1) Σε Δ.Σ. η κα Δήμαρχος μας ενημέρωσε ότι το έργο θεωρήθηκε ημιτελές από το χρηματοδοτικό πρόγραμμα στο οποίο ήταν ενταγμένο. Μάλιστα ανέφερε ότι θα εκπονηθεί μελέτη για τις υπολοιπόμενες εργασίες (ακριβώς όπως το είχα προβλέψει σε παλαιότερη ανάρτησή μου για το εν λόγω έργο) προκειμένου ο Δήμος να υποβάλει πρόταση για χρηματοδότηση των υπολοιπόμενων εργασιών.
Ερώτηση προς την κα Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Θωμά Κοντούνη:
Ποιοι οι λόγοι που δεν εκτελέστηκαν όλες οι εργασίες και το έργο δεν ολοκληρώθηκε ?
Εμείς οι δημότες δικαιούμαστε την απάντηση που εσείς οφείλεται να δώσετε.
2) Στην με αριθ. 64/20-04-2026 (ΑΔΑ : 9ΕΦΣΩΨΚ-Χ14) απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής διαβάσαμε ότι εγκρίθηκε ΟΜΟΦΩΝΑ ο 2ος Ανακεφαλαιωτικός Πίνακας Εργασιών (Α.Π.Ε.) του έργου.
Ας δούμε τι γίνεται με τα οικονομικά στοιχεία του 2ου Α.Π.Ε. που ψήφισαν :
Στην σύμβαση του έργου η δαπάνη αναθεώρησης ήταν 3.235,69 €
Στον 1ο Α.Π.Ε. του έργου η δαπάνη αναθεώρησης ήταν 3.235,69 €
Στον 2ο Α.Π.Ε. του έργου η δαπάνη αναθεώρησης έγινε 82.090,06 €!!
Το αποτέλεσμα αυτής της αύξησης της αναθεώρησης :
ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ κατά 68.727,54 €
Το ποσό της αναθεώρησης στα δημόσια έργα είναι χρήματα που καλύπτουν τυχόν αυξήσεις στις τιμές αγοράς (υλικών, καυσίμων, ημερομίσθια) σε σχέση με τις τιμές που ίσχυαν κατά την δημοπράτηση. Υπολογίζονται ανά τρίμηνο από την δημοπράτηση έως την περαίωση του έργου. Θυμάστε που γράφω και τονίζω συνέχεια για τις παρατάσεις των έργων που δίνει η Δημοτική Αρχή «χωρίς υπαιτιότητα του εργολάβου» ? Νομίζω ότι όλοι καταλαβαίνουμε πως συνδέονται με τις αναθεωρήσεις… Ο εργολάβος παίρνει παράταση του έργου «χωρίς υπαιτιότητά του» και άρα εγείρεται το δικαιώμα του για αναθεώρηση ΚΑΙ στο χρονικό διάστημα της παράτασης…. ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΗΣ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΕ ΕΡΓΑΣΙΕΣ.
Ερωτήσεις και προτάσεις προς την κα Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Θωμά Κοντούνη :
Ήλεγξε κάποιος από τα υπηρεσιακά και επιστημονικά σας στελέχη την ορθότητα των πινάκων αναθεώρησης από τους οποίους να προκύπτει το ποσό των 82.090,06 € ? Σας προτείνω να τους ελέγξετε πριν προβείτε στην πληρωμή. Δεν είναι κακό ένας δεύτερος έλεγχος . Άνθρωποι είμαστε, μπορεί να μας ξεφύγουν αριθμοί…
Το ποσό των 68.727,54 € θα βαρύνει τις τσέπες μας είτε πληρωθεί από τον κουμπαρά του Δήμου είτε πληρωθεί από το χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Γι’ αυτό οφείλετε απαντήσεις ,αφού διαχειρίζεστε χρήμα που είναι του Ελληνικού λαού. Οι δημότες όταν πήγαιναν στην κάλπη το 2023 για να ψηφίσουν είμαι σίγουρη ότι πίστευαν ότι θα ασκήσετε χρηστή και έντιμη διοίκηση .
Ασκείτε?????
Περιμένουμε τις διευκρινήσεις σας….
Περιμένουμε τις αποδείξεις σας…
Περιμένουμε την επίδειξη σεβασμού στις τσέπες μας….
Σε φωτο παραθέτω σελίδες από την 64/20-04-2026 απόφαση της Δημοτικής
Επιτροπής από την οποία άντλησα τα παραπάνω στοιχεία.
Άννα Νικολάου
Πολιτικός Μηχανικός




Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων του Πολύδροσος Παρνασσού.
Το περιεχόμενο (κείμενο & φωτογραφίες) προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα. Κάθε αναδημοσίευση ή χρήση χωρίς άδεια απαγορεύεται. ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΣ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ
Διατηρήστε τα σχόλιά σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο ή προσβολές θα διαγράφονται.
Παρακαλούμε, διαβάστε την Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων πριν σχολιάσετε. Να αποφεύγετε να γράφετε ανώνυμα. Όλα τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν.