Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Πέμπτη 28 Μαρτίου σήμερα.....

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Λειτουργεί και πάλι θερινός κινηματογράφος στην Κάτω Τιθορέα

Φέτος, ο σύλλογος Φιλοποίμην Φίνος, μέσα από μια πραγματικά γενναία προσπάθεια αναβίωσε το θεσμό του Θερινού Κινηματογράφου στην Κ. Τιθορεα, αφού ζήτησε και του παραχωρήθηκε ο χώρος από την οικογένεια Καρανάσιου.

Με εισιτήριο μόλις 1 ευρώ και δυνατότητα να αγοράσεις κάτι να πιεις, αφού στο χώρο λειτουργεί μπαρ, ακόμα και να φας(οι εθελοντές ψήνουν σουβλάκια ) αποτελεί ίσως την καλύτερη πρόταση ψυχαγωγίας γι’ αυτό το καλοκαίρι.

Ο χώρος ειδυλλιακός. Στην είσοδο υπάρχει φωτογραφικό αρχείο του αείμνηστου ‘’Φιλοποίμενα’’ με γνωστούς πρωταγωνιστές της εποχής. Προχωρώντας, το μάτι σου αιχμαλωτιζεται στην γιγαντια λευκη πλακα, οπου πανω της προβάλλονται οι ταινιες. Καρεκλες τοποθετημενες ομορφα στο χωρο και διασπαρτα μικρα τραπεζακια καφενειου, σου αφήνουν την αισθηση μιας βουτιας στο χθες. Η αισθηση αυτή ενισχύεται με την εντονη παρουσια στην οθονη, της Καρεζη, του Βουτσα, της Αλικης.



Η προσπαθεια του συλλογου γιγαντια, ολοι δουλευουν σαν καλοκουρδισμενη μηχανη, οι εθελοντες προθυμοι να σε εξυπηρετησουν, ότι στερουνται από επαγγελματισμο το αναπληρωνουν με πολύ ενθουσιαμο και σκληρη δουλεια.

Ως θεατης εντυπωσιαστηκα. Περασα ένα υπεροχο βραδυ ομορφα, αλλα και οικονομικα.

Αλλα ως μητερα. Ως γονιος, νιωθω ευγνωμοσυνη, γιατι τα παιδια μου μεσα από τον εθελοντισμο, εκτος ότι διασκεδαζουν, συσπειρώνονται, μαθαινουν να προσφερουν στο συνολο, αναλαμβανουν υποχρεωσεις και γινονται μελη ενεργα μια ευρύτερης κοινωνικής ομάδας.

Κάθε βράδυ, στις 9:30 από Παρασκευη εως Κυριακη, ανθρωποι κάθε ηλικιας κατηφοριζουν για τον κινηματογραφο. Οι ηλικιωμενοι αναπολουν μεσα απ’ τις ταινιες του Φινου τη νιοτη τους. Τα παιδια γνωριζουν έναν κοσμο που αγνοούσαν.

Συγχαρητηρια στο συλλογο ‘’Φιλοποιμην Φινος’’ !

Συγχαρητηρια και στους εθελοντες!

Παπανικολάου- Χήνα Γιωτα
lamiareport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου