Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Παρασκευή 29 Μαρτίου σήμερα..... Β Χαιρετισμοί της Παναγίας....

Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Διέγραψαν όλη την οργάνωση του ΚΚΕ στην Κόνιτσα,γιατί στηρίζει τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ

Σε μια πρωτοφανή κίνηση προχώρησε η Νομαρχιακή Επιτροπή Ιωαννίνων του ΚΚΕ....
η οποία διέγραψε όλα τα μέλη(πλην ενός)  της κομματικής οργάνωσης του ΚΚΕ στην Κόνιτσα,μιας και υποστήριζαν πως θα πρέπει να στηριχθεί ως υποψήφιος δήμαρχος Κόνιτσας οΣταύρος Κυρτσόγλου,ο οποίος θα στηριχθεί και από τον ΣΥΡΙΖΑ!!!
http://epirusgate.blogspot.se/

2 σχόλια:

  1. Το έχουν διαψευσει απο το ΚΚΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ...ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ19 Φεβρουαρίου 2014 στις 11:32 μ.μ.

    Το ΚΚΕ και η επανάσταση της σοκολάτας













    Δεν χρειάζεται ούτε να καταναλώσετε φαιά ουσία, ούτε να βγάλετε τα μάτια σας με τον Μαρξ, ούτε να χάσετε την ώρα σας με τα αισθησιακά βίντεο της ΚΝΕ. Η κυβέρνηση της Αριστεράς θα είναι κυβέρνηση του κεφαλαίου - τελεία και παύλα. Το γιατί θα το δείτε αν εφαρμόσετε τον Κανόνα Κουτσούμπα, που διατυπώθηκε την Κυριακή: Η κυβέρνηση είναι όργανο εξουσίας και όσο η εξουσία -τα εργαλεία της οικονομίας- είναι στα χέρια της αστικής τάξης των μονοπωλίων, τότε και η κυβέρνηση θα είναι όργανό της.

    Στα χέρια της αστικής τάξης είναι βέβαια τα μέσα παραγωγής, αλλά αν ο ιδρυτής του Κανόνα προτιμά τα εργαλεία της οικονομίας, αυτό είναι λεπτομέρεια. Το θεμελιακό που προκύπτει από την εφαρμογή του Κανόνα είναι άλλο. Μπορεί πρωθυπουργός μιας κυβέρνησης να είναι ο Σαμαράς - αυτή θα είναι όργανο της αστικής τάξης. Μπορεί να είναι ο Μιχαλολιάκος - πάλι όργανο της αστικής τάξης θα είναι. Μπορεί να είναι και ο Τσίπρας - ένα και το αυτό. Όσο τα "εργαλεία της οικονομίας" θα βρίσκονται στα χέρια της αστικής τάξης, οποιαδήποτε κυβέρνηση θα είναι όργανο. Της αστικής τάξης.

    Προφανώς και, σύμφωνα με τον Κανόνα, μια κυβέρνηση του ΚΚΕ θα είναι κι αυτή όργανο της αστικής τάξης μέχρι να αποσπάσει τα εργαλεία της οικονομίας. Παραμένουν όμως αδιευκρίνιστα ορισμένα κρίσιμα ζητήματα: Θα παραμείνει όργανο μέχρι να πάρει όλα τα εργαλεία; Για πόσο καιρό; Και τι γίνεται σε περιπτώσεις όπως της Βολιβίας, για παράδειγμα, της Βενεζουέλας, ή της Κούβας, που πολλά εργαλεία ανήκουν -ή ακόμα χειρότερα επιστρέφονται- στην αστική τάξη; Είναι οι κυβερνήσεις εκεί όργανα της αστικής τάξης; Έχουμε ακόμα και στην Κούβα επιστροφή σε καθεστώς οργάνου; Ή δεν εφαρμόζουμε σωστά τον Κανόνα;

    Χρήσιμο θα ήταν συνεπώς να υπάρξει ένας οδηγός χρήσης του Κανόνα. Διότι αλλιώς υπάρχει ο κίνδυνος να θεωρηθεί ότι ισχύει ακόμα ο Κανόνας του Λένιν, σύμφωνα με τον οποίο μπορεί στην πολιτική εξουσία να βρεθεί μια τάξη, ενώ τα εργαλεία να τα κατέχει μια άλλη. Και τότε όλα κρίνονται από μια σκληρή αναμέτρηση και είναι -κατά τον Λένιν- "άθλιος οπορτουνιστής" όποιος παρακολουθεί τη μάχη εκ του ασφαλούς, καταγγέλλοντας ότι ΘΑ προδώσουν εκείνοι που τη δίνουν. Και κηρύσσοντας την επανάσταση της σοκολάτας, θα προσθέταμε...

    ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΡΤΕΡΟΣ στο left.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή