Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Μέλη της οικονομικής επιτροπής καταγγέλλουν το Δήμαρχο Αμφίκλειας - Ελάτειας


Ανακοίνωση – Ενημέρωση                                                   Αμφίκλεια 18-02-2012 
Αγαπητοί μας συνδημότες, με έκτακτο ανακοινωθέν που θυμίζει άλλες εποχές....    

 ο κ.Ντούρος καλεί τους Δημότες, μόνο αυτούς που τον ψήφισαν και μόνο από την Αμφίκλεια, για ενημέρωση για τα προβλήματα του Δήμου.
Οι σύμβουλοι του συνδυασμού που δημιουργήθηκε κάτω από τις ειδικές συνθήκες της προηγούμενης εκλογής, δεν έχουμε καμία ενημέρωση.
Όποιος έτυχε να διαβάσει την ανακοίνωση του Δημάρχου, ενημερώνει και τους υπόλοιπους Δημοτικούς Συμβούλους της πλειοψηφίας και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Αποφασίζει μόνο με 2 – 3 συμβούλους της πλειοψηφίας, αγνοεί τους υπόλοιπους και τον εκλεγμένο Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Διέλυσε μόνος του την πλειοψηφία που τον έκανε Δήμαρχο, έφτασε τον Δήμο στην κατάρρευση και το αδιέξοδο.
Δεν έκανε όπως είναι υποχρεωμένος από το νόμο δημόσιο απολογισμό πεπραγμένων για το 2011 και το 2012.
Αντί για αυτού επιλέγει να μιλήσει πάλι στην Αμφίκλεια όχι για τα προβλήματα που ο ίδιος είναι υπεύθυνος, αλλά για τα αδιέξοδα που έχει οδηγήσει το Δήμο, ρίχνοντας λάσπη και λέγοντας ψέματα.
Τα ψέματα του κ.Ντούρου τελειώνουν οριστικά εδώ!!!!
Τα ερωτήματα είναι σαφή και πρέπει να απαντήσει συγκεκριμένα και όχι γενικόλογα και πολιτικάντικα, αυτός που λέει ότι δεν είναι πολιτικός, θεωρώντας ότι έτσι έχει άλλοθι.
Αυτοί που ο κ.Ντούρος θεωρεί <<ΠΡΟΔΟΤΕΣ>> και <<ΕΧΘΡΟΥΣ>> και είναι πλέον οι μισοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας να μας απαντήσει:
Που του σταθήκαμε εμπόδιο στη πρόοδο του Δήμου;
Ποιο έργο ή οτιδήποτε θετικό για το Δήμο δεν το στηρίξαμε;
Αντίθετα όμως ο κ.Ντούρος παρά τις συνεχείς οχλήσεις μας, εδώ και ένα χρόνο που έχει καταρρεύσει το γεφύρι στα Πάνω Καλύβια, ένα ιστορικό μνημείο 200 ετών και πλέον, δεν έχει προβεί σε κανένα έργο συντήρησης και αναστήλωσης.  Προτίμησε βέβαια να κατασκευάσει τον ιδιωτικό του δρόμο (τσιμεντόστρωση περίπου 300 μέτρων) που οδηγεί στο σπίτι του στον Άνω Μπράλο.
Πέρυσι τέτοια εποχή έκανε το μοναδικό Δημοτικό Συμβούλιο στην Αμφίκλεια για το Τεχνικό Πρόγραμμα και στη  συνέχεια το λαϊκό Δικαστήριο εναντίον συνεργατών, με μοναδικό σκοπό, όχι να λύσει προβλήματα, αλλά να ψηφιστεί ο προϋπολογισμός. Έτσι και έγινε.
Ενεργώντας με συνείδηση και Αυτοδιοικητικά ψηφίσαμε τον προϋπολογισμό, μετά τις δεσμεύσεις του Δημάρχου ενώπιον 500 και πλέον ανθρώπων στο Πολιτιστικό Κέντρο Αμφίκλειας, για την πληρωμή οφειλών που δημιουργήθηκαν στη θητεία του και ανάπτυξη του Δήμου. Αυτές τις οφειλές δεν τις πλήρωσε, δημιούργησε όμως και άλλες το 2012, τις έγραψε σε ένα πρόχειρο χαρτί και ζητάει τώρα εκ των υστέρων παραστατικά που δεν μπορούν να υπάρξουν. Οι οφειλές αυτές 125 χιλιάδων ευρώ και άνω, γιατί δεν είναι καταγραμμένες όλες, αφορούν χρέη προς συνδημότες για προμήθεια πετρελαίου, προμήθεια μπαταρίας, εργασία ως χειριστή ως δασκάλα ζωγραφικής, για καθαρισμό με ιδιωτικά μηχανήματα δρόμων, εκχιονισμού, και αφορούν φτωχούς ανθρώπους που ενώ δούλεψαν αρνείται τώρα να πληρώσει.
Μας ζητάει τώρα ως μέλη της οικονομικής επιτροπής να ψηφίσουμε τον προϋπολογισμό που προτείνει, που είναι πλασματικός και ελλειμματικός, αφού παράγει πρωτογενές έλλειμμα. Δε έχουν εγγραφεί έσοδα από ανταποδοτικά τέλη ύδρευσης, είναι μηδενικά. Έτσι δεν τηρείται ο υποχρεωτικός κανόνας τα έσοδα να καλύπτουν τα έξοδα. Αυτό το προφανές έγινε, διότι για πρώτη φορά στην ιστορία του Δήμου Αμφίκλειας, δεν εισπράχθηκε ούτε ένα ευρώ από ύδρευση, το 2012 στον πρώην Δήμο Αμφίκλειας. Η ανικανότητα του Δημάρχου και των εναπομείναντα συνεργατών του έχει διαλύσει και τις υπηρεσίες του Δήμου, με αποτέλεσμα να μην καταστεί δυνατόν να εκδοθούν καν οι λογαριασμοί ύδρευσης της Αμφίκλειας. Δεν έχουν εγγραφεί στα έξοδα, ως οφειλές παρελθόντων ετών, τα αντίστοιχα ποσά για εργασίες που έχουν γίνει για λογαριασμό του Δήμου. Αυτές τις υποχρεώσεις τις αναγνώρισε ο κ.Δήμαρχος ενώπιον της οικονομικής επιτροπής.
Για να πετύχει <<ισοσκελισμό>> του προϋπολογισμού έχει αφαιρέσει έργα του ψηφισμένου τεχνικού προγράμματος χωρίς απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που το ψήφισε.
Φίλοι συνδημότες και συνδημότισσες,
Ο κ.Ντούρος δεν θα απαντήσει για αυτά, ούτε για τα θέματα που καίνε το τόπο μας και είναι απών, διότι δεν τον ενδιαφέρει.
Τι ενέργειες έκανε για το κληροδότημα Παλασάντζα; Καμία ενέργεια δυστυχώς.
Πρέπει να ενημερωθείτε για μία τραγική ενέργεια που πιθανόν δεν γνωρίζουν οι συμπολίτες μας. Όπως ξέρετε η αείμνηστη οικογένεια Παπακώστα στην μεγάλη κληρονομιά που μας άφησε, πού είναι το Πολιτιστικό μας κέντρο, αυτό το στολίδι που κοσμεί την  πόλη μας, στο καταστατικό που είχαν συντάξει, ανέφεραν ότι στο κέντρο αυτό θα γίνονται εκδηλώσεις μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, όπως θεατρικές παραστάσεις, ομιλίες από συλλόγους κλπ. Ο κ.Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοί του αγνόησαν εντελώς το καταστατικό και διοργάνωσαν εκδήλωση με κάποιο υπνωτιστή ο οποίος έκοψε εισιτήρια.
Ο Δήμος σιγά – σιγά αδειάζει από τις υπηρεσίες, το κέντρο υγείας χρειάζεται τη στήριξή μας για να παραμείνει, η αστυνομία κλείνει, ο δρόμος για το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού με όποιο κόστος πρέπει να είναι πάντα ανοιχτός, πρέπει να είμαστε δίπλα στις διεκδικήσεις των αγροτών της περιοχής μας.
Όλοι οι Δήμαρχοι της περιοχής είναι μπροστά στους αγώνες. Ο κ.Ντούρος αντίθετα ασχολείται μόνο με διαπιστώσεις, μη αναγνωρίζοντας καμία ευθύνη για τίποτα στον εαυτό του.
Δυστυχώς ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω. Το λάθος έγινε. Δεν μπορεί όμως να επιτρέψουμε να συνεχίζεται. Στην έκτακτη ενημέρωση δεν μας <<κάλεσε>>. Δεν μας θέλει παρόντες. Θέλει μονόλογο και ψέματα. Θα του κάνουμε το <<χατίρι>>. Δεν θα πάμε για να μην του δώσουμε την ευκαιρία να δημιουργήσει τεχνητή ένταση και αποπροσανατολισμό από την ουσία των θεμάτων, που οδήγησαν στο σημερινό αδιέξοδο.
Οι πολίτες όμως γνωρίζουν και κρίνουν.
Οι ενεργούντες κατά συνείδηση Δημοτικοί σύμβουλοι της Πλειοψηφίας – Μέλη της Οικονομικής Επιτροπής:
ΒΑΦΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΝΤΑΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΛΑΚΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ       
ΠΗΓΗ: http://e-tithorea.gr

6 σχόλια:

  1. Ας πάμε λοιπόν ΟΛΟΙ εκεί γιά νά δούμε τί θά γίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μήπως πρέπει να συσταθεί μιά επιτροπή αντιμετώπισης του φαινόμενου Ντούρος, πριν η ζημιά για τον τόπο γίνει ανεπανόρθωτη?
    Μπορούμε να αφεθούμε χωρίς διοίκηση, αποφάσεις, ενέργειες για την αντιμετώπιση των σημαντικών καθημερινών θεμάτων του Δήμου μας?
    Μπορούμε να συμμετέχουμε σ΄αυτήν την παράσταση παραλόγου, με τον αδαή περί διοίκησης, παροχημένων πρακτικών και λογικής, θρησκόληπτο, εγωκεντρικό και αδύναμο για κάθε είδους επικονωνία και συνδιαλλαγή πρωταγωνιστή, ως απλοί θεατές, ενώ οι συνέπειες θα είναι καθοριστικές για όλους?
    Μήπως πρέπει κάποιος να ενημερώσει τον Περιφερειάρχη?
    .....................................................
    Τουλάχιστον έχουν καταλάβει οι ψηφοφόροι του ότι, μέ πείσματα και κοντόφθαλμα κριτήρια δεν μπορούμε να επιλέγουμε τους εκπροσώπους μας, ή στις επόμενες εκλογές θα κρίνουμε πάλι με μόνο κριτήριο, από που κατάγεται ο υποψήφιος?
    Θα ενδιαφερθεί επίτέλους κανένας σοβαρός άνθρωπος να εκπροσωπήσει τον τόπο στις επόμενες εκλογές ή θα κάνουμε μόνο ανέξοδη κριτική και σχόλια εκ των υστέρων?

    Νέος Δημότης της Αμφίκλειας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κιεγώ πιστεύω ότι πρέπει να πάνε ΟΛΟΙ. Να υπάρχει όμως και νομικός σύμβουλος να αντικρούει τους παραλογισμούς και τους αβάσιμους ισχυρισμούς. Επίσης θα πρέπει να κρατηθούν πρακτικά σε μαγνητόφωνο. Ισως να παρίσταται και κάποιος από την περιφέρεια. Η Αμφίκλεια πρέπει να σωθεί από ανθρώπους που ξεγέλασαν τους ψηφοφόρους τους.

      Διαγραφή
  3. Κύριοι έλεος τα προσωπικά σας προβλήματα λύστε τα αλλού είναι και ο Ντούρος είστε και εσείς πολύ λίγοι για το Δήμο μας.Και ελπίζω να καταλαβαίνετε ότι η πολιτική καριέρα σας τελείωσε και εσάς μαζί με του Ντούρου και μην έχετε απατηλά όνειρα για το μέλλον γιατί αρκετά.Εξαντλήθηκε η υπομονή μας με όλους σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αξιότιμε κύριε ή κυρία, εδώ τα πράγματα δεν είναι προσωπικά ούτε θα πρέπει να είναι. Η ουσία είναι ΝΑ ΣΩΘΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ. ΜΟΝΟ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΟΝΕΙΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΟΛΩΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΟ.

      Διαγραφή
  4. Ubi nihil vales, ibi nihil velis
    Arnold Geulincx, 1624-1669
    μτφρ: όποιος δεν αξίζει τίποτα, δεν μπορεί να θέλει τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή