Translate

ΕΡΩΧΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

....Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου: Από τη σημερινή μέρα ξεκινούν τα άγια Πάθη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. .....

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024

Δελτίο Τύπου Ανανεωτικής Δύναμης Επίσκεψη Ταγκαλή στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη - Πολύ θόρυβος για το τίποτα


 Μετά από πέντε χρόνια στην διοίκηση του Δήμου Δελφών και στην κυριολεξία «στρυμωγμένος στα σχοινιά» ο κος Ταγκαλής, ....ως αποτέλεσμα της ανύπαρκτης πολιτικής του στο θέμα της κοινότητας των Ρομά και της κατακόρυφης αύξησης της εγκληματικότητας που παρουσιάζεται στην περιοχή μας, προσπαθεί στήνοντας επικοινωνιακά τεχνάσματα να αποποιηθεί τις τεράστιες ευθύνες που έχει για τη σημερινή άθλια κατάσταση.

Έτσι λοιπόν επέλεξε μαζί με συνεργάτες του να επισκεφτεί το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για να διαμαρτυρηθεί δήθεν για την έλλειψη αστυνόμευσης στον δήμο μας ως αποτέλεσμα της λιγοστής αριθμητικά δύναμης που υπηρετεί στην περιοχή μας. Μόνο που ξέχασε να μας πει ότι η κατάσταση αυτή δεν είναι σημερινή, έρχεται από παλαιότερα χρόνια όταν έκλεισαν το δύο αστυνομικά τμήματα Δελφών και Γραβιάς με το πρόσχημα της ενίσχυσης σε προσωπικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φωκίδας στην Άμφισσα. Βεβαίως τότε ως επικεφαλής της αντιπολίτευσης ήταν απών από κάθε κινητοποίηση που έκανε η προηγούμενη δημοτική αρχή προσπαθώντας να σώσει ότι μπορούσε να σωθεί. Έτσι λοιπόν επισκέφθηκε το Υπουργείο και αντί να δει τον ίδιο τον Υπουργό (όπως μας ενημέρωνε σε προηγούμενο δελτίο τύπου) ή έστω τον Γενικό Γραμματέα ή τον Αρχηγό, είδε κάποιον σύμβουλο του υπουργού μαζί με έναν ανώτατο αξιωματικό της ΕΛΑΣ, οι οποίοι θα μεταφέρουν τα αιτήματά του στον υπουργό! Η απόλυτη υποβάθμιση της συνάντησης εκ μέρους του Υπουργείου.

Ως ένα σημείο μάλλον λογική φαίνεται η στάση του Υπουργείου, μιας και όλοι μας έχουμε καταλάβει ότι δεν αρκεί η επαρκής αστυνόμευση για θέματα κοινωνικά όπως των Ρομά, αλλά και άλλες παράμετροι παίζουν ρόλο, όπως η γκετοποίηση σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης, η απουσία εργασίας και μόρφωσης κ.α. Δυστυχώς όλα αυτά διαφεύγουν της προσοχής του κ. Ταγκαλή ο οποίος αρνείται συστηματικά να υποδείξει έναν χώρο μετεγκατάστασης των Ρομά με τα συνωδά έργα υποδομών που είναι απαραίτητα (όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία) και που εκεί τουλάχιστον θα μπορεί να ασκείται έλεγχος και που οι συνθήκες διαβίωσης θα βελτιωθούν σημαντικά προς όφελος των ίδιων αλλά και του συνόλου της κοινωνίας μας.

Συστήνουμε στον κ. Ταγκαλή να αλλάξει τρόπο σκέψης, αφήνοντας πίσω του τις όποιες μικροπολιτκές δεσμεύσεις έχει αναλάβει έναντι της συγκεκριμένης κοινότητας και να σκύψει πραγματικά πάνω στο σοβαρό πρόβλημα της παραβατικότητας των Ρομά, αναζητώντας ουσιαστικές λύσεις σε συνεργασία πάντοτε με τους αρμόδιους φορείς του κράτους, που επιθυμούν συνεργασία με την εκάστοτε δημοτική αρχή αλλά που με την στάση του την αρνείται πεισματικά ο ίδιος ο δήμαρχος!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου