Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

ΦΩΚΙΔΑ: ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Μια υποψηφιότητα για το συνέδριο, ξεσκέπασε τον πόλεμο εντός της ΝΔ
- «Όλα έγινα εμπρόθεσμα και δημοκρατικά», ξεκαθαρίζει ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ.
- Για πρώτη φορά ο κ. Σωτηρόπουλος που βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα, σπάει τη σιωπή του και μιλάει στην ΩτΦ.
Ο πόλεμος που μαίνεται εντός των κόλπων της ΝΔ στη Φωκίδα, με πρωταγωνιστές πρωτοκλασάτα στελέχη, κορυφώθηκε με αφορμή μια υποψηφιότητα για το συνέδριο που θα γίνει το τριήμερο 28 έως 30 Ιουνίου.
Το ιστορικό της σύγκρουσης...
Ειδικότερα, πέρα από την εκλογική διαδικασία που τηρήθηκε και σχεδόν έμεινε εντός των τεσσάρων τοίχων της ΝΟΔΕ, αφού ακόμη και η δημοσίευση στον τύπο έγινε μόλις μια μέρα πριν λήξει η προθεσμία για τις υποψηφιότητες, υπήρξαν και άλλα προβλήματα. Σύμφωνα πάντως με τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ κ. Νίκο Καστανά η δημοσίευση ήταν εμπρόθεσμη καθώς το καταστατικό όριζε τρις μέρες πριν τις εκλογές τουλάχιστον, αλλά και περιττή, καθώς, όπως υποστηρίζει, δεν απαιτείτο.
Στη δημοσιότητα βγήκε ότι στελέχη της ΝΔ με βαριά ιστορία στο συντηρητικό χώρο δεν γνώριζαν τον μοναδικό υποψήφιο της Περιφερειακής Οργάνωσης για την Κεντρική Επιτροπή, εξ ου και του κατέθεσαν ένσταση.
Πως γίνεται όμως να μην τον γνώριζαν όταν, αφενός είναι αντιπρόεδρος ΟΝΝΕΔ, αφετέρου στην εσωκομματική διαδικασία εκλογής προέδρου ήταν συντονιστής στη Δωρίδα. Όλοι θυμόμαστε ότι οι υποψήφιοι τότε είχαν συμφωνήσει πως όσοι ψηφίσουν αυτομάτως γίνονται μέλη του κόμματος.
Επίσης, τα τέσσερα στελέχη αυτά, η πρόεδρος της Τ.Ο. Δελφών κ. Ανθή Ματσάκη, η πρόεδρος της Τ.Ο. Ιτέας κ. Πιλάλα – Τσακίρη, ο κ. Γιώργος Ξηρομάμμος, πρόεδρος Τ.Ο. Γαλαξιδίου και ο κ. Βασίλης Καραγιάννης, κατέθεσαν ένσταση, στην οποία υποστηρίζουν ότι ο συγκεκριμένος υποψήφιος κ. Γιώργος Σωτηρόπουλος δεν προτάθηκε από τη ΝΟΣ, όπως θα έπρεπε. Προκαλεί πραγματικά απορίες γιατί η ένσταση κατατέθηκε προς το συγκεκριμένο υποψήφιο και όχι προς τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ κ. Νίκο Καστανά, οποίος είναι υπεύθυνος για τη διαδικασία. Δηλαδή, τι περίμεναν, να συγκαλέσει ΝΟΣ (Νομαρχιακή) ο κ. Σωτηρόπουλος;
Ήταν ή όχι υποχρεωτική η σύγκλησή της βάσει του αναθεωρημένου καταστατικού; Ήταν. Ποιος τη συγκαλεί; Η ΝΟΔΕ. Ο κ. Καστανάς πάντως δήλωσε στην εφημερίδα μας ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. «Το σώμα που εξέλεξε τους υποψηφίους ήταν τα μέλη της ΝΟΣ. Αν γινόταν ένα μήνα πριν μια συνεδρίαση πάλι έναν δεν θα πρότεινε για την εκπροσωπήσει. Ακόμη και ήταν δέκα οι ενδιαφερόμενοι, πάλι έναν θα διάλεγαν», τόνισε.
Επιπλέον ακούστηκε ότι η υποψηφιότητα του συγκεκριμένου ενδιαφερόμενου κατατέθηκε εκπρόθεσμα. Ο ίδιος ωστόσο, υποστηρίζει, ότι έχει αποδεικτικά στοιχεία πως κατατέθηκε εμπρόθεσμα, καθώς την είχε στα χέρια του ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Καστανάς πριν εκπνεύσει η προθεσμία. Αν ο κ. Σωτηρόπουλος έκανε ένα λάθος αυτό είναι ότι έστειλε την υποψηφιότητά του στον κ. Καστανά και όχι στα γραφεία της ΝΟΔΕ. Από εκεί και πέρα όμως, είναι ευθύνη του προέδρου τι ώρα προσκόμισε τα έγγραφα που είχε στα χέρια του και τις υποψηφιότητες που είχαν αποστείλει. Ο ίδιος πάντως ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ τονίζει ότι οι αιτήσεις στις 14:00 είχαν κατατεθεί και αναρτήθηκαν αμέσως οι πίνακες των υποψηφίων. Διευκρινίζει δε ότι οι αιτήσεις καλώς εστάλησαν στον πρόεδρο, διότι έτσι ορίζει το καταστατικό.
Μέλη της ΝΟΔΕ εκφράζουν απορίες γιατί ο κ. Καστανάς να δέχεται να κρατά προσωπικά υλικό που είναι για τη ΝΟΔΕ και να μην προτρέπει τον κόσμο να το στείλει απευθείας στα γραφεία του κόμματος. Στην ερώτηση αυτή πάντως ο κ. Καστανάς αρνήθηκε ν’ απαντήσει και τόνισε ότι αν υπάρχει τέτοιο θέμα αυτό πρέπει να απασχολήσει το κομματικό όργανο και όχι να συζητείτε στα Μέσα Ενημέρωσης.
Ακόμη, ο κ. Καστανάς έδωσε εκπνοή ενστάσεων την Πέμπτη στις 18:00, όπως είχε οριστεί κεντρικά και όχι στις 22:00, όπως λένε κάποιοι ομοδεάτες του. «Εμείς είπαμε ότι έως τις 22:00 θα μείνουν ανοικτά τα γραφεία και όχι ότι λήγει η προθεσμία ενστάσεων», τόνισε.
Γ. Σωτηρόπουλος:
«Έχω τη δική μου πορεία στο χώρο» Από εκεί και πέρα ακολούθησε μεγάλη αναμπουμπούλα και ο συγκεκριμένος υποψήφιος βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα να απολογείται για πράγματα στα οποία ο ίδιος δε φέρει καμιά ευθύνη.
Ο ίδιος από την περασμένη Πέμπτη που στοχοποιήθηκε δε θέλησε να μιλήσει για όλα όσα κατηγορήθηκε. Χθες έσπασε τη σιωπή του και μίλησε στην ΩτΦ για το ποιος είναι και γιατί αμφισβητήθηκε.
«Ως φοιτητής στο Μεσολόγγι ήμουν μέλος της ΔΑΠ ΝΔΦΚ. Στις εκλογές του 2010 για ανάδειξη αρχηγού ήμουν συντονιστής Δωρίδας. Τα τελευταία χρόνια δε είμαι αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ. Αν ήταν ή όχι νόμιμη η υποψηφιότητά μου είναι κάτι που έχει κριθεί, τόσο από την εφορευτική επιτροπή, όσο και από νομικό των κεντρικών της ΝΔ. Τώρα, το γιατί αμφισβητήθηκε η συμμετοχή μου στη ΝΔ αυτό είναι κάτι δεν με αφορά προσωπικά. Αυτό που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι ότι και μέλος της ΝΔ είμαι και ενεργή συμμετοχή έχω και εμπρόθεσμα έχω καταθέσει αίτηση. Μπορώ να αποδείξω πότε κατατέθηκε η ένστασή μου», τόνισε.

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΑΠΟ : http://karteria1.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου