Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

.... Σήμερα, Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου....

Πέμπτη 16 Μαΐου 2024

Απάντηση Χρήστου Τσαμαντάνη στον Βουλευτή Φωκίδας: «Τα ερωτήματα για τον Παραλίμνιο παραμένουν»

Το γάντι που πέταξε ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης και Βουλευτής Φωκίδας για το θέμα του Παραλιμνίου Αγωγού Μόρνου σηκώνει ο π. Υπ. Βουλευτής Φωκίδας και στέλεχος της Ν.Ε. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία στην περιοχή, Χρήστος Τσαμαντάνης επαναλαμβάνοντας ότι: «τα ερωτήματα για τον Παραλίμνιο παραμένουν». Στη δήλωσή του αναφέρει:....

«Οι πολίτες της Φωκίδας έγιναν κοινωνοί μίας ακόμη κενής περιεχομένου δημόσια τοποθέτησης της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης της περιοχής, που αναλώθηκε στην επικοινωνία και όχι στην ουσία. Η έλλειψη ουσιαστικών απαντήσεων καθιστούν επιτακτική την ανάγκη επαναδιατύπωσης των ερωτημάτων που τέθηκαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα για το θέμα της απένταξης του Παραλίμνιου Αγωγού Μόρνου με ευθύνη της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, και των υποσχέσεων που ακολούθησαν προκειμένου να κατευνάσουν τη γενικευμένη και δίκαιη ανησυχία των συμπατριωτών μας. 

  1. Ποιο θα είναι το πρόγραμμα/χρηματοδοτικό εργαλείο; 
  2. Ποιο θα είναι το ύψος της χρηματοδότησης; 
  3. Ποιος θα είναι ο φορέας υλοποίησης; 
  4. Ποια θα είναι τα χρονοδιαγράμματα για κάθε στάδιο του;

​Σε αυτά οφείλει να απαντήσει άμεσα η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση της Φωκίδας αντί να ασκεί αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση. Ωστόσο, μιας και λησμόνησε το ρόλο του αντιπολιτευόμενου πολιτευτή, στον οποίο και θα επανέλθει σύντομα, του υπενθυμίζουμε ότι επί διακυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ανέλαβε πρωτοβουλίες αναπτυξιακού χαρακτήρα για την ευρύτερη περιοχή του ποταμού Μόρνου. Συγκεκριμένα σε ότι αφορά τα έργα ύδρευσης, αποχέτευσης και επεξεργασίας λυμάτων:

A.       εγκρίθηκε δέσμευση ποσού 250.000 ευρώ για μελέτη με τίτλο «Ειδική διαχειριστική μελέτη ενίσχυσης περιοχών του ΕΥΣ Αθήνας, με ενίσχυση Μόρνου – Εύηνο, Δ. Δελφών, περιοχής Κωπαΐδας, Ασωπού και Μαραθώνα», και

B.εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων δύο έργα του Δήμου Δελφών, αυτά της αναβάθμισης του ταχυδιυλιστηρίου Δεσφίνας, με προϋπολογισμό ύψους 500.000 ευρώ και της συντήρησης δημοτικής οδοποιίας με προϋπολογισμό ύψους 400.000.

Επίσης, αναφορικά με τη λίμνη του Μόρνου το σχέδιο δράσης που είχε εκπονηθεί προέβλεπε τη μελέτη χωροθέτησης κοινής μονάδας επεξεργασίας λυμάτων (Λιδορικίου – Φυλακών Μαλανδρίνου).Ουσιαστικά αφορούσε compact βιολογικό με επαναχρησιμοποίηση. Στη μελέτη χωροθέτησης προβλέπονταν μάλιστα και η διασφάλιση ότι η εκροή δεν θα καταλήγει στο Μόρνο που αποτελούσε απόλυτο προαπαιτούμενο.

Τέλος, ενδεικτική απόδειξη της προσωπικής συμβολής του καθενός μας, στο βαθμό τον οποίο επέτρεπε η θέση που κατείχε στο παρελθόν, προς την κατεύθυνση της προώθησης του εν λόγω ζητήματος συνιστά το υπ’ αριθ. πρωτ. 116/07–02–2014 έγγραφο της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φωκίδας.

Η Κυβέρνηση και η κοινοβουλευτική εκπροσώπησή της στην περιοχή, έστω και μετά από 5,5 χρόνια διακυβέρνησης οφείλουν εν τέλει να επιλέξουν: Ή θα αναλάβουν άμεσα συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και θα προχωρήσουν στην ένταξη του έργου σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα, παρέχοντας πλήρη ενημέρωση στους συμπατριώτες μας ή θα συνεχίσουν να νοσταλγούν το ρόλο του αντιπολιτευόμενου πολιτευτή του Σαββατοκύριακου».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου