Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα, Πέμπτη 25 Απριλίου 2024, τιμάται η μνήμη των: Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου . .....

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΤΑ ΚΑΣΤΕΛΛΙΑ» -ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ - Διαβάστε μας. «Κατεβάστε» και απολαύστε!


8/1/2013, Κατεβάστε τις 12 ιστορίες μυστηρίου που ξεχώρισαν στο Β' Διαγωνισμό Διηγήματος `Έγλημα στο Χωριό`

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΤΑ ΚΑΣΤΕΛΛΙΑ»
Αθήνα 07-01-2013

ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ
Με πρόδηλο ενθουσιασμό, περηφάνια και ικανοποίηση σας ανακοινώνουμε...
πως οι 12 ιστορίες μυστηρίου που ξεχώρισαν στο Β' Διαγωνισμό Διηγήματος «Στέλιος Ξεφλούδας» με θέμα «Έγκλημα στο χωριό» που διοργάνωσε και υλοποίησε ο Σύλλογός μας εκδόθηκαν από τηνανοικτή βιβλιοθήκη OPENBOOK με ελεύθερη διανομή στο διαδίκτυο.


Διαβάστε μας. «Κατεβάστε» και απολαύστε!

Ευχαριστούμε θερμότατα τον οραματιστή και εμπνευστή της περιπέτειας που ακούει στο όνομα Λογοτεχνικοί Διαγωνισμοί Διηγημάτων «Στέλιος Ξεφλούδας», το συγγραφέα, δημοσιογράφο, Πρόεδρο των Κριτικών Επιτροπών και Αντιπρόεδρο του Συλλόγου μας Κώστα Στοφόρο.

Ευχαριστούμε θερμότατα τον ενενηντάχρονο έφηβο Μίμη Χαλατσά, Επίτιμο Πρόεδρο του Συλλόγου μας και Μέλος των Κριτικών Επιτροπών και στους δύο Διαγωνισμούς.

Ευχαριστούμε θερμότατα τα Μέλη της Κριτικής Επιτροπής του Β’ Διαγωνισμού για το χρόνο και το μεράκι που επιδαψίλευσαν -από το υστέρημά τους- στην αποτίμηση, αξιολόγηση και κατάταξη των κειμένων. Χρονοβόρος και απαιτητική διαδικασία. Και αφάνταστα δύσκολή και ψυχοφθόρος, λόγω της εγγενούς υποκειμενικότητάς της. Η πρόθυμη και ανιδιοτελής παρουσία και προσφορά τριών MH Καστελλιωτών Λογοτεχνών προσέφερε αδιαμφισβήτητο κύρος και βαρύτητα στα αποτελέσματα. Οφείλουμε λοιπόν ένα ξεχωριστό και μεγάλο ευχαριστώ στην νικήτρια του Α’ Διαγωνισμού Κατερίνα Χαραλαμποπούλου καθώς και στους εκλεκτούς και αναγνωρισμένους λογοτέχνες, αγλάισμα των Ελληνικών γραμμάτων, Σέργιο Γκάκα και Φαίδωνα Θεοφίλου.

Ευχαριστούμε θερμότατα το ζωγράφο Τριαντάφυλλο Ελευθερίου, Εκδότη της εφημερίδος «Καστελλιώτικα Νέα» και Μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, ο οποίος, τόσο στον Πρώτο όσο και στο Δεύτερο Διαγωνισμό, φιλοτέχνησε ανιδιοτελώς τα εξώφυλλα των Ανθολογιών και προσέφερε ως δωρεά τα πρωτότυπα έργα στο Σύλλογο.

Τέλος και πρωτίστως ευχαριστούμε θερμότατα το OPENBOOK για τη στήριξη του εγχειρήματός μας καθώς και τον πρωτοπόρο και ακούραστο σκαπανέα των ηλεκτρονικών εκδόσεων Γιάννη Φαρσάρη γιατί μοιράστηκε μαζί μας το όνειρό και ανιδιοτελώς συνέβαλλε τα μέγιστα στην υλοποίησή του.

Το τρανότερο και ουσιαστικότερο ευχαριστώ όμως ο Σύλλογος μας το οφείλει στους πρωταγωνιστές. Στους συγγραφείς, στους μετέχοντες της ελληνικής παιδείας δημιουργούς. Οι λέξεις αδυνατούν να εκφράσουν το εύρος της ευγνωμοσύνης μας. Προς τους 94 συμμετέχοντες του Α’ Διαγωνισμού. Προς τους 55 συμμετέχοντες του Β’ Διαγωνισμού. Από την Ελλάδα, από την Κύπρο -δεκάδες οι συμμετοχές από τη Μεγαλόνησο- από την Ευρωπαϊκή Ένωση, από την οικουμένη ολάκερη. Πολλοί, πάρα πολλοί, για δεύτερη φορά. Ξανά!

«Αν το απαίσιο γύρω σου δε σου προκαλεί απέχθεια, τότε έχεις γίνει κι εσύ μέρος του απαίσιου», έλεγε ο Μάνος Χατζιδάκις. Σε πλήρη αντίθεση αυτού, οι εντυπωσιακές σε αριθμό και ποιότητα συμμετοχές –σε καιρούς δίσεκτους- και ο δημιουργικός τούτος οίστρος προκαλούν δέος. Διδάσκουν. Και ομορφαίνουν. Όλους μας. Πως; Μα, παραφράζοντας τη ρήση του Μάνου Χατζιδάκι. Και αντιστρέφοντας το συλλογισμό: Αν το υπέροχο γύρω σου προκαλεί σε εσένα δέος, τότε έχεις γίνει κι εσύ μέρος του υπέροχου.

Δύσκολοι καιροί για δημιουργία στην αντί ουτοπική Ελλάδα του σήμερα. Εκδοτικές δράσεις συλλογικών οργάνων αντίστοιχες των Διαγωνισμών αποτελούν ίσως το τελευταίο οχυρό, την Αλαμάνα και τις Θερμοπύλες μας.

Δύσκολοι καιροί για Ανθρωπιά.

Γι’ αυτό κι εκδόθηκαν οι Ανθολογίες. Για να μας τη θυμίζουν. Την Ανθρωπιά…

Καλή ανάγνωση.

Γιορτάζοντας την έκδοση και τη νέα χρονιά και τιμώντας παράλληλα τα παιδιά που πέτυχαν σε ΑΕΙ -ΤΕΙ το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου (από τις 8μμ) κάνουμε πάρτυ στο χώρο "Τέχνης Βήματα" -Ηρακλειδών 54 Θησείο, με ζωντανή μουσική και πολλές εκπλήξεις.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΣ                 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου