Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

.... Σήμερα, Τετάρτη 16 Οκτωβρίου ....

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024

Πρόγραμμα στέγασης και εργασίας σε Ρομά και ευάλωτες ομάδες πληθυσμού

Υπεβλήθη η πρόταση για τη διαδημοτική συνεργασία των Δήμων Δελφών και Δωρίδος....

 

Υπεβλήθη, χθες Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024, η πρόταση χρηματοδότησης για τη διαδημοτική συνεργασία των Δήμων Δελφών και Δωρίδος, στο πρόγραμμα «Στέγαση και Εργασία για τους Άστεγους ΙΙΙ», μέσω του οποίου θα δοθεί η δυνατότητα παροχής στέγης και εργασίας σε οικογένειες και μέλη αυτών που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στέγασης.

Η εξέλιξη αποτελεί συνέχεια της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δελφών, στη συζήτηση για την εξεύρεση λύσεων στο πρόβλημα των Ρομά της περιοχής της Άμφισσας,  καθώς μεταξύ των δυνητικά δικαιούχων είναι και η συγκεκριμένη ευάλωτη ομάδα πληθυσμού.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Προγράμματος, οι δύο Δήμοι, ως Δικαιούχοι Φορείς, συμπράττουν για τους σκοπούς υλοποίησης του σχεδίου με το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Φθιώτιδας, ο οποίος θα είναι Διαχειριστής Φορέας, συνυποβάλλοντας με αυτόν την αίτηση χρηματοδότησης, καθώς διαθέτει Ειδική Πιστοποίηση Φορέα Παροχής Υπηρεσιών Κοινωνικής Φροντίδας μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα. 

Οι Δήμαρχος Δελφών και Δωρίδος, με την ολοκλήρωση των διαδικασιών και την υποβολή της πρότασης, ευχαρίστησαν για τη συνεργασία τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Φθιώτιδας κ. Λεωνίδα Μίχο. «Η διαδημοτική συνεργασία των δύο Δήμων, εκτός των άλλων, φωτίζει και τη σημασία των συνεργειών, μέσω των οποίων δίνεται η δυνατότητα εξεύρεσης λύσεων σε σειρά ζητημάτων», δηλώνει ο Δήμαρχος Δελφών, κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, ενώ ο Δήμαρχος Δωρίδος, κ. Δημήτρης Γιαννόπουλος, σημειώνει: «Οι δύο Δήμοι αντιλαμβανόμενοι την αξία αλλά και τη δύναμη των κοινών προσπαθειών, λέμε «ναι» στον κοινό βηματισμό, προκειμένου να επουλωθούν «πληγές» σε ένα σημαντικό κοινωνικό ζήτημα που αφορά ευάλωτες κοινωνικές ομάδες».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου