Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Σήμερα Παρασκευή, 19 Απριλίου, η Εκκλησία γιορτάζει τον Ακάθιστο ύμνο......

Πέμπτη 12 Απριλίου 2012

"Εμείς τα παιδιά απαιτούμε την Ελλάδα ζωντανή"


Η νέα γενιά βλέπει, αντιλαμβάνεται, κρίνει. Διαβάστε την επιστολή - κραυγή προς τους Έλληνες πολιτικούς, γραμμένη από το χέρι μίας 15χρονης μαθήτριας

Την απογοήτευσή της για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα και τον φόβο της για το αύριο εκφράζει με επιστολή της στον "Ελεύθερο Τύπο" μία 15χρονη μαθήτρια.
Μετά από προτροπή του φιλολόγου της, η Μαρία αποφάσισε να απευθυνθεί με αυτόν τον τρόπο στους Έλληνες πολιτικούς, κρούοντας το καμπανάκι του κινδύνου για τις θέσεις τους και τις συνέπειες των πράξεων και επιλογών τους.
"Όποιος δεν νοιάζεται για την Ελλάδα, δεν νοιάζεται για τα παιδιά του. Κι αυτό το λέω εγώ, ένα παιδί που βλέπει, αντιλαμβάνεται, κρίνει και γίνεται σκληρό... νωρίτερα από όσο θα έπρεπε"...
Στην αρχή της επιστολής της η 15χρονη μαθήτρια λέει, πως αντί σε μία δημοκρατική χώρα όπως είναι η Ελλάδα θα έπρεπε να υπήρχαν άνθρωποι που θα στήριζαν τον λαό και θα ενδιαφέρονταν για το καλό του.
"Καθημερινά, βλέπουμε τη χώρα μας αλλά και τους συνανθρώπους μας να καταρρέουν, ξεχνάμε ότι είμαστε άνθρωποι και καταλήγουμε απάνθρωποι, πασχίζοντας μόνο για το προσωπικό μας συμφέρον.
Μήπως θα έπρεπε να σκεφτούμε πιο καλά τις επιλογές μας; Μήπως θα έπρεπε να σκεφτούμε το μέλλον μας και το κοινό καλό ή απλώς προτιμάμε, να αφήσουμε μία χώρα με ιστορία και πολιτισμό να χαθεί εξαιτίας μίας περαστικής αλλά ταυτόχρονα μίας δύσκολης κρίσης", διερωτάται.
"Ίσως είναι η ώρα να πάρουμε το αίμα μας πίσω"
"Εδώ θα δείξουμε την αξία μας ως άνθρωποι και τη φιλοπατρία μας ως λαός και ως έθνος. Έχοντας στο μυαλό μας τις αρετές των προγόνων μας, αλλά και την απαράμιλλη και ανυπολόγιστης αξίας ιστορία μας. Χωρίς να ξεχνάμε ότι είμαστε Έλληνες, δεν πρέπει να αφήσουμε σε κανέναν να αλλοιώσει αυτόν τον τόπο που λέγεται Ελλάδα. Οφείλουμε και έχουμε την υποχρέωση, να υπερασπιζόμαστε την πατρίδα μας και τα δικαιώματα που έχουμε ως πολίτες. Πρέπει κάποτε να πάρουμε σοβαρά τα προβλήματα που δημιουργούνται και μας επιβάλλονται. Επιτέλους, ας γίνει αντιληπτό ότι δεν είναι καλοδεχούμενα!"
"Ο ελληνικός λαός έχει υποστεί πολλά δεινά. Σήμερα, βιώνουμε εμείς οι εκσυγχρονισμένοι πια άνθρωποι την εξέλιξη και την τεχνολογία, και δεν μπορούμε να βρούμε λύση σε ένα από τα προβλήματα που μας ταλαιπωρούν; Κατά τα άλλα, ονομαζόμαστε έλλογα όντα και υπερηφανευόμαστε για την προσωπική μας ιδεολογία. Αν πιστεύαμε πραγματικά στη χώρα μας θα καταφέρναμε να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε; Κάποιοι επωφελήθηκαν από αυτόν τον 'ύπνο' μας. Ίσως είναι η ώρα, να πάρουμε το αίμα μας πίσω".
Φτάνει πια η υποκρισία του 'πατριώτη'
"Όποιος θέλει να λέγεται 'πατριώτης', ας σκεφτεί ότι έχει μία πατρίδα που γονατίζει από σκάνδαλα, λιτότητα περικοπές, ανεργία και ΤΩΡΑ τον χρειάζεται.
Έχει σκεφτεί κανείς τη νέα γενιά; Γιατί νομίζω πως όποιος δεν νοιάζεται για την πατρίδα του ούτε για τα παιδιά του νοιάζεται. Κι αυτό το λέω εγώ, ένα παιδί που βλέπει, αντιλαμβάνεται, κρίνει και γίνεται σκληρό... νωρίτερα από όσο θα έπρεπε.
Με απόλυτο σεβασμό στο πρόσωπο των υπουργών και των άλλων ανώτατων αρχόντων, έχω να τους πω, πως οι θέσεις που κατέχουν δεν είναι ιδιωτικές αλλά δημόσιες και πως αλλάζουν. Θα έπρεπε να αφήσουν στην άκρη τον κακό 'εγωισμό', έχοντας στο μυαλό τους το μέλλον, αλλά και το κακό όνομα που κάποιοι από αυτούς αφήνουν".
"Ο πόνος του παρόντος θα προκαλέσει την οργή του μέλλοντος"
"Σε μας τα παιδιά, κάποια στιγμή θα πέσουν στα χέρια και στα στόματά μας τα αποτελέσματα των εξελίξεων. Είμαστε υποχρεωμένοι να καταδικαζόμαστε εμείς για ένα αβέβαιο μέλλον και οι γονείς μας για ένα τόσο επώδυνο παρόν; Ακούστε με... Με σεβασμό και ταπεινότητα σας λέω, ότι ο πόνος του παρόντος θα προκαλέσει την οργή του μέλλοντος!
Αν λοιπόν τα μέτρα που ΤΩΡΑ λαμβάνονται και αυτόματα νομιμοποιούνται αλλά και μπαίνουν σε λειτουργία δεν μας ενοχλούν και τα αποδεχόμαστε χωρίς δεύτερη σκέψη, τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας... που δεν είναι άλλη, από την θέλοντας και μη ολοκληρωτική καταστροφή της Ελλάδας μας.
Κι αν ακόμα κι έναν 'άρχοντα' πονέσει η αλήθεια, τότε ελπίζω να μετανιώσει και να καταλάβει τις πράξεις του. Κάτι είναι κι αυτό...
Εμείς τα παιδιά απαιτούμε την Ελλάδα ζωντανή... γι' αυτό και περιμένουμε...", καταλήγει.
http://polydrososparnassou.blogspot.com/
Πηγή : http://news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου