Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

.... Σήμερα Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου....

Τρίτη 6 Αυγούστου 2024

Προβολή ταινίας στην Ιτέα, Τετάρτη 7/8 και Παρασκευή 9/8 στις 9.15μμ

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ

Τετάρτη 7/8 και Παρασκευή 9/8 στις 9.15μμ

Η γαλλική κωμωδία «Κυνήγι γειτόνων» (2024)

Ακόμη μία ταινία α’ προβολής αυτή τη βδομάδα που γιορτάζει η Ιτέα!....

Μια απολαυστική κωμωδία, ό, τι πρέπει για χαλαρωτικές στιγμές στο cineitea…

Βραβείο κοινού του  Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ελλάδας

Μεγάλη εισπρακτική επιτυχία στην Γαλλία (2 εκατομμύρια εισιτήρια)!

Το trailer της ταινίας: https://www.youtube.com/watch?v=YvrCLDvW90o

ΥΠΟΘΕΣΗ

Σε ένα ήσυχο χωριό, ένα ονειρεμένο σπίτι στη μέση του πουθενά βγαίνει προς πώληση. Για τον Σιμόν και την Aντελαΐντ, που ζουν στριμωγμένα στο διαμέρισμά τους στο Παρίσι με τα δύο τους παιδιά, είναι η τέλεια ευκαιρία. Αλλά το όνειρο μετατρέπεται γρήγορα σε εφιάλτη όταν συνειδητοποιούν ότι οι γείτονές τους χρησιμοποιούν το δάσος που τους ανήκει ως κυνηγότοπο.


Ο σεναριογράφος Αντονίν Φουρλόν συνέλαβε την ιδέα κατά την διάρκεια του λοκντάουν, όταν ήταν κλεισμένος με τα δυο του παιδιά σε ένα μικρό διαμέρισμα στο Παρίσι. «Τότε ήταν που άρχισα να φαντασιώνομαι ένα σπίτι στην εξοχή, όπως αυτό της ταινίας… Το Παρίσι είναι πολύ εχθρικό για τα παιδιά, πόσο μάλλον την περίοδο της καραντίνας».

Όπως λέει ο σκηνοθέτης Φρεντερίκ Φορεστιέ: «Το Κυνήγι Γειτόνων είναι μια ταινία που επιχειρεί να συμφιλιώσει δύο “κόσμους”: τους επαρχιώτες-κυνηγούς με τους ανθρώπους της πόλης, τους νεοφερμένους αστούς που δεν έχουν καμία σχέση με την ύπαιθρο.»

 

ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ

Γιάννης Ζουμπουλάκης, Το Βήμα: «Μια κωμωδία που μόνο ευχάριστες στιγμές έχει να σου προσφέρει, άκρως απαραίτητο φάρμακο στις μέρες μας.»

Στράτος Κερσανίδης, Η ΕΠΟΧΗ: «Χωρίς πολλά-πολλά το ντουέτο Φορεστιέ-Φουρλόν σκηνοθέτησε μια ανάλαφρη κωμωδία που συνοδεύει ευχάριστα τη θερινή μας κινηματογραφική έξοδο.»

Ηλίας Δημόπουλος, cinemagazine.gr: «Γαλλική κωμωδία, που σε κερδίζει με την καλή της την καρδιά και την παραδοσιακή της όψη.»


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου