Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

.... Σήμερα, Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου....

Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΠΑΡΑΙΝΕΣΗ προς ΚΑΘΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ ΔΑΔΙΩΤΗ

 Του Θανάση Παπακωνσταντίνου

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΠΑΡΑΙΝΕΣΗ προς ΚΑΘΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ ΔΑΔΙΩΤΗ και κυρίως προς τον ΠΡΟΕΔΡΟ και το ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ της ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ καθώς και τον «ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΔΑΔΙΩΤΩΝ», για επείγουσα ανάληψη πρωτοβουλιών και με την συμβολή ΟΛΩΝ μας, προς αντιμετώπιση των προβλημάτων τού «ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑΤΟΣ ΤΑΣΟΥΛΑΣ & ΠΑΝΟΥ ΠΑΛΑΣΑΝΤΖΑ» που δυστυχώς παραμένουν και διευρύνονται απ` την συνεχιζόμενη αδράνεια των αρμοδίων και παρά την καταγραφή και ανάδειξή τους επανειλημμένα.....

================================================

Αφήσαμε αγαπητοί συμπατριώτες αρκετό χρόνο να παρέλθει , ώσπου να ασχοληθούμε ξανά σήμερα με σοβαρό ζήτημα στο οποίο έχουμε ήδη αναφερθεί δυό- τρεις φορές ως τώρα, αρχής γενομένης προ τριμήνου περίπου.

Περιμέναμε συνειδητά με υπομονή, να τελειώσουν πρώτα ( τα ατέλειωτα …..η αλήθεια είναι!), πανηγύρια , οι κάθε λογής εκδηλώσεις , τα παζάρια , οι χοροί και τα γλέντια, που φέτος ομολογουμένως ήταν περισσότερα από κάθε άλλη χρονιά στον τόπο μας και κυρίως «χορταστικά» θα πρόσθετα , από κάθε άποψη!! Καλά να είμαστε και …. ευχόμαστε συνετότερα ίσως του χρόνου «τα ανάλογα».

Κοντά στις αρχές του Οκτώβρη πιά , καιρός νομίζουμε είναι να ξαναασχοληθούμε με θέματα και προβλήματα που παραμελήσαμε και παραβλέψαμε( αδικαιολογήτως θεωρώ όλον αυτόν τον καιρό ), αλλά κι από χρόνια τα παραμελούμε όπως όλοι μας πλέον ξέρουμε, δίχως δυστυχώς να επιλαμβανόμαστε και να νοιαζόμαστε.

Πολλά είναι αυτά τα θέματα βέβαια , με την σειρά όμως θα τα φέρουμε ξανά στην ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ μήπως και βοηθήσουμε έτσι στην αντιμετώπισή τους και στην αναγκαία επίλυσή τους. Αυτή η προσπάθεια είναι υποχρέωσή μας. Έτσι την βλέπουμε και έτσι την νοιώθουμε τουλάχιστον εμείς.

Χθες Κυριακή έχοντας ευκαιρία ξαναεπισκεφτήκαμε το ακίνητο του «ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑΤΟΣ ΠΑΛΑΣΑΝΤΖA» στην περιοχή Θρακομακεδόνων. Αυτή ήταν η τρίτη κατά σειρά φορά το τελευταίο τρίμηνο. (Υπήρξαν και αρκετές άλλες στο παρελθόν βεβαίως, απ` το 2004 ως και το 2015 , οπότε μάλλον έχουμε την συνολική εικόνα της κατάστασης όλων αυτών των χρόνων κι ως τα σήμερα ).

Θα θυμόσαστε όσοι έχετε το ενδιαφέρον και παρακολουθείτε κατά καιρούς τις αναρτήσεις μας , πως έχουμε αναδείξει σχετικά πρόσφατα σε τρία σημειώματά μας το θέμα τής παντελούς εγκατάλειψης και αυτού τού ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑΤΟΣ και των περιουσιακών του στοιχείων , που φθείρονται και ρημάζουν παρατημένα στην τύχη τους και παραμένοντας αναξιοποίητα για 30 ολόκληρα χρόνια τώρα!!! Τα τελευταία δε 12 απ` αυτά , χωρίς το παραμικρό εντελώς ενδιαφέρον και νοιάξιμο των αρμοδίων ( αλλά και σχεδόν όλων μας θα έλεγα ) για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει όλα αυτά. Ακριβώς την κατάσταση αυτή αναδείξαμε όσο μπορέσαμε τον προηγούμενο καιρό, με περιγραφές αλλά και με τις αδιάψευστες εικόνες που σάς παρουσιάσαμε και όλοι εσείς μάλλον τις είδατε αν κρίνω κι απ` τα πάρα πολλά τηλεφωνήματα και μηνύματα που έλαβα από πολλούς από `σας.

Η ανάδειξη των παραλήψεων και η προτροπή μας για φροντίδα τού κληροδοτήματος , ΔΕΝ στόχευε να αποδώσει ευθύνες( αυτές άλλωστε είναι αυτονόητες και προσωποποιημένες ). Αλλά να ευαισθητοποιήσει και κινητοποιήσει ΟΛΟΥΣ μας, ώστε να συμβάλουμε κατά πως μπορεί ο καθένας, να νοικοκυρευτεί επιτέλους το ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑ. Και η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ του να φροντιστεί, να συντηρηθεί και να αξιοποιηθεί κατά τις επιθυμίες και τις επιταγές τού αείμνηστου ευεργέτη μας ΠΑΝΟΥ ΠΑΛΑΣΑΝΤΖΑ. Δηλαδή για το αυτονόητο μιλήσαμε και ενδιαφερθήκαμε!! Δεν μπορεί να ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ τόσο ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ , ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΙ και ΑΓΝΩΜΟΝΕΣ για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Είναι ανεπίτρεπτο. Τα 30 χρόνια είναι πάρα πολλά για να «αλληλοσυγχωρεθούμε» για την αναξιότητά μας και την ασυνέπειά μας ως προς την υποχρέωση και την ευθύνη που αναλάβαμε ως ΔΑΔΙΩΤΕΣ, έναντι του αείμνηστου ΠΑΛΑΣΑΝΤΖΑ και του ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑΤΟΣ του!!!

Θεωρήσαμε πως τρείς μήνες από τότε που πρωτοδημοσιοποιήσαμε το θέμα με την κατάσταση τού κληροδοτήματος , θα ήταν αρκετοί για να έχουμε ήδη ανταποκριθεί στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις μας. Τουλάχιστον να καθαρίσουμε και να νοικοκυρέψουμε κατ` αρχάς τους οικοπεδικούς χώρους του, που αναντίρρητα παρουσίαζαν εικόνα άθλια-θλιβερή και ντροπιαστική όπως θα είδατε και στις αρκετές φωτογραφίες που είχαμε επανειλημμένα αναρτήσει.

Το συγκεκριμένο ακίνητο μάλιστα στους Θρακομακεδόνες , αποτελούσε και συνεχίζει να αποτελεί, εκτός από διαρκή εστία υγειονομικού κινδύνου (στην κατάσταση που βρίσκεται) και βεβαίως άθλιας αισθητικής εικόνα, επιβαρυντική για την ευρύτερη γειτονιά. Επιπλέον και σοβαρότατο υπαρκτό ασφαλώς κίνδυνο για εκδήλωση πυρκαγιάς και παράγοντα «υποβοήθησης» τής διάδοσή της, αφού το ακίνητο βρίσκεται όπως και σάς δείξαμε φωτογραφικά , εντός πευκόφυτης και κατάφυτης περιοχής ιδιαίτερης οικονομικής και αισθητικής αξίας. Γεμάτο εύφλεκτη υλη , απεριποίητα δέντρα , βρωμιές , ξερόχορτα , πευκοβελόνες και κάθε είδους ξενόφερτου υλικού και πράγματος που αυθαίρετα «φιλοξενείται» εντός του χώρου τού οικοπέδου τού κληροδοτήματος και εν αγνοία μας προφανώς!! Κατάσταση απερίγραπτη δηλαδή….

Όταν εμείς ως Δήμος, καλούμε σε συμμόρφωση τους Δημότες και ετεροδημότες μας και απειλούμε με μεγάλα πρόστιμα για ακαθάριστα και ρυπαρά οικόπεδα κλπ, πως μπορούμε ταυτόχρονα να παραβλέπουμε και να αδιαφορούμε για τις δικές μας Δημοτικές ανάλογες μείζονες υποχρεώσεις σε Δημοτικής Ιδιοκτησίας περιουσιακά στοιχειά, όπως για παράδειγμα το συγκεκριμένο?? Δεν αποτελεί κάτι τέτοιο σοβαρή και ίσως και επικίνδυνη παράλειψη καθήκοντος?? Πρώτα και καλύτερα οι Θεσμοί και οι Αρχές ΠΡΕΠΕΙ να αποδεικνύουν συμμόρφωση σε Νόμους και Κανόνες. Και αποτελώντας έτσι το καλό παράδειγμα , να απαιτούν μετά κι απ` τους πολίτες τους την ανάλογη συμπεριφορά. Έτσι δεν είναι το σωστό και το λογικό???

Στην χθεσινή αυτή επίσκεψη μας στους Θρακομακεδόνες , με απογοήτευση ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΑΜΕ για μιά ακόμα φορά , ότι παρά τις επισημάνσεις μας και την φωτογραφική παρουσίαση και ανάδειξη της άθλιας εικόνας και κατάστασης τού ακινήτου ΠΑΛΑΣΑΝΤΖΑ , δυστυχώς ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΔΕΝ έχει γίνει ως τώρα για τον καθαρισμό και το νοικοκύρεμά του!!! ή μάλλον ΚΑΤΙ ΕΓΙΝΕ για να είμαι ακριβέστερος!! Το ιδιωτικής χρήσεως αυτοκίνητο ( μαζί και ανάμεσα σε πάμπολλα άλλα παρατημένα εδώ κι εκεί υλικά και σαβούρες ) που άγνωστο πώς και προφανώς αυθαιρέτως όπως είπαμε, βρίσκεται εντός τού οικοπέδου Παλασάντζα!!.... αυτή την φορά ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΜΜΕΝΟ ΜΕ ΚΟΥΚΟΥΛΑ!! (όπως θα διαπιστώσετε και στις φωτογραφίες που ακολουθούν). Ιδού λοιπόν η μοναδική οφθαλμοφανής αλλαγή στην συνήθη κάκιστη εικόνα της κατάστασης τού ακινήτου (που σας είχαμε παρουσιάσει τις προάλλες και όλοι σας είδατε ). Κατά τα άλλα , ΟΛΑ ΑΠΑΡΑΛΛΑΚΤΑ!! Σαν να μην πέρασε μιά μέρα!! Ενώ εδώ και τουλάχιστον 12 χρόνια η απαράδεκτη αυτή κατάσταση παραμένει ίδια, ίσως και διαρκώς να χειροτερεύει!! Μέριμνα και Φροντίδα , λέξεις άγνωστες για `μάς. Και ανύπαρκτες οι πράξεις και παρεμβάσεις μας βέβαια!! Αυτοί είμαστε …… τα συμπεράσματα δικά σας.

Το καλοκαίρι τέλειωσε , η αντιπυρική βαίνει κι αυτή στο τέλος της , οι όποιοι κίνδυνοι θεωρητικά ελαχιστοποιούνται , αλλά αυτό δεν είναι λόγος να συνεχίζουμε εμείς να αδιαφορούμε και να αμελούμε!! ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ άμεση παρέμβαση καθαριότητας και ευπρεπισμού τής ιδιοκτησίας αυτής. Κάθε περεταίρω καθυστέρηση και ολιγωρία θα είναι καταδικαστέα και βεβαίως ανεξήγητη λογικά!!

Και πραγματικά απορώ πως ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑΝ μέχρι στιγμής και επιπτώσεις για `μας, οικονομικού και Διοικητικού χαρακτήρα ( από τυχών καταγγελίες γειτόνων που θα είχαν κάθε λόγο να τις κάνουν , ή της κοινότητας Θρακομακεδόνων ή και τού αρμόδιου εκεί Δήμου Αχαρνών), για την μακρόχρονη(τουλάχιστον 12ετή ) ανεπίτρεπτη παραμέληση και την παρεπόμενη σοβαρή επικινδυνότητα λόγω αυτής της πασιφανούς αμέλειας και μη συμμόρφωσής μας.

Εμείς προσωπικά , παρά την ΑΝΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ μαςδιαπιστώνοντας την συνεχιζόμενη παραμέληση απ` την Δημοτική Αρχή, έχουμε πάρει ήδη κάποιες πρωτοβουλίες ( με την ιδιότητα του Δαδιώτη ενδιαφερόμενου και μόνο), για το καθάρισμα και το νοικοκύρεμα τού οικόπεδου. Δεν έχει ιδιαίτερη σημασία μιά αναφορά μας σήμερα σε ποιές , πότε και πώς. Σημασία θα έχει , αν αποδειχτούν χρήσιμες και αποτελεσματικές , ικανές να συμβάλλουν κατά το δυνατόν στον ευπρεπισμό τού περιουσιακού αυτού στοιχείου που μάς κληροδοτήθηκε , με σκοπό να αξιοποιηθεί σωστά και σε ικανοποίηση των εντολών και προβλέψεων τής ΔΙΑΘΗΚΗΣ ΠΑΛΑΣΑΝΤΖΑ .

Γιαυτό, θα ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ σήμερα και θα ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΟΥΜΕ ιδιαιτέρως τον ΠΡΟΕΔΡΟ και το ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ της ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ, όπως επίσης και τον «ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΔΑΔΙΩΤΩΝ της Αθήνας» (αλλά και κάθε Δαδιώτικο σύλλογο ). Λαμβάνοντας σοβαρά υπόψιν τους, ότι αποτελεί και δικό τους απαράγραπτο χρέος η έγνοια και το πρακτικό ενδιαφέρον για την τύχη και την αξιοποίηση του ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑΤΟΣ ( και κυρίως μάλιστα δικό τους , κατόπιν της διαπιστωμένης πλέον ως τώρα ολιγωρίας και αδράνειας του Δήμου ). Να ευαισθητοποιηθούν , να «ανησυχήσουν» και να απατήσουν κι αυτοί (όπως έχουν ηθική υποχρέωση), την ΑΦΥΠΝΙΣΗ επιτέλους των Δημοτικών μας αρμοδίων. Ο αείμνηστος ΠΑΛΑΣΑΝΤΖΑΣ δεν κατέλειπε την μεγάλη περιουσία του στην ανεξέλεγκτη διάθεση και διαχείριση τού εκάστοτε Δημάρχου( Δαδιώτη ή όχι ), ή οποιουδήποτε άλλου αιρετού. Αλλά σε ΟΛΟΥΣ εμάς τους συμπατριώτες του και στην γενέτειρά του Αμφίκλεια την κληροδότησε,! `Εχοντας ασφαλώς επίγνωση της εννοίας και σημασίας της «κοινότητας», που ίσως όμως κάποιοι σήμερα δεν αντιλαμβάνονται επαρκώς πως την αποτελούμε ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΜΑΖΙ κι ΟΧΙ μόνο ΑΥΤΟΙ !!

Έχουμε λοιπόν όλοι μας ως Δαδιώτες , καθήκον και μεγίστη υποχρέωση να διαφυλάξουμε την εντολή του και να αξιοποιήσουμε την περιουσία του για τους σκοπούς που έθεσε και κατά το θέλημά του.

Απευθυνόμαστε με εκτίμηση και σε κάθε Δαδιώτη/σα σήμερα όπου και αν διαμένει , και παρακαλούμε να συμβάλουν κι αυτοί με την προτροπή τους , την γνώμη τους , το ενδιαφέρον τους , τον λόγο τους , την λογική απαίτησή τους για συνεχή και έγκυρη ενημέρωση περί των εξελίξεων στο θέμα αυτό ( όπως και στα άλλα ανάλογα ). Ωστε μαζί όλοι να πετύχουμε αυτό που ταιριάζει, που αρμόζει και το οφείλουμε στην γενναιοδωρία τού αειμνήστου ευεργέτη μας ΠΑΝΟΥ ΠΑΛΑΣΑΝΤΖΑ και της συζύγου του ΤΑΣΟΥΛΑΣ .

Αξιώνοντας απ` τον Δήμο να πάρει άμεσα τις πρωτοβουλίες που απαιτούνται. ΟΧΙ πλέον άλλες περεταίρω επιζήμιες κι αδικαιολόγητες καθυστερήσεις και ''αγνώμονες'' συμπεριφορές. Ας αποδειχτούμε επιτέλους έστω και τώρα αποτελεσματικοί και ευγνώμονες. Αυτό οφείλουμε στους ευεργέτες μας. Αυτή είναι η μεγάλη μας υποχρέωση και πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα.

Δεν ξέρω αν κάποιος Αντιδήμαρχος ή εντεταλμένος σύμβουλος έχει αρμοδιότητες να ασχολείται έστω υποτυπωδώς με τα περιουσιακά τού Δήμου και των Κληροδοτημάτων.

Ας αφυπνιστεί κι ας ανασκουμπωθεί λοιπόν όποιος κι αν είναι αυτός ( και αν βέβαια υπάρχει τέτοιος ). Και εφόσον υπάρχει , μαζί με τον Τοπικό μας Πρόεδρο , τους κοινοτικούς μας συμβούλους και όλους εμάς δίπλα τους, ας πράξουν τα δέοντα. Δεν πρέπει να τα περιμένει κανείς όλα απ` την ΔήμαρχοΑκόμα και να μπορούσε , δεν είναι λογικό να επιλαμβάνεται των πάντων μόνη. Είναι αντιπαραγωγικός και αναποτελεσματικός προδήλως αυτός ο τρόπος. Ας μην ‘’φορτώνουμε’’ επομένως μόνο σ` αυτήν λάθη και παραλείψεις, παραβλέποντας τις ευθύνες άλλων. Πληρώνουμε κι άλλους αιρετούς (αχρείαστα μάλιστα αρκετούς!! ), για να επικουρούν το έργο της και να ασκούν τις αρμοδιότητές τους με συνέπεια και κατά τον καλύτερο τρόπο.

Με αυτό που λέω, δεν στοχεύω να απαλλάξω ευθυνών την Δήμαρχο (όπως ίσως παρερμηνευτεί). Δεν την τοποθετώ στο απυρόβλητο βεβαίως. Αλλά να επισημάνω και να τονίσω θέλω , ότι οι αρμοδιότητες των υπολοίπων αιρετών, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ απλώς να αποτελούν διακοσμητικούς τίτλους δίπλα στα ονόματά τους και να «δικαιολογούν» τοιουτοτρόπως αμοιβές! Αλλά εφ` όσον επιθυμούν να έχουν αρμοδιότητες , τότε ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να τις ασκούν κιόλας!! Με υπευθυνότητα και επάρκεια. Αλλιώς ΔΕΝ τους χρειαζόμαστε κι ούτε τους «χρωστάμε» για να τους πληρώνουμε αδρανούντες και ανεύθυνους.

***Ακολουθούν μερικές χθεσινές φωτογραφίες που αποτυπώνουν την αμετάβλητη δυστυχώς κατάσταση ως σήμερα ως σήμερα , πλην της φωτογραφίας με το «ξέσκεπο!!» πλέον αυτή την φορά αυτοκίνητο (έτσι για να ευθυμήσουμε το αναφέρουμε), που αποτελεί και την μοναδική αλλαγή τού συνήθους αποκαρδιωτικού σκηνικού τού ακινήτου που επήλθε εντός του εύρους τού τελευταίου τριμήνου!! Παραθέτουμε και την παλιότερη φωτογραφία τού εν λόγω οχήματος, με «κουκούλα!!» όμως τότε, για το απαραίτητο κοντράστ!!! Παρατηρήστε το.

( Με την ελπίδα να αποδειχτούν χρήσιμες οι επισημάνσεις μου ) 24/9/2024

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου