Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ:1 μέτρο χιόνι μέσα σε ένα βράδυ!!!!!! Φωτορεπορταζ

Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο μας έθαψε το χιόνι αφού έβαλε 1 μέτρο μέσα σε ένα βράδυ. Όπως ήταν αναμενόμενο χρειαζόταν μεγάλη προσπάθεια αποχιονισμού των αναβατήρων με ...
αποτέλεσμα σήμερα το ΧΚΠ να λειτουργεί μόνο στα Κελάρια και με τους αναβατήρες  Αφροδίτη, Αίολο και Περικλή (άνοιξε στις 13:30). Λόγω της μειωμένης λειτουργίας αναβατήρων δόθηκε έκπτωση 20% στο εισιτήριο των χιονοδρόμων.
Οι προσπάθειες αποχιονισμού συνεχίστηκαν όλη μέρα ώστε να προλάβουμε να δώσουμε σε λειτουργία όσο το δυνατόν περισσότερο βουνό για αύριο.
Όσον αφορά τις σημερινές συνθήκες το πρωί είχαμε ομίχλη και μέτριους ανέμους. Από τις 13:00 άνοιξε ο καιρός και βγήκε λιακάδα με αποτέλεσμα οι λιγοστοί φίλοι που μας επισκέφθηκαν να ξεχυθούν κυριολεκτικά στις πίστες του βουνού και να απολαύσουν το φρέσκο χιόνι!
 
Αύριο περιμένουμε σχετικά καλό καιρό με νεφώσεις και διαστήματα ηλιοφάνειας ενώ οι άνεμοι θα είναι ασθενείς. Με αυτές τις συνθήκες και με την πολύ μεγάλη ποσότητα φρέσκου χιονιού, το βουνό είναι σκέτη πρόκληση κυρίως για τους πουδροφάγους! Σας περιμένουμε να απολαύσετε μοναδικές στιγμές με την αδρενλίνη στα ύψη!!!
Από το αργά το απόγευμα ο καιρός θα επιδεινωθεί με νέες χιονοπτώσεις. Εφόσον ο καιρός μας το επιτρέψει θα διεξαχθεί κανονικά  το Sunset Ski που προβλέπει λειτουργία του ΧΚΠ μέχρι τις 20:00 το βράδυ.
 
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ (αναβατήρες - πίστες)
Σήμερα λειτούργησαν
οι αναβατήρες: Αφροδίτη, Αίολος, Περικλής και
οι πίστες: Αφροδίτη, Αίολος, Περικλής.

Αύριο θα λειτουργήσουν  
καιρού επιτρέποντος
οι αναβατήρες: Αφροδίτη, Αίολος, Περικλής, Ηρακλής, Τηλέμαχος, Βάκχος, Ερμής, Ηνίοχος, Ήρα, Παν, baby-2 και
οι πίστες: Αφροδίτη, Αίολος, Περικλής, Ηρακλής, Διηάνειρα, Τηλέμαχος, Βάκχος, Ερμής, Ηνίοχος, Παν και Ήρα.


ΔΡΟΜΟΙ
Οι δρόμοι από Αράχωβα και Επτάλοφο (Αγόριανη) είναι ανοιχτοί αλλά χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες.
Οι δρόμοι από Πολύδροσο και Αμφίκλεια είναι ανοιχτοί μόνο στη μία λωρίδα κυκλοφορίας και χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή καθώς και αντιολισθητικές αλυσίδες. Ο δρόμος από Φτερόλακα για Κελάρια είναι κλειστός εξαιτίας του πολύ μεγάλου κινδύνου χιονοστοιβάδων. Η σύνδεση των δύο περιοχών του ΧΚΠ γίνονται μόνο από τους εναέριους αναβατήρες Ηνίοχο και Ερμή.
Οι οδηγοί θα πρέπει να είναι πάντα ιδιαίτερα προσεκτικοί και να έχουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες.

 
ΚΑΙΡΟΣ
Σήμερα
είχαμε νεφώσεις, χιονοπτώσεις και αργότερα ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι ήταν μέτριοι ΒΑ και η θερμοκρασία κυμαινόταν από -3˚ C έως -2°C.
Για αύριο προβλέπονται
νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας, ασθενείς ΝΑ άνεμοι και θερμοκρασία από  -5˚ C έως -1°C.
























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου