ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Translate

Σάββατο, 18 Μαΐου 2013

Μεγάλες ποδηλατοδρομίες σε 45 πόλεις της Ελλάδας την Κυριακή


Το ρίχνουν στο πετάλι 45 πόλεις της Ελλάδας την Κυριακή. Ζητούν χώρο για το ποδήλατο και περισσότερες δημόσιες συγκοινωνίες

Ποδηλάτες σε περισσότερες από 45 πόλεις σε όλη την Ελλάδα συμμετέχουν την Κυριακή στην 6η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία, ζητώντας χώρο για το ποδήλατο, αλλά και περισσότερες ......
δημόσιες συγκοινωνίες.
Με σύνθημά τους «Ανοίγουμε τον δρόμο στη ζωή» ομάδες ποδηλατών στην Αθήνα, τον Αγιο Κωνσταντίνο, την Αλίαρτο, την Αμαλιάδα, την Αντίπαρο, το Άργος, την Άρτα, τον Βόλο, τη Δράμα, τη Ζάκυνθο, τη Ζαχάρω, την Ηγουμενίτσα, το Ηράκλειο, τη Θάσο, την Θεσσαλονίκη, την Ιεράπετρα, τα Ιωάννινα, την Καλαμάτα, την Κάρυστο, την Κατερίνη, την Κέρκυρα, την Κοζάνη, την Κομοτηνή, την Κόρινθο, τη Λαμία, τη Λάρισα, τη Λήμνος, τη Λιβαδειά, το Μεσολόγγι, τη Μυτιλήνη, το Ναύπλιο, την Ξάνθη, την Πάτρα, την Πρέβεζα, την Πτολεμαΐδα, το Ρέθυμνο, τη Σκύρο, την Σπάρτη, το Σχηματάρι, τα Τρίκαλα, τη Φλώρινα, τη Χαλκίδα, τα Χανιά, τη Χίο και τη Σκάλα Ωρωπού θα οργανώσουν ποδηλατικές διαδρομές με βασικό αίτημά τους τις βιώσιμες μετακινήσεις.
«Στον καταιγισμό της οικονομικής κρίσης, οφείλει η πολιτεία να παράσχει εναλλακτική λύση στη χρήση του πολυέξοδου αυτοκινήτου. Το λεωφορείο, το τρόλεϊ, το μετρό και το τραμ δεν είναι πολυτέλεια αλλά είδος πρώτης ανάγκης και τα κόμιστρα οφείλουν να προσαρμοστούν αναλόγως», επισημαίνουν τα μέλη της ομάδας «ΠΟΔΗΛΑΤΙΣΣΕΣ», που υλοποιούν την αντίστοιχη διοργάνωση στην Αθήνα.
Στην Αθήνα, οι ποδηλάτες θα συγκεντρωθούν στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής στο Πεδίον του Άρεως και διαμέσου των οδών Αλεξάνδρας - Βασιλίσσης Σοφίας - Πανεπιστημίου - 3ης Σεπτεμβρίου - Ιουλιανού - Δηληγιάννη - Αχιλλέως - Θερμοπυλών - Ασωμάτων θα καταλήξουν στον πεζόδρομο της Ερμού, όπου ο πανελλήνιος σύλλογος «SOS Τροχαία Εγκλήματα» θα οργανώσει εκδηλώσεις με θέμα την οδική ασφάλεια.
Στη διοργάνωση συμμετέχει και η εθελοντική ομάδα «Μαμάδες στο δρόμο», που από τις 12 το μεσημέρι ως τις 3 μ.μ. θα πραγματοποιήσει στην Ερμού (μεταξύ Θησείου και Κεραμεικού) εκδήλωση για την οδική ασφάλεια. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μουσικές εκδηλώσεις και μικρή ποδηλατοδρομία για παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου