Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Blog AMFIKLIA, 5 χρόνια μαζί


Ήταν 4 Οκτωβρίου του 2007 όταν μια τρέλα της στιγμής έγινε πράξη.
Η ιδέα για την δημιουργία ενός ιστολογίου που θα έχει θέμα αποκλειστικά την γενέτειρα μου την Αμφίκλεια, που στριφογύριζε στο μυαλό μου καιρό, έγινε τελικά πραγματικότητα....

Έτσι στο «τσακ μπαμ» που λέμε στήθηκε το blog AMFIKLIA στο φιλόξενο χώρο του yooblog.gr.
Εκείνη την εποχή δεν υπήρχε ούτε υποψία άλλου ιστολογίου, όχι μόνο στην Αμφίκλεια, ή στην ευρύτερη περιοχή του νομού μας αλλά και της ευρύτερης περιφέρειας. Ζήτημα είναι να υπήρχαν άλλα 4-5 ιστολόγια εκείνη την εποχή σε όλη την Στερεά Ελλάδα.
Έτσι ξεκίνησε μια μοναχική πορεία, που με τα χρόνια βέβαια άλλαξε άρδην αφού κατακλύστηκε το ιντερνετ από τοπικά ιστολόγια και sites .
Και ασφαλώς χαιρόμαστε πολύ που ήμασταν πρωτοπόροι σε αυτό το εγχείρημα. Όπως χαιρόμαστε που βλέπουμε πλέον στην πόλη μας μόνο, να υπάρχουν περίπου 10 τοπικά ιστολόγια. (Μακάρι να γίνουν ακόμη περισσότερα).
Στην αρχή όπως ήταν απόλυτα φυσικό ήμασταν μεταξύ συγγενών και φίλων, καθώς δεν μας ήξερε πολύς κόσμος. Αλλά οι 20-30 καθημερινοί αναγνώστες μας με τον καιρό έγιναν 100, οι 100 έγιναν 200 και φτάσαμε να μας διαβάζουν 700 και 800 άτομα κάθε ημέρα (σύμφωνα με τους μετρητές που χρησιμοποιούμε για να βλέπουμε τα στατιστικά μας).
Παραμείναμε όμως σταθεροί στις αρχικές μας απόψεις.
Ότι δηλαδή το blog AMFIKLIA είναι ένα ιστολόγιο που αφορά ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ την πόλη της Αμφίκλειας και την προβολή της. 

Και δεν είναι ούτε δημοσιογραφικό ούτε ειδησειογραφικό, ούτε εξυπηρετεί κανένα άλλο συμφέρον. Μόνο η αγάπη για τον τόπο μας. Τίποτε άλλο.
Έστω και αν καταναλώνουμε ένα μεγάλο μέρος του «πολύτιμου πλέον» ελεύθερου χρόνου μας. Άξιζε και συνεχίζει να αξίζει τον κόπο.
Ούτε φυσικά ζητήσαμε ποτέ χρήματα για να τοποθετήσουμε κάποια διαφήμιση στο blog.
Το αντίθετο μάλιστα.
Από μόνοι μας και εντελώς δωρεάν, διαφημίζουμε εδώ και 5 χρόνια όλα τα ξενοδοχεία της Αμφίκλειας και τόσες άλλες τοπικές επιχειρήσεις. Ακριβώς επειδή η κίνηση αυτή αποσκοπεί στην προβολή της πόλης μας και την καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών της.
Όπως με δική μας πρωτοβουλία δημιουργήσαμε τον ηλεκτρονικό τουριστικό οδηγό της Αμφίκλειας, που με χαρά βλέπουμε ότι έχει αναγνωστεί από 4.443 αναγνώστες.
Είμαστε πάντως υπερήφανοι που με τον καιρό το blog AMFIKLIA αξιολογήθηκε και παρουσιάστηκε από πάρα πολλά ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα. (Τα σχετικά ντοκουμέντα μπορείτε να βρείτε στην σελίδα « Είπαν για εμάς»). Έτσι αποκτήσαμε και επιπλέον «αναγνωσιμότητα» αλλά και περηφάνια βέβαια.
Τα συνολικά στατιστικά μας πάντως 5 χρόνια μετά, μας δικαιώνουν απόλυτα.
175.000 μοναδικοί επισκέπτες, 330.000 προβολές σελίδων και περίπου 1.500.000 hits& Rss.
Το μόνο που μπορούμε να πούμε 5 χρόνια μετά είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ στους περίπου 175.000 μοναδικούς επισκέπτες, που μας έκαναν την τιμή να διαβάσουν το blog μας.
Συνεχίζουμε λοιπόν με στόχο τα 10 χρόνια, πάντα με την ίδια όρεξη και αγάπη για τον τόπο μας.

Υ.Γ. Ποιος ξέρει, μπορεί στο μέλλον το blog AMFIKLIA να εξελιχθεί σε κάτι ακόμη καλύτερο και μεγαλύτερο……
(Σκέψεις υπάρχουν, θα δείξει, ας αφήσουμε και κάποιες εκπλήξεις για το μέλλον).
Το ΄΄ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΣ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ΄΄ ΕΎΧΕΤΑΙ ΤΑ 5 ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ 105 
και πάνω από  όλα να είσαστε καλά γείτονες!!!!!!!!!!

1 σχόλιο: