Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

.... Σήμερα, Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου....

Τρίτη 20 Αυγούστου 2024

Ξυλικιώτικο Αντάμωμα 2024 - ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Το Ξυλικιώτικο αντάμωμα, αποτελεί σημαντικό πολιτιστικό γεγονός για την τοπική κοινότητα των Ξυλικών και των γύρω περιοχών.....

Η βραδιά οργανώθηκε από την τοπική Κοινότητα και το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής, με την υποστήριξη της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδας και υπό την αιγίδα του Δήμου Αμφίκλειας – Ελάτειας. 

Στην εκδήλωση συμμετείχαν σημαντικά πρόσωπα της τοπικής κοινωνίας, όπως ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας Συμεών, η Δήμαρχος κα Στιβακτή, η Αντιδήμαρχος κα Πετρούλα Τσιρνόβα, ο Πρόεδρος του ΔΣ Κωνσταντίνος Τσιάμης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ξυλικών Παπασταθόπουλος Παναγιώτης και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αμφίκλειας Αγγέλης Δημήτριος.

Ο πατέρας Διομήδης Παναγιωτόπουλος, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, έκανε έναν απολογισμό των δραστηριοτήτων στην περιοχή των Ξυλικών και αναφέρθηκε στην προσπάθεια οργάνωσης αντάμωσης με το χωριό Ξυλοπάροικο των Τρικάλων, που δεν πραγματοποιήθηκε λόγω απρόβλεπτου εμποδίου και έτσι το αντάμωμα αυτό αναβάλλεται.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν η Δήμαρχος Αμφίκλειας – Ελάτειας κα Στιβακτή και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αμφίκλειας κ Αγγέλης.

Τον λόγω στη συνέχεια πήρε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας Συμεών, ο οποίος ανέφερε:

¨Κάθε φορά που έρχομαι στο αντάμωμα αισθάνομαι ότι είναι το πρώτο αντάμωμα στο οποίο έρχομαι. Αυτό δείχνει ότι κανείς δεν βαριέται εδώ, δεν κουράζεται και κάθε φορά του ανοίγει η όρεξη για την επόμενη χρονιά¨.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με ένα μουσικό πρόγραμμα από το παράρτημα της Κάτω Τιθορέας του Ωδείου της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδας, το οποίο διασκέδασε τους παρευρισκόμενους μέχρι αργά το βράδυ.

Η εκδήλωση αυτή αναδεικνύει τη σημασία της διατήρησης και προώθησης του πολιτισμού και της παράδοσης στις τοπικές κοινωνίες.

Δείτε τα ΒΙΝΤΕΟ από την εκδήλωση.






































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου