Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 26 Απριλίου σήμερα . .....

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Κι όμως, πέρασε ένας χρόνος……Το polydrososparnassou γιορτάζει τα πρώτα του γενέθλια!


Ένας χρόνος λειτουργίας του www.polydrososparnassou.blogspot.gr έχει συμπληρωθεί και με την αφορμή αυτή θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για την παρουσία σας στην σελίδα αυτή .
Θέλουμε ακόμη να ευχαριστήσουμε και όλα τα blog και site της περιοχής μας που...
συνεργάστηκαν μαζί μας προβάλλοντας δικά μας άρθρα ή επιτρέποντας τη δημοσίευση των δικών τους.
Αρχίσαμε να εμφανιζόμαστε στους ιστότοπους του διαδικτύου, μια τέτοια μέρα έναν χρόνο πριν : 18-2-2012.
Μέσα σε ένα χρόνο το polydrososparnssou κατάφερε να επιτύχει τους στόχους του και να τους ξεπεράσει. Μετρώντας πάνω από 1000 επισκέπτες καθημερινά ,το polydrososparnassou ξεπέρασε κάθε προσδοκία .
Σκοπός της δημιουργίας του Blog  ήταν και είναι η προβολή και ανάδειξη τοπικών θεμάτων και προβλημάτων, αφού επιτέλους κάποια θέματα έπρεπε να συζητηθούν και να αναδειχτούν, ώστε να ακουστούν προτάσεις, να φανούν οι διαφορετικές απόψεις και να καταγράψουμε επιτέλους  τη γνώμη των νέων ανθρώπων αυτού του τόπου. 
Επίσης σκοπός ήταν και είναι η ενημέρωση για τα κοινά, τα αθλητικά και τα πολιτιστικά δρώμενα αλλά και η παρουσίαση θεμάτων γενικού ενδιαφέροντος.  Σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος και οι αρχικοί ενδοιασμοί που είχαμε όταν δημιουργούσαμε αυτό το Blog έχουν πλέον εξαλειφθεί.
Κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου είχαμε 3800 αναρτήσεις και 1162 σχόλια. Οι αναγνώστες αγκάλιασαν αυτή τη προσπάθεια και στήριξαν με τη συμμετοχή τους το Blog, έγινε  καθημερινή συνήθεια να μαθαίνουν τα νέα του τόπου τους και οι συμπατριώτες μας ετεροδημότες, κάτι που διαπιστώνουμε με τους μεγάλους αριθμούς καθημερινής επισκεψιμότητας.
Στο διάστημα που πέρασε αναρτήθηκαν κείμενα σχετικά με την ιστορία, τη λαογραφία, τα ήθη και έθιμα, ανακοινώσεις και εκδηλώσεις των συλλόγων, εκδηλώσεις, παρουσίαση έργων - αξιοθέατων -  φυσικού κάλλους, νέα που αφορούν το χωριό μας και την ευρύτερη περιοχή, φωτογραφίες του χθες και του σήμερα και άλλα πολλά ενδιαφέροντα θέματα.
Δεν αρνηθήκαμε την καλοπροαίρετη κριτική και ουδέποτε θεωρήσαμε εαυτούς  τιμητές των κακώς κειμένων στον τόπο μας.  Απλώς αγαπάμε αυτό το περιβάλλον μέσα στο οποίο ζούμε και θέλουμε η γνώση μας, η ενέργειά μας και η αποτελεσματικότητά μας να το προστατέψει, να το εξωραΐσει και να το βελτιώσει προς όφελος όλων μας.
Σήμερα μετά από ένα χρόνο μπορούμε να πούμε πως ο σκοπός λειτουργίας πέτυχε απόλυτα κι αυτό φαίνεται από τις επισκέψεις που ξεπέρασαν τις 194.000 και τις χώρες που ξεπέρασαν τις 50!
Ένας χρόνος πέρασε από την εμφάνιση του blog  polydrososparnassou, με τα λάθη μας, μα πάνω από όλα με το πάθος μας για τον τόπο. 
Αρχίσαμε με 15 και 50 ημερήσιες επισκέψεις και σιγά-σιγά, τόσο η εγκυρότητά μας όσο και η ποιότητα το γραφομένων μας, οδήγησαν σε αλματώδη αύξηση τόσο των επισκεπτών μας όσον και των φίλων μας.  Μεγαλώσαμε πλέον και με μεγάλη ευθύνη, πιστεύουμε ότι γίναμε ένα αγαπημένο, μαχητικό blog  της περιοχής μας.
Η δύναμη της εικόνας και του βίντεο δίνουν άλλη διάσταση και κάνουν τον κόσμο, είτε είναι σε κάποιο μέρος της Ελλάδας είτε σε κάποια χώρα του εξωτερικού, να ζουν το χωριό καθημερινά και να νοσταλγούν την ημέρα που θα το επισκεφτούν. Ενδεικτικά θα αναφέρω τα λόγια ενός πατριώτη μας που ζει στην Αυστραλία: «Κάθε πρωί ανοίγω τον υπολογιστή μου και το πρώτο πράγμα που βλέπω είναι το χωριό μας. Μεταφέρομαι νοερά εκεί, παίρνω δυνάμεις και η μέρα μου ξεκινάει ευχάριστα». Μέσα από το ιστολόγιο μαθαίνουν όχι μόνο οι νέοι αλλά και οι παλαιότεροι πληροφορίες και στοιχεία που πριν ήταν άγνωστα  σε πολλούς. Πολλοί βοήθησαν και βοηθούν με θέματα, φωτογραφίες και πληροφορίες. Το ιστολόγιο είναι ανεξάρτητο και ανοιχτό για όσους θέλουν να βοηθήσουν στέλνοντας θέματα, φωτογραφίες, βίντεο ή και τις απόψεις τους για δημοσίευση.
Το περιεχόμενο του Blog αγαπητοί αναγνώστες το διαμορφώνετε εσείς,
 δικό σας είναι το Blog. 
Περιμένουμε περισσότερα άρθρα, περισσότερες απόψεις, περισσότερες ειδήσεις, περισσότερα σχόλια, περισσότερες παρεμβάσεις.
Συνεχίζοντας το δεύτερο χρόνο πιο δυναμικά ,ελπίζουμε σε περισσότερες λειτουργίες και υπηρεσίες για τους επισκέπτες μας.
Ας προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να κρατήσουμε ζωντανά τα χωριά μας, να φροντίζουμε για την ευπρέπεια τους με έργα που θα αναδείξουν τις ομορφιές και το φυσικό τους κάλλος. 
Συνεχίζουμε λοιπόν με την ίδια όρεξη.
Συνεχίζουμε... 
Μερικές από τις φωτογραφίες που έχουμε δημοσιεύσει:




15 σχόλια:

  1. ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ,ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ,ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.
    ΝΙΚΟΣ Κ. ΣΤΥΛΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΟΛΛΕΣ ΠΟΛΛΕΣ ΕΥΧΕΣ.
    ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΠΑΡΝΑΣΣΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ
    ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η αλήθεια είναι ότι από την ημέρα που βγήκες κάτι άλλαξε στο χωριό μας (ευχάριστα)
    Συνέχισε και πιο δυναμικά και θα βγούμε όλοι απο το καβούκι μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η αλήθεια είναι ότι θέλω να κρατήσω την ανωνυμία μου και είμαι λίγο επιφυλακτικός.
    Σημασία όμως έχει ότι το ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΣ ΠΑΡΝΑΣΣΣΟΥ καλύπτει ένα κενό και το καλύπτει άψογα θά έλεγα.
    Συγχαρητήρια γιαυτό.
    Πρέπει κυρίως οι Σουβαλιώτες ( τα άλλα χωριά από ότι φαίνεται ήδη το εκτιμούν) θα πρέπει να το εκτιμήσουν και να ενθαρρύνουν τον διαχειριστή να συνεχίσει.
    Από την πλευρά μου πολλά μπράβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να ευχηθώ, όσα είναι νάρθουν, νάναι μαχητικά, μεστά, ακριβοδίκαια, μα πάνω απ' όλα παθιασμένα για τον τόπο, για την Πολύδροσο. Γιατί Σουβάλα είναι μία και είναι λατρεμένη! Χρόνια Πολλά!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ !!
    Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΠΟ ΚΑΙ ΤΑ ΓΥΡΟ ΧΩΡΙΑ.
    ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ !!
    ΚΑΙ ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΠΩΣ "ΚΑΙ ΟΙ ΚΡΙΝΟΝΤΕΣ ...ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ"
    ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΗΦ. ΠΑΛΛΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν ξεκινάς κρινόμενος η κριτική παίζει..... με πολλούς άσσους.
      Το να ξεκινάς κάνοντας κριτική, ως κρινόμενος είναι..... άσχημα τα πράγματα .
      Συμφωνείς μαζί μου νομίζω.
      Σε ευχαριστώ για τις ευχές σου.

      Διαγραφή
    2. ΣΥΜΦΩΝΩ ! ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΣΑ , ΣΟΥ ΔΙΕΥΚΡΙΝΊΖΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ... ΜΠΗΧΤΉ !
      ΚΑΙ ΠΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ
      ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΗΦ. ΠΑΛΛΑΣ

      Διαγραφή
  8. ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ19 Φεβρουαρίου 2013 στις 1:20 π.μ.

    Καλή συνέχεια και καλό κουράγιο γιατί σίγουρα χρειάζεται πολύ δουλειά και μεγάλη προσπάθεια. Ας γίνει το blog αυτό πεδίο αντικειμενικής ενημέρωσης, καλοπροαίρετης κριτικής και γόνιμου διαλόγου μιας και κοινός στόχος όλων μας είναι το καλό της ΣΟΥΒΑΛΑΣ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θερμές Ευχές για έμπνευση και δύναμη για να συνεχίσετε την αξιόλογη προσφορά σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο τόπος μας χρειάζεται τον διάλογο και την ενημέρωση
    ώστε να προαχθεί η αλληλοκατανόηση ,
    ο προβληματισμός για την λύση κοινών προβλημάτων
    και να περιοριστεί η μονόπλευρη πληροφόρηση και οι άγονες κοκορομαχίες από "κουφούς" ξερόλες.

    Είναι γνωστό πως ό,τι βασίζεται σε μεράκι και όχι κερδοσκοπία, όπως το φιλοξενόν blog,
    αργά η γρήγορα κερδίζει την αναγνώριση ακόμα και απο τους διαφωνούντες του.

    χρόνια πολλά και καλή συνέχεια ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΜΕ ΠΟΛΥ ΧΑΡΑ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΚΑΙ ΣΑΣ ΔΙΑΒΑΖΩ ! ΝΑ ΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΕ ΤΑΚΤΙΚΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αγαπητέ διαχειριστά του polydrososparnassou,
    Για τη συμπλήρωση ενός έτους απο της παρουσίας σου στό διαδίκτυο και της λειτουργίας σου ως ενημερωτικού φορέα του χωριού μας , του τόπου μας ,και όχι μόνο , αλλά και των απανταχού της γής συγχωριανών μας και συμπατριωτών μας σου ΕΥΧΟΜΑΙ ,εκ βάθους καρδίας, ΜΑΚΡΟΗΜΕΡΕΥΣΗ και ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ με την παρουσίαση ,
    ανάδειξη και προβολή θεμάτων και προβλημάτων που ενδιαφέρουν και απασχολούν κυρίως την τοπική μας κοινωνία αλλά και την ευρύτερη περιοχή μας γενικώτερα .
    Και επειδή θεωρώ την παρούσα σου ενασχόληση και ως άμμεση παρουσία και προσφορά σου στα κοινά του τόπου μας ,αυτό είναι αυτονόητο και κατανοητό , θα έλεγα ότι μάλλον την θεωρώ ως την καλύτερη , χρησιμότερη και σοβαρότερη απο όλες όσες μέχρι σήμερα είχες την ευκαιρία ,ασχολούμενος με τα κοινά ,να προσφέρεις .Και είμαι σίγουρος ότι ως τέτοια τη θεωρείς και ο ίδιος .
    Συνέχισε λοιπόν με ανιδιοτέλεια και περισσότερη αντικειμενικότητα και πλουραλισμό την προσφορά σου αυτή και να μή ξεχνάς ότι η χρήση και μόνο του λογότυπου ΄΄poldrososparnassou ΄΄που επέλεξες να παρουσιάζεσαι είναι απο μόνο του βαρύ όνομα αλλά και δεσμευτικό καθ'ότι ανήκει και εκπροσωπεί ως βαριά κληρονομιά έναν τόπο ,μια τοπική κοινωνία και ανθρώπους που πέρασαν ,που ζούν , θα ρθούνε , θα περάσουν και υπ'αυτήν την έννοια δεν προσφέρεται ως χρήση προμετωπίδος για κανενός είδους ιδιοτελείς σκοπούς και επιδιώξεις . Τουναντίον ,μάλιστα ,υπο την παρούσα του χρήση , προσφέρεται ως η ευκαιρία έκφρασης του ΄΄ κοινού ΄΄ των Σουβαλιωτών ανεξάρτητα των όποιων ιδαιτεροτήτων μας ως κοινωνίας πολιτών και διαφορετικών απόψεων αλλά όμως υποχρεωμένων να συμβιώνουν ΄΄ εν ταυτώ ΄΄ και εις τον αυτόν τόπον γεγονός που καθιστά αναγκαία την ανοχή της διαφορετικότητας και τον συμβιβασμό μεταξύ μας . Και όταν αυτό το κατανοήσουμε όλοι ,τότε θα έχουμε και συνέχεια ως κοινωνία αλλά και αρμονικώτερη συνύπαρξη και συμβίωση .
    Και πάλι καλή συνέχεια και πάντα επιτυχίες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Έστω και καθυστερημένα Πολυδροσοπαρνασσέ *
    Χρόνια πολλά
    Χρόνια καλά
    Χρόνια μαχητικά.
    Χρόνια δημιουργικά.

    Γ.Θ

    ΑπάντησηΔιαγραφή