Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

.... Σήμερα Κυριακή 5 Μαΐου 2024 είναι το Άγιο Πάσχα .....

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Ενημέρωση του Δήμου Δελφών για την πορεία του έργου προσθήκης πτέρυγας στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Άμφισσας

Ο Δήμος Δελφών, με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις στο έργο με τίτλο «Προσθήκη Πτέρυγας στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Άμφισσας», ενημερώνει για τα ακόλουθα: ....

Η προσθήκη πτέρυγας  στο 1ο Δημοτικό σχολείο Άμφισσας δημοπρατήθηκε για πρώτη φορά από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, κατά τη θητεία 2015-2019. Η ανάδοχος εταιρεία, σε συνέχεια λανθασμένων χειρισμών, ζήτησε διάλυση της σύμβασης, η οποία και εγκρίθηκε. Η παρούσα Δημοτική Αρχή ανέλαβε για πρώτη φορά το έργο στην αρχή της προηγούμενης θητείας και από τις πρώτες ημέρες  (04.9.2019) ζήτησε από το 2ο και στη συνέχεια από τον 3ο ανάδοχο της διαγωνιστικής διαδικασίας να το εκτελέσει, οι οποίοι όμως αρνήθηκαν. 

Στις 29.10.2019 ζητήθηκε από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Φάνη Σπανό, επιπλέον χρηματοδότηση προκειμένου να επαναδημοπρατηθεί το έργο με «ασφάλεια» και όλο τον αρχικό προϋπολογισμό, την οποία άμεσα εξασφάλισε με συνέπεια να επαναδημοπρατηθεί εξ’ αρχής.

Το έργο συμβασιοποιήθηκε στις 05-05-2021 (ποσό σύμβασης 898.458,06 με ΦΠΑ) και ξεκίνησε. Κατά τις εργασίες εκσκαφής παρουσιάστηκαν προβλήματα με την εξεύρεση αρχαίων, έγιναν οι απαραίτητες αρχαιολογικές έρευνες, ενώ τελικά αποδομήθηκαν μετά την έγκριση του Υπουργείου Πολιτισμού. Επίσης, στην πορεία του έργου ανευρέθησαν πυρομαχικά και χειροβομβίδα, ενώ στις 23-01-2023 κλήθηκε το αρμόδιο τμήμα του Στρατού (ΤΕΝΞ), που μερίμνησε αναλόγως για την απομάκρυνσή τους. Οι εργασίες σκυροδέτησης της θεμελίωσης ξεκίνησαν. Δόθηκε παράταση με την υπ’αρ. 164/2023 (ΑΔΑ: ΨΞ44Ω9Θ-676) Απόφαση Δ.Σ. Δελφών για έως τις 04-08-2024.

Οι εργασίες συνεχίζονται με αργούς ρυθμούς, ενώ στην ανάδοχο εταιρεία έχουν γίνει μέχρι σήμερα 5 ειδικές προσκλήσεις. Η Δ/νση Τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Δελφών εξέδωσε απόφαση έκπτωσης –  και όχι ο  Δήμος Δελφών, άλλωστε δεν αποτελεί πολιτική απόφαση η εν λόγω ενέργεια- όπως προβλέπεται από τον Ν4412/2016. 

Το έργο που έως τώρα έχει υλοποιηθεί δυστυχώς κατέστη εφικτό μόνο κατόπιν Ειδικών  Προσκλήσεων της υπηρεσίας και εφόσον προηγουμένως εξαντλήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα ηπιότερα μέσα (ειδικές εντολές, έγγραφα, emails, τηλεφωνικές επικοινωνίες κλπ.)

Η μη εκπλήρωση εκ μέρους του αναδόχου των όρων της Ειδικής Πρόσκλησης υποχρεώνει τον Προϊστάμενο της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών σε έκδοση Απόφασης έκπτωσης, αλλιώς αποτελεί πειθαρχική παράβαση, ενώ επισύρονται πειθαρχικές ποινές σε βάρος του και ενδεχομένως σε βάρος και των επιβλεπόντων.

Ο Δήμος Δελφών τονίζει ότι, μέριμνα όλων είναι η υλοποίηση του έργου από τον παρόντα ανάδοχο, για προφανείς λόγους, για τον λόγο αυτό η Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών με προσωπική της βούληση έχει υποβοηθήσει ενεργά το έργο του αναδόχου. 

Σήμερα, Τρίτη 23 Απριλίου 2024, η ανάδοχος εταιρεία ενημέρωσε ότι  θα υποβάλλει ένσταση στην εκδοθείσα απόφαση έκπτωσης, ενώ παράλληλα θα μεριμνήσει άμεσα για επιτάχυνση των εργασιών κατασκευής, ώστε να μεγιστοποιηθούν οι πιθανότητες υποστήριξης της ένστασης, από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, οι οποίες θα αποφασίσουν για την αποδοχή της ή μη. 

Ο Δήμος Δελφών ενημερώνει ότι  βλέπει θετικά την ανωτέρω εξέλιξη, σημειώνοντας παράλληλα πως έχει καταβληθεί θα συνεχίσει να καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για να υλοποιηθεί ένα έργο υψίστης σημασίας για την ειδική εκπαίδευση, εξαντλώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου