Δημοτικό Συμβούλιο Λογοδοσίας 6/3/2026
Παρακολούθησα με μεγάλη προσοχή τις απαντήσεις της κας Δημάρχου στις ερωτήσεις που έθεσε η Δημοτική σύμβουλος της μειοψηφίας κα Μίνα Σταύρου σχετικά με το έργο «Ανάπλασης της κεντρικής πλατείας Ελάτειας»......
Ας δούμε τι είπε η κα Δήμαρχος και ας θέσουμε κι εμείς κάποιες ερωτήσεις:
1) Είπε ότι είχαν ελέγξει τη μελέτη και δεν είχαν αντιληφθεί το μεγάλο μέγεθος των παρτεριών που υπήρχαν στη μελέτη.
Σχόλιο: Κα Δήμαρχε, στη μελέτη του 2009 που δημοπρατήσατε, δεν υπήρχαν παρτέρια. Τα εν λόγω παρτέρια ΕΣΕΙΣ τα κατασκευάσατε. Στο τέλος, καταλήξατε, με τους «άριστους χειρισμούς σας», να κατασκευάσετε μία πλατεία που δεν είχε καμία σχέση με αυτή που δημοπρατήσατε. Θεωρείτε ότι για αυτή την εξέλιξη, έχετε εσείς, ή και κάποιος άλλος από τους συνεργάτες σας, ευθύνη; Είναι αυτός ο τρόπος που υλοποιούνται τέτοιου είδους έργα; Ή μήπως και αυτό ΑΚΟΜΑ δεν το έχετε «αντιληφθεί» ?
2) Είπε ότι η μελέτη ήταν παλιά και, επειδή έχουν αλλάξει οι αρχιτεκτονικές τάσεις, η δημοτική αρχή εναρμόνισε τα υλικά με τις νέες τάσεις.
Σχόλιο: Κα Δήμαρχε, οι πλάκες Πηλίου, που βάζετε, εναρμονίζονται με τις νέες αρχιτεκτονικές τάσεις ???? Δεν νομίζετε ότι αυτή η εξήγηση είναι και πολύ απλοϊκή και πολύ… αστεία ? Έχετε την εντύπωση ότι οι Δραχμαναίοι δεν είναι νοήμονες κι ό,τι μπορείτε να «τους δουλεύετε ψιλό γαζί» ? Αποτελούν στοιχείο «νέων αρχιτεκτονικών τάσεων» οι πλάκες Πηλίου με τις οποίες είναι στρωμένες όλες οι αυλές και τα πεζοδρόμια ΕΔΩ ΚΑΙ 40 ΧΡΟΝΙΑ ?
Αλλά και αν ακόμα δεν ήταν του γούστου σας τα υλικά και το σχέδιο που είχε η μελέτη του 2009, ποιος σας εμπόδισε να φτιάξετε ΕΣΕΙΣ μελέτη πριν τη δημοπράτηση του έργου, συμπεριλαμβάνοντας και τις «νέες αρχιτεκτονικές τάσεις» (σας) ?
3) Είπε ότι δεν έδωσε τα σχετικά έγγραφα που ζήτησε η αντιπολίτευση γιατί ήθελαν να μην υπάρξει παρέμβαση στο Ελεγκτικό Συνέδριο.
Σχόλιο: Κα Δήμαρχε, «φόβο» για παρέμβαση έχει κάποιος που προσπαθεί να «κρύψει» κάτι και ανησυχεί μήπως τυχόν και μία παρέμβαση το αποκαλύψει. Εάν όλα είναι νόμιμα και έχουν κατατεθεί τα έγγραφα που το επιβεβαιώνουν, ποιος ο λόγος του «φόβου» της παρέμβασης; Καλοδεχούμενη θα ήταν, διότι «δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα», έτσι θα έπρεπε να απαντήσετε. ΑΝ ΟΜΩΣ, δεν είχατε καταθέσει όλα τα έγγραφα στο Ελεγκτικό Συνέδριο, τότε και μόνον τότε έχει νόημα ο «φόβος» που νοιώθατε για το ενδεχόμενο να υπάρξει παρέμβαση που θα ανέτρεπε το αποτέλεσμα. ΑΝ όλα ήταν νόμιμα, και παρέμβαση να γινόταν δεν θα άλλαζε το αποτέλεσμα. Επομένως; Τι να υποθέσουμε; Μήπως υπάρχει κάτι που δεν μας το λέτε;
4) Είπε ότι κάποιος έχει καταγγείλει το έργο, είναι γνωστός και δεν κρύβεται.
Σχόλιο: Το ζήτημα αυτό, που εξελίχθηκε με τρόπο που και την Ελάτεια προσβάλλει και το δημόσιο χρήμα κατασπαταλά, έχει επανειλημμένως αναδειχθεί και προβληθεί, λεπτομερώς, ΕΠΩΝΥΜΩΣ και ΕΝΤΙΜΩΣ. Αντίθετα με άλλους, που ανωνύμως ενεργούν ενίοτε και εκτός ορίων νομιμότητας (απειλές). Θα ήταν μεγάλη η χαρά μας αν το ίδιο έπραττε και η διοικούσα πλευρά η οποία φαίνεται να αποφεύγει τη λεπτομερή και ειλικρινή ενημέρωση και τις εξηγήσεις για την εξέλιξη της υπόθεσης. Οι άνθρωποι που πιστεύουν στις δημοκρατικές αξίες, ούτε τον λαό έχουν να φοβούνται, ούτε την αλήθεια.
Ο στόχος αυτών που αγαπούν το χωριό είναι να γίνει μια όμορφη και λειτουργική πλατεία. Τα τεράστια παρτέρια ήταν μη λειτουργικά και αφαιρούσαν από το χώρο το ρόλο μιας (κεντρικής) πλατείας. Η πίεση των Δραχμαναίων κατάφερε, ευτυχώς, να σας υποχρεώσει να τα κατεδαφίσετε.
Κα Δήμαρχε σχετικά με την αναφορά σας σε κάποια καταγγελία, από εντιμότητα και μόνο, θα πρέπει να τη δημοσιοποιήσετε, αν έχετε βέβαια κάτι τέτοιο στα χέρια σας. Διότι ενδιαφέρει όλο το χωριό και τον Δήμο στο σύνολό του. ΑΝ δεν έχετε τέτοια καταγγελία, πάλι για λόγους εντιμότητας θα πρέπει να ανακαλέσετε ό,τι είπατε για το θέμα αυτό, καθότι δεν συνιστά «έντιμο μέσο» στην άσκηση δημόσιων καθηκόντων και μάλιστα τόσο σοβαρών.
5) Είπε ότι αφού από το σπάσιμο των παρτεριών δεν υπάρχει οικονομική επιβάρυνση του Δήμου και η χρηματοδότηση είναι από την Περιφέρεια, πήραν την απόφαση να τα σπάσουν.
Σχόλιο: Κα Δήμαρχε, τα χρήματα που δίνει η Περιφέρεια για αυτό το έργο είναι χρήματα του Ελληνικού λαού. Όποιος και να τα δίνει, αν χρησιμοποιούνται «στα κουτουρού» και «κατά το δοκούν», συνιστά κατασπατάληση δημοσίου χρήματος, και θα πρέπει να σας αφορά γιατί ο ρόλος σας είναι, μεταξύ των άλλων, και να προστατεύετε (ΕΣΕΙΣ, εκ της θέσεως και του ρόλου σας) το δημόσιο χρήμα.
Στην προκειμένη περίπτωση, έπρεπε να ακολουθήσετε το σχέδιο της πλατείας που δημοπρατήσατε και να μην κατασκευάσετε αυτά τα παρτέρια που δεν υπήρχαν στη μελέτη και που στη συνέχεια αναγκαστήκατε να κατεδαφίσετε.
Και βέβαια, θα είχε ενδιαφέρον να μας ενημερώσετε και για το κόστος όλης αυτής της διαχείρισης που κάνατε.
Η κα Δήμαρχος είπε ότι το Πάσχα η πλατεία θα είναι λειτουργική. Αυτό εύχονται και όλοι οι συμπολίτες μου, που από τη μια αγωνιούν, από την άλλη κουνάνε το κεφάλι με απόγνωση διότι μια χαρά καταλαβαίνουν τι συμβαίνει. Θα περιμένουμε όλοι το αποτέλεσμα γιατί θεωρούμε ότι ΝΑΙ, η Ελάτεια αξίζει τα καλύτερα!!
Κλείνοντας θέλω να πω και τούτο, ότι:
Η ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟ ΗΘΙΚΟ ΠΑΡΑΠΤΩΜΑ.
Η ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟ ΝΟΜΙΚΟ ΠΑΡΑΠΤΩΜΑ.
Υ.Γ. 1 Η φωτό είναι από την πλατεία Καλαμάτας
Υ..Γ. 2 Σε σχόλιο σας δίνω τον σύνδεσμο της συνεδρίασης του Δ.Σ. στις 6/3/2026
https://www.youtube.com/live/
Άννα Νικολάου
Πολιτικός Μηχανικός

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων του Πολύδροσος Παρνασσού.
Το περιεχόμενο (κείμενο & φωτογραφίες) προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα. Κάθε αναδημοσίευση ή χρήση χωρίς άδεια απαγορεύεται. ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΣ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ
Διατηρήστε τα σχόλιά σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο ή προσβολές θα διαγράφονται.
Παρακαλούμε, διαβάστε την Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων πριν σχολιάσετε. Να αποφεύγετε να γράφετε ανώνυμα. Όλα τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν.