Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

.... Σήμερα Κυριακή 13 Οκτωβρίου. ....

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024

Νηπιαγωγείο Ελάτειας - Δώσε ένα…βιβλίο και πάρε ένα...!

Την Παρασκευή 11/10/2024 ολοκληρώσαμε το πρόγραμμα Φιλαναγνωσίας με τη δημιουργία της 1ης Ανταλλακτικής βιβλιοθήκης στο Δήμο Αμφίκλειας Ελάτειας....

Ανταλλακτική βιβλιοθήκη: 

Δώσε ένα…βιβλίο και πάρε ένα...!

Στον εξωτερικό χώρο του Κέντρου Κοινότητας Ελάτειας τα παιδιά του Νηπιαγωγείου, στα πλαίσια ευρύτερης δράσης Φιλαναγνωσίας, τοποθέτησαν μια βιβλιοθήκη και τη γέμισαν βιβλία για μικρούς και μεγάλους.

Μια Ανταλλακτική βιβλιοθήκη όπου τοποθετούνται βιβλία που δίνονται δωρεάν.

Δεν χρειάζεται εγγραφή και η ανταλλαγή γίνεται ελεύθερα στα πλαίσια καλής πίστης.

• Άφησε ένα βιβλίο• Πάρε ένα βιβλίο

Οδηγίες χρήσης:

- Άφησε ένα βιβλίο και πάρε ένα «καινούργιο»

Ας δούμε όμως τι είναι η ανταλλακτική βιβλιοθήκη. Η ανταλλακτική βιβλιοθήκη, είναι ένα σημείο ανταλλαγής βιβλίων και ιδεών. Η βιβλιοθήκη είναι ανοιχτή 24 ώρες την ημέρα & 7 ημέρες την εβδομάδα.

Προσκαλούμε τους κατοίκους του Δήμου να συνεχίσουν να υποστηρίζουν την πρωτοβουλία της Βιβλιοθήκης και αν μπορούν να το διατηρούν πάντα γεμάτη. Η ύπαρξή της υπαίθριας βιβλιοθήκης δίνει τη δυνατότητα σε περαστικούς, πολίτες ή επισκέπτες να προσφέρουν ένα βιβλίο (ανεξαρτήτου είδους και θεματολογίας), να δανείζονται κάποιο άλλο, να το επιστρέφουν και πάλι από την αρχή. Αποτελεί μια εναλλακτική προσέγγιση στην παραδοσιακή έννοια της δημόσιας βιβλιοθήκης. Εξελίσσει την κοινωνική αλληλεπίδραση που μπορεί να επιτευχθεί μέσω των βιβλίων.

                                      Νηπιαγωγείο Ελάτειας

Νηπιαγωγείο

Νηπιαγωγείο Ελάτεια


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου