Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

.... Σήμερα Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου....

Τρίτη 30 Ιουλίου 2024

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΙΤΕΑΣ - «Περασμένες ζωές» της Σελίν Σονγκ

Τετάρτη 31/7 και Παρασκευή 2/8 στις 9.15μμ

Μια ταινία του ανεξάρτητου αμερικάνικου σινεμά, η πρώτη ταινία που σκηνοθέτησε η Καναδοκορεάτισσα θεατρική συγγραφέας Σελίν Σονγκ έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο φεστιβάλ του Sundance, μετά στο φεστιβάλ Βερολίνου.....

 Η αυτοβιογραφική, γλυκόπικρη ιστορία για την αγάπη, τη μοίρα και όλα όσα καθορίζουν την προσωπικότητα και την πορεία ενός ανθρώπου συγκίνησε και γοήτευσε κοινό και κριτικούς.

 

«Αναμφίβολα μία από τις καλύτερες ταινίες του 2023» THE TIMES

«Μια συγκλονιστική ιστορία αγάπης» THE NEW YORKER

 

Το trailer της ταινίας https://www.youtube.com/watch?v=u3UfhEloHw0

 

ΥΠΟΘΕΣΗ

Η Νόρα και ο Χε-Σαν, δύο βαθιά συνδεδεμένοι παιδικοί φίλοι, χωρίζονται όταν η οικογένεια της Νόρα μεταναστεύει από τη Νότια Κορέα για τον Καναδά. Δύο δεκαετίες μετά, επανασυνδέονται στη Νέα Υόρκη και περνάνε μία μοιραία εβδομάδα καθώς βρίσκονται αντιμέτωποι με τις επιλογές που καθορίζουν μία ζωή.

 

ΕΙΠΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ

Άκης Καπράνος, naftemporiki.gr: «Η πιο συγκινητική ιστορία αγάπης που είδαμε εδώ και πολλά χρόνια στον κινηματογράφο. Πως προκύπτει μια τέτοια ταινία; Αρκεί μόνο η (υποδειγματική εδώ) τεχνική της κινηματογραφικής αφήγησης; Όχι – χρειάζεται και να μιλάς από την καρδιά σου.»

Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος, LiFO: «Ένα λιτό αριστούργημα με θέμα τη συνάντηση ενός άνδρα και μιας γυναίκας 24 χρόνια μετά τον αποχωρισμό τους, δικαίως θεωρείται το ρομάντσο της δεκαετίας»

Πόλυ Λυκούργου, FLIX: «Το ντεμπούτο της Σελίν Σονγκ είναι η ταινία που κλείνει κανείς στην καρδιά του.»

Δημήτρης Παναγόπουλος, efsyn.gr: «Έξοχη φωτογραφία, εξαιρετικοί πρωταγωνιστές, σε μια ταινία βαθιά ανθρώπινη χωρίς υπερβολές. Το ντεμπούτο της Σελίν Σονγκ δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερο.

Παυλίνα Αγαλιανού, ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Πρόκειται για μια ερωτική ιστορία, απίστευτα νοσταλγική, απλή, όμορφη, ουσιαστική και κάποιες στιγμές σου κόβει την ανάσα.»

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου