Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 18 Απριλίου σήμερα......

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ – ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ 2012 – ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ ΠΑΚΕΤΑ ΓΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΤΙΜΩΝ


Στην Αράχωβα σήμερα 11/9 πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συζήτηση, με τη συμμετοχή, όλων των εμπλεκόμενων φορέων και επιχειρηματιών των όμορων Δήμων του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού.
Η πρωτοβουλία προήλθε από τον Σύλλογο Ξενοδόχων της Αράχωβας.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η συνολική παρουσία και εκπροσώπηση της περιοχής και του Χιονοδρομικού Κέντρου στην έκθεση <<ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ 2012>> στην Θεσσαλονίκη.
Το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, αναγνωρίζοντας την ανάγκη δράσης για την βελτίωση της τουριστικής ανταγωνιστικότητας και οι ενδιαφερόμενοι φορείς και επαγγελματίες , αντάλλαξαν ιδέες και απόψεις για όλα τα ζητήματα με σκοπό μια αποδοτικότερη χειμερινή τουριστική περίοδο, σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία.
Στην πρόσκληση ανταποκρίθηκαν και έδωσαν το παρών:
Από την πλευρά του Χιονοδρομικού Κέντρου, η υπεύθυνη επικοινωνίας  Σιορόκου Σοφία και ο προϊστάμενος υποκαταστήματος  Δρίβας Πάνος.

Από τον Δήμο Αράχωβας – Αντίκυρας – Διστόμου ο Αντιδήμαρχος  Οικονομάκης Παναγιώτης, η Δημοτική Σύμβουλος Σύρου Ελένη, η Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Αράχωβας  Σύρου Αικατερίνη, ο Πρόεδρος του Συλλόγου ξενοδόχων  Γεωργακός Ιωάννης ( είχε και την ιδέα)  και μέλη του Συλλόγου καθώς επίσης και πολλοί επαγγελματίες.
Από τον Δήμο Δελφών η πρόεδρος της τουριστικής επιτροπής του Δήμου κα. Γουργουρή, ο Δημοτικός Σύμβουλος  Θάνος Ευστάθιος, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πολυδρόσου  Μολιώτης Νικόλαος και η πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Πολυδρόσου Μαστροκώστα Λουκία.
Από τον Δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας απουσίαζαν οι εκπρόσωποί του, παραβρέθηκε όμως ο  Καρούμπης Γιάννης από τον Σύλλογο Τουριστικής Ανάπτυξης.
Ακόμη προσκλήθηκαν και παραβρέθηκαν από την πλευρά της Κοινοπραξίας για την Λειτουργία και την συντήρηση του ΧΚΠ ο κ. Σπανός και ο πρώην Διευθυντής του ΧΚ κ. Λουκάς Μητρόπουλος.
Μετά την εισήγηση της Σιορόκου Σοφίας (βίντεο ) έγινε δεκτό από όλους η αναγκαιότητα της συμμετοχής στην Φιλοξενία 2012.

Ακολούθησε συζήτηση και προέκυψε ότι έως την ερχόμενη δευτέρα οι Δήμοι (μαζί με τους εμπλεκόμενους φορείς) να δηλώσουν την συμμετοχή τους καθώς και τους εκπροσώπους στην ομάδα εργασίας που θα σχηματισθεί για το σκοπό αυτό.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε στην συνέχεια η συζήτηση που ακολούθησε.
Ακούστηκαν πολλές ιδέες και προτάσεις για την προσέλκυση επισκεπτών και αποφασίστηκε να γίνει μια ακόμη συνάντηση με συγκεκριμένες προτάσεις για συνολικά πακέτα που θα έχουν σκοπό την μείωση του κόστους για τους χιονοδρόμους του Κέντρου.
Για το θέμα αυτό, στο οποίο η συμμετοχή κυρίως των επαγγελματιών ήταν έντονη φάνηκε η διάθεση όλων να βρεθούν τρόποι, σε συνεργασία με το Χιονοδρομικό Κέντρο για παροχή ολοκληρωμένων πακέτων, αλλά και ανάπτυξη πέραν της χειμερινής περιόδου με άλλες μορφές τουρισμού.
Για το ΄΄Πολύδροσος Παρνασσού΄΄ - ΧΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου