Ημερομηνία

Translate

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

.... Σήμερα Παρασκευή 4 Ιουλίου.....

MARKET IN - ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΣ- ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ - Για φθηνές αγορές

Παρασκευή 4 Ιουλίου 2025

Η Δημόσια Βιβλιοθήκη Δελφών στο Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ» με μία σειρά βιωματικών εργαστηρίων

Η Δημόσια Βιβλιοθήκη Δελφών, σε συνεργασία με το Δίκτυο Δελφών, συμμετέχει ενεργά στο Φεστιβάλ Δελφών «Το Λάλον Ύδωρ», με μια σειρά βιωματικών εργαστηρίων που ενώνουν την τέχνη με την πολιτιστική ταυτότητα του τόπου.....

Τα εργαστήρια απευθύνονται σε ενήλικες και εφήβους από 12 ετών, δηλώνοντας συμμετοχή σε όποιο-α επιθυμούν, παρακολουθώντας από κοντά την ανάδειξη-αναβίωση παραδοσιακών τεχνών της Φωκίδας, συνδημιουργώντας και αποτελώντας μέρος μίας ιδιαίτερης σύνδεσης με την τοπική ιστορία.

 

·         Εργαστήριο Δέρματος – Άμφισσα

Στην ιστορική συνοικία της Χάρμαινας, γνωστή για τα "ταμπάκικα", το εργαστήριο επικεντρώνεται στις παραδοσιακές τεχνικές επεξεργασίας δέρματος. Οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν από κοντά τη διαδικασία κατασκευής και διακόσμησης δερμάτινων αντικειμένων, τιμώντας μια τέχνη με ιστορία αιώνων.

τόπος: Βυρσοδεψείο Μερινόπουλου, Χάρμαινα

ημέρα: Τετάρτη 10 & Πέμπτη 11 Ιουλίου

ώρες: 10:00 – 12:00

Συμμετοχή: 12–15 άτομα

 

·         Εργαστήριο Παραμυθιού – Δελφοί

Το εργαστήριο παραμυθιού φέρνει στο προσκήνιο την προφορική παράδοση και τη δύναμη της αφήγησης. Με έμπνευση από τους μύθους του Αισώπου και τα ελληνικά λαϊκά παραμύθια, μικροί και μεγάλοι θα ταξιδέψουν στον μαγικό κόσμο της δημιουργικής αφήγησης και της συλλογικής μνήμης.

τόπος: Δημόσια Βιβλιοθήκη Δελφών

ημέρα:  Δευτέρα 15 Ιουλίου

ώρες: 11:00 – 13:00

Συμμετοχή: 12–15 άτομα

 

·         Εργαστήριο Αρχαίας Λύρας – Δελφοί

Ένα σπάνιο μουσικό εργαστήριο που εισάγει τους συμμετέχοντες στην εκμάθηση της αρχαίας ελληνικής λύρας και στη σημασία της στη μουσική εκπαίδευση της Αρχαιότητας. Μέσα από βιωματική διδασκαλία, θα αναδειχθεί η σύνδεση του λόγου με τη μουσική, τόσο στο παρελθόν όσο και σε σύγχρονες μουσικοπαιδαγωγικές προσεγγίσεις.

τόπος: Δημοτικό Σχολείο Δελφών

ημέρα: Δευτέρα 21 Ιουλίου

ώρες: 11:00 – 13:00

Συμμετοχή: 12–15 άτομα

 

·         Εργαστήριο Κεραμικής – Γαλαξίδι

Στο Γαλαξίδι, με την πλούσια ναυτική του παράδοση, οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν κεραμικά αντικείμενα εμπνευσμένα από την ιστορία και την πολιτιστική ταυτότητα του τόπου, πλάθοντας τον πηλό με δημιουργικότητα και γνώση.

τόπος: Εργαστήριο Σκούρτη, Γαλαξείδι

ημέρα: Τετάρτη 30 Ιουλίου

ώρες: 11:00 – 12:00

Συμμετοχή: 12–15 άτομα

 

Όλα τα εργαστήρια πραγματοποιούνται με ελεύθερη συμμετοχή, αλλά απαιτείται προκράτηση θέσης.

Δηλώσεις συμμετοχής:

Email: info@diktyodelphi.gr

Τηλέφωνο: 22650 82617 (ώρες 10:00 – 12:00)

Οι θέσεις είναι περιορισμένες – θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων του Πολύδροσος Παρνασσού.

Διατηρήστε τα σχόλιά σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο ή προσβολές θα διαγράφονται.
Παρακαλούμε, διαβάστε την Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων πριν σχολιάσετε. Να αποφεύγετε να γράφετε ανώνυμα. Όλα τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευθούν.