Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Παγερό ξεροβόρι στα δυτικά και βόρεια από το Σάββατο! Βροχές και χιόνια στην ανατολική και νότια χώρα τα Θεοφάνεια!


Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις και σε ημιορεινές περιοχές της Αττικής την Κυριακή των θεοφανείων - Πρόσκαιρο κύμα ψύχους (με πολύ τοπικές χιονοπτώσεις όμως) την Τρίτη!
Κατά περιόδους λίγη συννεφιά θα επικρατήσει την Παρασκευή... σε όλα σχεδόν τα χιονοδρομικά ! ΟΙ άνεμοι σε βοριάδες γύρω στα 4-5 και στα χιονοδρομικά της βόρειας Ελλάδας στα 6-7 μποφόρ. Η Θερμοκρασία στα 1500 μέτρα γύρω στον 1 βαθμό Κελσίου το μεσημέρι.

Κατά περιόδους συννεφιά θα επικρατήσει και το Σάββατο στά χιονοδρομικά της βόρειας Ελλάδας ενώ με ηλιοφάνεια θα κυλήσει η ημέρα στα υπόλοιπα! ΟΙ βοριάδες θα αγγίζουν τα 4-5 και στα βόρεια χιονοδρομικά και τα 6μποφόρ . Η Θερμοκρασία σε πτώση, στα 1500 μέτρα γύρω τους -2 βαθμούς Κελσίόυ το μεσημέρι

Την Κυριακή (Θεοφάνεια) εκτός από το Καιμακτσαλάν όπου ίσως σημειώθεί ασθενή χιονοπτώση, με λίγα σύννεφα θα κυλήσει η ημέρα στα χιονοδρομικά της Μακεδονίας, της Ηπείρου και της δυτικής Θεσσαλίας. Στα υπόλοιπα χιονοδρομικά αρχικά θα υπάρχει συννεφιά με ασθενείς χιονοπτώσεις όπου στο Πήλιο (ακόμα και πάνω από τα 300 μέτρα) θα είναι πρόσκαιρα πυκνές αλλά μέχρι το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Οσον αφορά στην υπόλοιπη Ελλάδα εκτός του νομού Μαγνησίας, της ανατολικης Στερεάς, των Σποράδων, των Κυκλάδων, της Κρήτης και των Δωδεκανήσων όπου θα επικρατήσει άστατος καιρός, γενικά θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με λίγα σύννεφα. Οι βοριάδες θα ενισχυθουν και θα φτάσουν τα 7 και κατά περιόδους ίσως και τα 8 μποφόρ ενώ θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση! Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις την ημέρα των θεοφανείων θα σημειωθούν και στην Αττική (πάνώ από τα 400 μέτρα)όπως και σε ανάλογα υψόμετρα στην ανατολική Στερεά, τα βόρεια τμήματα της Θράκης αλλά και ορεινά της Κρήτης (πάνω από τα 650 μέτρα) και πολύ τοπικά και πρόσκαιρα το πρωί στη δυτική Μακεδονία. Στην ημειορεινή Εύβοια (πάνω από τα 400 μέτρα) οι χιονοπτώσεις δείχνουν να είναι πιο πυκνές και θα έχουν και μεγαλύτερη διάκεια.(δείτε τον προγνωστικό χάρτη)
Πρόσκαιρη βελτίωση θα παρουσιάει ο καιρός στις περισσότερες περιοχές την Δευτέρα όμως την Τρίτη προβλέπεται πρόσκαιρο κύμα ψύχους (με τοπικές χιονοπτώσεις) ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ 

SNOWREPORT TEAM 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου