Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

.... Σήμερα, Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου....

Τρίτη 20 Αυγούστου 2024

Προβολή ταινίας Τετάρτη 21/8 και Παρασκευή 23/8 στην Ιτέα

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ

Τετάρτη 21/8 και Παρασκευή 23/8 στις 9.15μμ

 

«Η γη της επαγγελίας» του ελληνικής καταγωγής  Νικολάι Αρσέλ με τον Μαντς Μίκελσεν

Δανέζικη υπερπαραγωγή εποχής βασισμένη σε πραγματική ιστορία....

 

Επίσημη πρόταση της Δανίας για τα Όσκαρ 2024

Επίσημη συμμετοχή στα Φεστιβάλ Βενετίας, Τορίνο, Σαν Σεμπαστιάν

Το trailer της ταινίας: https://www.youtube.com/watch?v=jjiMYjh0WeM

ΥΠΟΘΕΣΗ

Αγωνιώδες και καθηλωτικό έπος, με αναφορές (και) στα γουέστερν του Τζον Φορντ, η Γη της Επαγγελίας μας ταξιδεύει στην Δανία του 18ου αιώνα μέσα από πραγματικά γεγονότα. Ο Λούντβιχ Κάλεν (υπαρκτό πρόσωπο), ένας μοναχικός λοχαγός ταπεινής καταγωγής, καρπός της παράνομης σχέσης μιας υπηρέτριας και ενός ευγενή, το 1755, ζητά από τον Βασιλιά να καλλιεργήσει τον αφιλόξενο χερσότοπο της Γιουτλάνδης και να δημιουργήσει εκεί μια βασιλική αποικία, με αντάλλαγμα να του δοθεί ένας τίτλος ευγενείας. Θα βρει πολλά εμπόδια, με κυριότερο τον ημιπαράφρονα γαιοκτήμονα Φρέντερικ ντε Σίνκελ, τον πανίσχυρο άνδρα της περιοχής, που βλέπει την εξουσία του να απειλείται.

Συμπρωταγωνιστεί η άγρια ατίθαση φύση που παλεύει να δαμάσει ο ήρωας.

Η ταινία που εμπνέεται από το μυθιστόρημα “The captain and Ann Barbara” της Ίντα Γένσεν, απέσπασε ενθουσιώδεις κριτικές στον ξένο αλλά και στον ελληνικό Τύπο.

 

ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ

ΤΗΕ HOLLYWOOD REPORTER: «O Mίκελσεν αποδεικνύει για άλλη μια φορά την μεγάλη γκάμα του, ενσαρκώνοντας έναν ήρωα βγαλμένο από κάποιο έπος του Τζον Φορντ. Καταπληκτική ιστορία, βασισμένη σε ένα καλοδουλεμένο σενάριο, με δυνατές ερμηνείες.  Θέλει τέχνη να κάνεις τόσο μοντέρνο ένα ιστορικό δράμα.»

DEADLINE: «Δεν κάνουν πια ταινίες σαν κι αυτή! Αυτό το Δανέζικο ιστορικό έπος έχει όλες τις αρετές από εκείνες τις παλιές ταινίες που θυμάσαι να βλέπεις στα παιδικά σου χρόνια: ένα σκηνικό εποχής, το τελευταίο σύνορο, ξιφομαχίες, κι μερικούς διαβολικά κακούς.»

IL GIORNALE: «Ένα σπουδαίο σύγχρονο κλασικό φιλμ. Κάτι μεταξύ του «Όσα παίρνει ο άνεμος» και του «Χορεύοντας με τους λύκους».

THE PLAYLIST: «Ένα πανέμορφο ιστορικό δράμα όπου η φύση παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο. O Mαντς Μίκελσεν αποδεικνύεται για άλλη μια φορά μάστορας στο να υποδύεται ήσυχους και φαινομενικά άκακους ήρωες, που όταν εξωθηθούν στα άκρα μεταμορφώνονται σε ικανότατους εκτελεστές..»

LOUD AND CLEAR: «Ο Μίκελσεν μαγνητίζει στον ρόλο. Τα μάτια του, το εκφραστικό του πρόσωπο προσθέτουν στο χαρακτήρα που ενσαρκώνει μεγάλο βάθος, παρά το ότι μιλά ελάχιστα.»

Γιάννης Ζουμπουλάκης, Το Βήμα: «Μια μεγαλόπνοη ταινία εποχής (19ος αιώνας), με άρτια φωτογραφία (Ράσμους Βίντεμπεκ) που έχει κάτι από γουέστερν και με έναν αγέλαστο Μίκελσεν πραγματικό πυλώνα αυτής της ιστορίας που στηρίζεται στο εξαιρετικά επιτυχημένο μυθιστόρημα στη Σκανδιναβία της Ιντα Τζέσεν.»

Ορέστης Μαλτέζος, Filmy.gr: «Ένα επικό αριστούργημα που επάξια φέρνει στον νου την πλούσια και προσεγμένη εικονογραφία του "Μπάρι Λίντον" και τις ταινίες του David Lean.»

Αγγελος Πολύδωρος, myFILM.gr: «Η σκηνοθεσία του Αρσέλ και η σκοτεινή φωτογραφία του Ράσμους Βίντεμπεκ, είτε στις απέραντες εκτάσεις, είτε στους εσωτερικούς αριστοκρατικούς χώρους, ενδυναμώνει το δράμα και όλα μαζί προσφέρουν μια συναρπαστική ταινία.»

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου