ένα πρόσφατο γεγονός.
Στο Δ.Σ. της 24-5-2013 ...
το θέμα με αριθμό 27 αφορούσε την "Έγκριση δαπάνης για υποδοχή ποδηλατών στην Τ.Κ. Αθανασίου Διάκου."  Εκεί ο κ. Φουσέκης εισηγείτο  την παροχή ποσού 300 € για την αγορά λουκουμιών και τσίπουρου προς υποδοχή των ποδηλατών που θα έφθαναν για διανυκτέρευση στο χωριό, μεσούσης μιας μεγάλης ποδηλατικής διαδρομής.
Σε εύλογη ερώτηση του δημοτικού μας συμβούλου, αν το ποσό αυτό είναι υπερβολικό για το σκοπό που προορίζεται, ο Δήμαρχος εκφράστηκε ειρωνικά, και αλαζονικά αντί απάντησης πρότεινε να αυξηθεί το ποσό σε 500 € χωρίς να παραθέσει κανένα επιχείρημα! Αυτή δε η τελική εισήγηση, υπερψηφίστηκε τόσο από το σύνολο των συμβούλων της συμπολίτευσης (καθόλου περίεργο), όσο και της μείζονος αντιπολίτευσης, πράγμα που δυστυχώς προκαλεί προβληματισμό.
Ας σημειωθεί πως με έναν απλό υπολογισμό και βάσει των τρεχουσών τιμών της αγοράς στα παραπάνω αγαθά, θα ήταν δυνατό να κεραστούν όλοι οι συνδημότες μας της Δ.Ε. Καλλιέων!
Επίσης, σημαντικό για την ιστορία είναι να αναφέρουμε πως ο αριθμός των ποδηλατών και των συνοδών τους που υποδέχτηκε η Τ.Κ. Αθανασίου Διάκου  ήταν ελάχιστοι…. Πράγμα που σημαίνει ότι ο κάθε αγωνιζόμενος κεράστηκε από το Δήμο μας με 50-100 € λουκούμια και τσίπουρο. Δεδομένου του γεγονότος  πως ο Αθανάσιος Διάκος αποτελούσε μία ενδιάμεση στάση πολύ μεγάλης διαδρομής, αναρωτιόμαστε αν τελικά κάποιος από τους ποδηλάτες μετά από τέτοια κατανάλωση μπόρεσε να συνεχίσει με επιτυχία τον αγώνα! Μήπως η τόση γενναιοδωρία κρύβει  κάτι σημαντικό;  Αξίζει να το ανακαλύψουμε.
Αλλά, μέχρι τότε…
Αιδώς κύριε Δήμαρχε!
Υστερόγραφο. Ο πρόεδρος της κοινότητας είναι και ο ξενοδόχος και ο ταβερνιάρης του χωριού. Τίποτε άλλο….


ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ….

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου