Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ Νο2 - ΘΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΑΛΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΝ ΤΟΠΙΚΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ????

Πριν την εφαρμογή του Καλλικράτη αρκετοί διαφωνούσαν με το χωροταξικό, στις περισσότερες περιοχές της Στερεάς Ελλάδας.



Όπως έχει γίνει γνωστό, κυρίως από τα ΜΜΕ, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης έχει στείλει επιστολή προς τους Γ.Γ. Περιφερειών και ...
τους Δημάρχους της χώρας , με ημερομηνία 2-8-2012, ζητώντας προτάσεις για να προβεί στις απαραίτητες αλλαγές, διορθώσεις και συμπληρώσεις σε θεσμικές, λειτουργικές και χωροταξικές αλλαγές του Ν. 3852/2010 ( Καλλικρατικός νόμος).
Τις προτάσεις αυτές των Περιφερειών και των Δήμων θα τις επεξεργαστεί η ομάδα δράσης και θα αποτελέσουν τη βάση …΄΄ για τις αναγκαίες νομοθετικές πρωτοβουλίες ή τις κατάλληλες διοικητικές παρεμβάσεις, ώστε να επιτευχθούν γρήγορα αποτελέσματα.. ΄΄
Δεν γνωρίζουμε αν οι Δήμαρχοι της περιοχής μας , έχουν κοινοποιήσει την επιστολή στους Τοπικούς φορείς.
Γνωρίζουμε όμως ότι με το χωροταξικό κυρίως, αρκετές Τοπικές Κοινωνίες είχαν αντιρρήσεις και μάλιστα έντονες
( με κινητοποιήσεις και έντονες διαμαρτυρίες).
Συνυπολογίζοντας τα παραπάνω θα έπρεπε ήδη όλοι οι φορείς που συνεχίζουν να έχουν διαφορετική γνώμη για το χωροταξικό αλλά και για άλλα προβλήματα που δημιούργησε ο Καλλικράτης, (κατά την προσωπική μου άποψη χειροτέρεψαν τα πράγματα με τον Καλλικράτη) να στείλουν τις απόψεις τους, έστω και αν δεν τους έχει κοινοποιηθεί  η επιστολή του Υπουργού.
Δεν είναι δυνατόν πάλι να ληφθούν αποφάσεις χωρίς την άποψη των Τοπικών Κοινωνιών.
Επειδή έχουμε πληροφορηθεί, ότι δεν έχει κοινοποιηθεί η επιστολή σε αρκετούς Τοπικούς φορείς και το Υπουργείο σίγουρα δεν θα κρατήσει τους τύπους με τις ημερομηνίες, συνεπώς έστω και την ύστατη ώρα τα Τοπικά Συμβούλια και οι Δημοτικές Ενότητες, άμεσα θα πρέπει να κοινοποιήσουν τις απόψεις τους στους Δημάρχους αλλά και στον Αρμόδιο Υπουργό των Εσωτερικών.
Το Πολύδροσος Παρνασσού θα είναι στη διάθεση του οποιουδήποτε φορέα να κοινοποιήσει τις απόψεις και τις προτάσεις.
ΧΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου