Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 18 Απριλίου σήμερα......

Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Γιατί κύριε δήμαρχε Αμφίκλειας - Ελάτειας;

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ Γ.ΓΡΙΒΑ
Η παράταξη μας έχει αποδείξει επανειλημμένα ότι αντιμετωπίζει με σοβαρότητα υπευθυνότητα και ειλικρίνεια τα θέματα του Δήμου Αμφίκλειας –Ελάτειας, δείχνοντας τον προσήκοντα σεβασμό στους δημότες μας και την αμέριστη κατανόηση της στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν . Το ίδιο ελπίζαμε ότι θα έπραττε , έστω και τώρα, η Δημοτική Αρχή και ιδιαίτερα ο Δήμαρχος κ. Ντούρος.
Κατανοούμε βέβαια την δύσκολη θέση στην οποία περιήλθε ο ίδιος μετά την αποκάλυψη της αλήθειας από την παράταξη μας μέσα στο ΔΣ, για την παντελή απουσία και αποκλεισμό του Δήμου Αμφίκλειας –Ελάτειας από τα επενδυτικά προγράμματα και την κατοχύρωση θέσεων εργασίας , αφού δεν μπόρεσε να αρθρώσει ούτε μια κουβέντα . Περιμέναμε όμως ότι το αρκετό διάστημα περίσκεψης που μεσολάβησε μέχρι την έκδοση του από 24.7.12 δελτίου τύπου από το γραφείο του, θα διευκόλυνε τον κ. Δήμαρχο να ενσκήψει και να ασχοληθεί επιτέλους και με τα προβλήματα του Δήμου μας ,να αναλάβει τις ευθύνες του και να κάνει την αυτοκριτική του.
Δυστυχώς αντ' αυτού ο κ. Δήμαρχος για άλλη μια φορά παρασύρθηκε, η τον «παρέσυραν» , σε μια απέραντη και άσχετη φιλολογία με παράθεση κοινοτικών κανονισμών περιπλεγμένων εντέχνως και σκοπίμως με άλλες δράσεις του προγράμματος «Αλ. Μπαλτατζής» του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, προκειμένου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, αποφεύγοντας να δώσει πειστικές εξηγήσεις για τις απώλειες που υπέστη ο Δήμος μας .
Θα αρκούσε κύριε Δήμαρχε για την απόδειξη των ισχυρισμών σας, να δημοσιοποιήσετε μια επενδυτική σας πρόταση που υποβάλλατε στις ανωτέρω προσκλήσεις, έστω και εάν έχει απορριφτεί.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΜΙΑ ΑΦΟΥ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ.
Σας έχουμε επισημάνει επανειλημμένως ότι η καπηλεία των προσπαθειών άλλων ανθρώπων πέραν από αδίκημα είναι επικίνδυνη πρακτική, την οποία με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι εξακολουθείτε να υιοθετείται . Και τούτο διότι προσπαθήσατε να παρουσιάσετε έργα ενταγμένα η υπό ένταξη, ως δική σας πρωτοβουλία. Δυστυχώς όμως για σας τα γεγονότα που έχουν καταγραφεί στα επίσημα πρακτικά του Δήμου σας διαψεύδουν πανηγυρικά .
Γιατί κ. Δήμαρχε δεν αναφέρεται ότι η πρωτοβουλία για την ένταξη των τριών έργων (ΔΕ Αμφίκλειας -ΔΕ. Ελάτειας-ΔΕ. Τιθορέας) στο Π.Α.Α(Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας) 2007-2013 ανήκει στην παράταξη μας που πραγματοποιήθηκε με την κατάθεση πρότασης προ ημερησίας διάταξης στην τακτική συνεδρίαση του ΔΣ στις 27.7.2011 ;
Γιατί κ. Δήμαρχε δεν αναφέρεται ότι δυο ήμερες πριν την εκπνοή της προθεσμίας υποβολής προτάσεων προτείνατε μόνον ένα έργο αυτό του Περιβαλλοντικού Κέντρου Αμφίκλειας ,το οποίο από την πρώτη στιγμή εμείς στηρίξαμε, αλλά ταυτόχρονα απαιτήσαμε και τελικά ευτυχώς επιτύχαμε την προώθηση και των δυο άλλων έργων , για να μην αποκλειστούν οι άλλες δυο περιοχές ;
Γιατί κ. Δήμαρχε δεν ενημερώνετε τους Δημότες μας ότι, επί τρεις μήνες μας διαβεβαιώνατε εσείς και οι σύμβουλοι σας ,ότι οι φάκελοι των ανωτέρω έργων είναι πλήρεις .
Γιατί κ. Δήμαρχε δεν ενημερώνετε τους δημότες μας ότι, μετά από συχνές και επίμονες ερωτήσεις και παρεμβάσεις της παράταξης μας στο ΔΣ αποκαλύφθηκε ότι οι φάκελοι των έργων ήταν ελλιπείς, ενώ για δυο εξ αυτών ( ΔΕ Ελάτειας& ΔΕ Τιθορέας) δεν είχατε κάνει ΚΑΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ και από ότι φάνηκε δεν είχατε καμία πρόθεση να κάνετε.
Είναι πράγματι εύλογο το ερώτημα που προκύπτει . Κατανοεί άραγε ο κ. Δήμαρχος σε ποια θέση βρίσκεται και ποιος πραγματικά χρήζει προστασίας . Είναι γεγονός πως όχι.
Είναι τεράστια προσβολή προς τους ανέργους και δοκιμαζόμενους δημότες μας κ. Δήμαρχε , προσπαθώντας να αποφύγετε τις βαριές ευθύνες σας να τους λέτε ότι, για την απώλεια των θέσεων εργασίας θα τους ενημερώσετε σε επόμενο στάδιο!!!!. Μπορεί πράγματι να είναι πολύ δύσκολο να βρείτε κάποια δικαιολογία για την απαράδεκτη και συνεχιζόμενη ανεπάρκεια σας. Όμως σε τέτοιες περιπτώσεις είναι απείρως ποιο αξιοπρεπές, να αναλάβετε τις ευθύνες σας και να ζητήσετε συγγνώμη από τους δημότες μας .
Εάν κ. Δήμαρχε μετά από όλα αυτά και πολλά άλλα προφανώς, πιστεύετε ότι εγώ είμαι απών από τα τεκταινόμενα του Δήμου ,τότε εσείς δεν ήρθατε και δεν περάσατε ποτέ από τον Δήμο Αμφίκλειας –Ελάτειας .
Για την Δημιουργία –Προοπτική-Ανάπτυξη
Ιωάννης Γρίβας
http://e-tithorea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου